:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 183
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Меркел и Оланд предлагат автономия за Източна Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Поне трима души загинаха по време на вчерашния обстрел на Дебалцево въпреки временното примирие.
Планът за прекратяване на огъня на Германия и Франция предвижда висока степен на автономия за контролираните от опълченците региони в Източна Украйна, пише "Лента ру", цитирайки германския в. "Зюддойче цайтунг". В основата на плана на Ангела Меркел и Франсоа Оланд са споразуменията от Минск, но в споменатите райони са включени и териториите от около 1500 квадратни километра, завладени от бунтовниците в последните месеци. Вчера следобед канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд пристигнаха в Москва, за да продължат преговорите с президента Владимир Путин, след като убедиха украинския президент Петро Порошенко да подкрепи плана им. Американският Сенат ще напише законопроект за снабдяване на Украйна с оръжие, ако президентът Барак Обама не предприеме действия в тази посока, заяви междувременно щатският сенатор Джон Маккейн.

Трима души бяха ранени при атака на силите на Киев по време на евакуацията на Дебалцево вчера, съобщи министърът на извънредното положение на Луганската народна република Сергей Иванушкин, цитиран от ТАСС. По-рано през деня лидерът на Луганската народна република Игор Плотнински заяви, че двете страни са сключили споразумение за временно примирие. Целта на договорката бе да се евакуира цивилното население в областта на Дебалцево. От Донецката народна република казаха, че колона от двадесет автобуса евакуира местните жители по хуманитарен коридор. Близо 5400 души са загинали в боевете от април насам, показват данните на ООН.



20
3539
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
06 Февруари 2015 19:41
Да да!
И след някоя друга година ще я вземст обратно автономията,като на Крим
06 Февруари 2015 19:46
статията е препечат от руссми.
06 Февруари 2015 20:12
и що не го предложат на Източна Украйна?
06 Февруари 2015 23:38
rki
06 Фев 2015 19:46Мнения: 11,741
От: AlbaniaСкрий: Име,IP
статията е препечат от руссми.


Орландо си е левичар комуняга, Меркел комсомолка и двамата са рубладжии.
07 Февруари 2015 08:49
"Объявление
Продается страна Украина в аварийном состоянии. Без Крыма, без Донбасса, без отопления (газа нет, угля нет), электропроводка в плохом состоянии (АЭС на грани остановки), полы вскрыты (искали сланцевый газ), крышу снесло год назад. Прописаны (осталось) 35 млн. человек (прописка временная, часть уже выбыла, остальные тоже долго не протянут). Можно под снос. Предложения направлять по адресу poroshenko(собака)ua"
07 Февруари 2015 09:12
Западът не е в състояние да сломи Русия, поне не и в кратък период, а Русия не е в състояние да направи нещо повече от това да подкрепя сепаратистите в Донбас, което е твърде незначителна цел за актуалните амбиции на руското ръководство. Ситуацията е патова. Русия иска да се върне на политическата сцена сред силните на деня, но го прави все така непохватно, подрънквайки с оръжие, а западът иска да противодейства на това желание на Кремъл, но не намира начин да го направи. От нова студена война никой няма полза, но пък двете страни могат да решат да си премерят силите още известно време за сметка на клетата Украйна.
07 Февруари 2015 09:30
Скептик съм ,че такова предложение ще бъде прието. Прекратяване на АТО и изтегляне на въоръжените сили на Украйна от Новорусия ,създаване на буферна зона от 30 км.от двете страни на границата за тежките оръжия - това е единствено възможното работещо решение за примирие. Всички други предложения са само за предотвратяване разгрома на ВСУ и ще траят докато Порошенко отново надуе мускули.

Меркел и Оланд бяха при Путин не защото искат примирие между Новорусия и Украйна, не за да спрат гражданската война и избиването на мирни жители.
На друго място ги стяга чепикът- санкциите срещу Русия предизвикват отрицателен икономически растеж на Франция и намаляване на икономическия растеж на Германия.
Отделно - и лоши вътрешнополитически последствия за въпросните лидери. Рано или късно идват избори.
07 Февруари 2015 09:46
velin_velinov
07 Фев 2015 09:12
Мнения: 929
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Западът не е в състояние да сломи Русия, поне не и в кратък период, а Русия не е в състояние да направи нещо повече от това да подкрепя сепаратистите в Донбас, което е твърде незначителна цел за актуалните амбиции на руското ръководство. Ситуацията е патова.



Нищо подобно- ситуацията е матова. Русия си върна Крим и предотврати създаването на непотопяем американски самолетоносач и ракетоносец там,контролиращ цялата й европейска територия. Сега Русия разполага в Крим с ракетни,самолетни и корабни бази, с които контролира Черно ,Мраморно, Бяло, Йонийско морета, Турция, Гърция, България, Румъния,Украйна, Литва ,Латвия , Естония. Новорусия е бонусът, но ще се присъедини към Русия след разпада на Украйна, при това заедно с поне още четири -пет области. Разпадът на Украйна е неминуем, даже защото й липсват по 50 млрд долара годишно.Русия не се намесва открито военно в Новорусия само за да не увеличи риска от Трета световна война. Тази ненамеса струва човешки животи, но при световна война те ще са значително повече.
07 Февруари 2015 09:53
А защо едни Големи братя преговарят без преките участници в конфликта?
07 Февруари 2015 10:03
Това са първоначалните условия на руснаците, които от самото начало на украинската криза казаха, че искат федерация и руският език да е официален. По-късно доколкото си спомням дадоха да се разбере, че нямат нищо против Украйна да е в ЕС, но имат много против да е член на НАТО. Беше загубена половин година и много доверие преди някои лидери да проумеят, че Русия държи на своето и няма да отстъпи ако ще да я върнат в 19 век. Остава да видим другите лидери какво са разбрали. Но във всички случаи отношенията Русия/Европа са отровени. Освен това е поставен капанът Украйна, която занапред ще бъде епицентър на огромен икономически срив и източник на несигурност - имигрантски вълни, престъпност, корупция.
07 Февруари 2015 10:08
tatyana1
07 Фев 2015 09:53
Мнения: 1,712
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А защо едни Големи братя преговарят без преките участници в конфликта


Ако ги поканят ,ще означава, че признават Новорусия.
А Поросенко могат да поканят, ама не в Москва.
А там ,където могат да поканят Поросенко, може да го няма Путин.
07 Февруари 2015 10:58
Нищо подобно- ситуацията е матова. Русия си върна Крим и предотврати създаването на непотопяем американски самолетоносач и ракетоносец там,контролиращ цялата й европейска територия.
И дотук. С което Русия посъбуди "реакционните сили" на запад и реанимира умиращия военно-политически съюз НАТО, който отдавна си търсеше нов противник, след като бутафорния такъв в лицето на "световния тероризъм" дава фира, та дори се наложи парцаливците от Ислямска държава да станат тема № 1 в западните медии през последните месеци. Западът обаче няма време да чака 45 години, пък и дори "само" 20, за да победи в нова студена война. А може би не му трябва бърза победа?...
07 Февруари 2015 11:26
От нова студена война никой няма полза,


КНР има полза
07 Февруари 2015 12:43
С което Русия посъбуди "реакционните сили" на запад и реанимира умиращия военно-политически съюз НАТО, който отдавна си търсеше нов противник

Обратно - НАТО си намери втора причина за съществуването си.
07 Февруари 2015 14:24
Каква автономия предлагат? Ако предлагат политическа автономия - добре. Обаче ако предлагат някаква друга автономия, което на практика не е никаква автономия - няма как да стане. Второто е изнудване или оправдание за приближаващата по-голяма война и те си го знаят. Трябва им оправдание за пред хората.
07 Февруари 2015 16:12
Автономия не е достатъчно - отделна държава като Приднестровието, като Осетия, Абхазия - да. Докато Русия набере заедно с Китай достатъчно мощ, за да детронира доларовата разплащателна система. Нататък ще видим!
07 Февруари 2015 17:37
" Дръжте Америка в Европа, Русия - извън Европа, а Германия - на каишка" е казал първия генсек на нато (американец). И след 60-тина години се придържат към този принцип.
Щатите искат нова прокси-война между Русия и САЩ (като тази във Виетнам), след като другите опити да ослабят Русия или да махнат Путин от власт пропаднаха. Оградили са Русия с пуделчета от прибалтика до Румъния, че и България, джавкат разни работи от типа (сили за свърхбързо реагиране) и комбинирано с провокациите на киевската хунта се опитват да накарат руснаците да си изпуснат нервите.
Меркел и Оланд се опитват да направят нещо в резултат на всичко това да не се срине европейската икономика (кеф за американците) и ако не друго, да спечелят точки като "миротворци" (за изборите и историята).
Защото има и вариант Европа да прескочи от другата страна и тогава щатите ще бъдат изправени срещу нещо от атлантика до Валдивосток, включително и Китай. В този случай не бих заложил за щатите.
Преди Украйната, Русия и Европа си живяха доста безпроблемно, не беше ли така?
07 Февруари 2015 22:37
Западьт трябва да направи паметник на В.В.Путин,миротворец,западник,либерал .Ако на негово место беше Жирик,Шойгу,Рогозин или Стрелков,то тогава Оланд и Меркель щяха да се срещнат в Киев с руския генерал губернатор за сьгласуване западните граници на новоприсьединената Малороссия.
08 Февруари 2015 08:36
за сьгласуване западните граници на новоприсьединената Малороссия
.Малороссия, Новороссия - самите имена говорят, че това не са исконно руски територии, поради което се налагат преговори.
08 Февруари 2015 13:46
Путин защо не предложи автономия на Корсика? А защо не и независимост, там също има сепаратистки настроения. Впрочем, и на лужишките славяни, които живеят на територията на Германия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД