:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Карлес Пучдемон
Каталуния ще гласува за независимост

на 1 октомври, обяви вчера регионалното правителство на Карлес Пучдемон, предаде Би Би Си. Конкретният въпрос, който ще бъде зададен на гражданите на автономната област е: "Искате ли Каталуния да стане независима държава с републиканска форма на управление?". Това ще бъде второ подобно допитване в рамките на три години. През есента на 2014 г. властта в региона отново организира референдум, като над 80% от участниците поискаха независимост от Испания. Референдумът обаче беше обявен за нелегитимен от централната власт в Мадрид. Според конституцията на Испания централното правителство има право да отмени референдум за независимост. В. "Ел Паис" разкри наскоро за съществуването на проектозакон, с който местните власти обявяват независима република в рамките на ЕС. От Брюксел обаче вече заявиха, че ако Каталуния се отцепи, то тя ще напусне и ЕС.



Президентът на САЩ обяви в "Туитър",

че е "изцяло и напълно реабилитиран", след като отстраненият началник на ФБР Джеймс Коми каза пред сенатска комисия, че държавният глава не е бил разследван лично в рамките на предполагаемата руска намеса в миналогодишните избори. Съобщението в "Туитър" беше първата реакция на Доналд Тръмп след появата на Коми пред комисията по разузнаването, където той обвини президента в лъжи и клевети срещу ФБР. Коми обаче потвърди, че лично Тръмп не е бил разследван. "Въпреки множеството фалшиви изявления и лъжи, пълна и цялостна реабилитация... и олеле, Коми изнася информация", написа Тръмп почти денонощие след изказването на Коми.



В Русия загина внучката

на бившия съветски лидер Никита Хрушчов - Юлия, която била блъсната от мотриса, предаде РИА "Новости". Инцидентът е станал в четвъртък сутринта на станция "Слънчева" по Киевското направление на Московските железници (МЖД). 77-годишната Юлия Хрушчова е била блъсната от електрически пътнически влак за къси разстояния по линията Внуково - Москва.



920
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД