:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 241
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Времето

В БЪЛГАРИЯ

Днес вятърът от северозапад ще се усили и с него в страната ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността временно ще се увеличи и на отделни места по високите полета на Западна България и Предбалкана ще превали слаб сняг. Максимални температури предимно между 1° и 6°, в София около 0°, но вятърът ще създава усещане за доста по-студено време. Слънцето ще изгрее в 07:41 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 09:12 часа. Луната ще изгрее в 19:06 часа и ще залезе в 09:15 часа. Фаза: след пълнолуние преди последна четвърт. Най-ниската температура на тази дата в София е измерена през 1914 г. - минус 16.7°, а най-високата - през 2008 г. - 17.1°. Най-ниската температура на тази дата в Пловдив е измерена през 1933 г. - минус 12.4°, а най-високата - през 2008 г. - 21.6°. Най-ниската температура на тази дата в Плевен е измерена през 1933 г. - минус 17.7°, а най-високата - през 2011 г. - 21°.
Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за декември.



Пункт Вд Пл Рс Вн Сф Пд Бс Сан Кж Сил ВТ
Символ 8 2 8 2 4 8 2 8 2 8 4
Макс.Т


В ПЛАНИНИТЕ

Облачността ще е значителна и на много места ще превалява сняг. Ще духа силен северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух и температурите през деня ще се понижат. Студено, с максимална температура на 1200 метра минус 3°, на 2000 метра около минус 10°.


Пункт Макс.Т°C Символ
1200 m -3° 4
2000 m -10° 7


В ЕВРОПА

На Пиренейския и Апенинския полуостров ще бъде предимно слънчево. Разкъсана ще е облачността над Франция, Британските острови и Бенелюкс. Вечерта в Шотландия ще завали дъжд, в останалите райони ще е почти без валежи. Над останалата част от континента ще е предимно облачно. Валежи, предимно от дъжд, ще има в Централна Европа и в южните райони на Европейска Русия, а в останалите части валежите ще са от сняг. Значителни ще са количествата на отделни места в Германия, по западното крайбрежие на Скандинавския полуостров и в източните части на Европейска Русия.
Над северозападната половина на Балканския полуостров ще има по-значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Над югоизточната облачността ще намалява до предимно слънчево.


Пункт Лн Пж Мдр Рим Сх Мсв Бгр Бкщ Ат Ист Брл Варш Буд Виена
Символ 5 5 1 2 2 15 5 2 8 10 6 7 2 11
Макс.Т 10° 11° -2° 13°


СЕДМИЧНА ПРОГНОЗА

В сряда вятърът ще отслабне, ще е до умерен от северозапад. Ще има променлива облачност, не са изключени изолирани слаби превалявания от сняг. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 5° и 10°. В четвъртък и петък времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще стихне. Затоплянето ще продължи. В събота облачността ще се увеличи, а привечер и през нощта срещу неделя от запад ще започнат валежи от дъжд. В неделя ще бъде облачно, с валежи. С усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух и в Северна и Западна България дъждът бързо ще премине в сняг. В понеделник от северозапад валежите ще спрат, а облачността бързо ще се разкъсва и намалява. В югоизточната половина от страната ще продължи да превалява, предимно сняг.



Дежурен синоптик: Христо Христов
Дежурен синоптик: Анастасия Кирилова

602
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД