:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 189
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Близо 400 нови вида са открити в Амазония

В Бразилска Амазония са открити 381 нови животински и растителни видове, съобщи ти ви каналът "Глобу". Новите видове растения са 216, 93 са риби, 32 - земноводни, 19 - влечуги, 18 - бозайници, 2 - изчезнали бозайници и един е птица.

Изследователката от института Мимирауя Фернанда Паим посочи, че Амазония е труднодостъпна територия и там има още много видове, които предстои да бъдат открити. Представянето на доклада стана на фона на бурната полемика в Бразилия около инициативата на президента Мишел Темер. Миналата седмица той подписа указ, с който отмени забраната за добив на полезни изкопаеми в защитен район на Амазония. Става дума за територия в северната част на страната между щатите Пара и Амапа. Площта й е 47 000 квадратни километра, което е повече от територията на Швейцария, Холандия или Словения.

Районът беше обявен за резерват през 1984 по време на военната диктатура. Смята се, че там има залежи на златна и медна руда и други минерали. Решението на президента беше остро критикувано от опозицията и еколози, които се опасяват, че това може да доведе до замърсяване на околната среда и конфликти между златодобивниците и коренното население на региона.
617
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД