:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 230
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Журналисти искат бойкот за "Дисни"

Четири от най-изявените критически организации в САЩ поискаха "Дисни" да бъдат игнорирани при раздаването на предстоящите годишни награди за кино. Причината е бойкотът, който самото филмово студио наложи на журналистите от "Лос Анджелис таймс" за прожекции на своите филми. В подкрепа на ежедневника се обявиха Асоциацията на филмовите критици от Лос Анджелис, Асоциацията на филмовите критици от Бостън, Кръгът на нюйорските филмови критици и Националното общество на филмовите критици.

Оказва се, че вестникът е "наказан" заради публикувани разкрития относно договорките на "Дисни" с калифорнийския град Анахайм. В изявлението на критиците се казва, че поведението на филмовия конгломерат, което включва безсрочна забрана за комуникация с "ЛА Таймс", противоречи на принципите на свободната преса и налага опасен прецендент във времена на враждебно отношение към журналистите. В бизнес публикацията, заради която са "наказани" кинокритиците, се казва, че корпорацията получава всички приходи от платено паркиране около местния "Дисниленд", въпреки че инфраструктурата е построена с общински пари на град Анахайм.

В знак на солидарност с колегите си от "ЛА Таймс" критиците от целите САЩ обещават да бойкотират прожекциите на предстоящите филми на "Дисни" "Коко" (анимация на "Пиксар") и "Междузвездни войни: Последният джедай".

568
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД