:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Открита е най-далечната звезда

----
Тя се намира на разстояние цели 9 милиарда светлинни години от нас, което е направо невъобразимо разстояние за ума ни. Международна група астрономи е установила наличието на най-отдалечената от Земята единична звезда и това бе съобщено на сайта на Женевския университет.

Отбелязва се, че откритието е направено по време на наблюдение с помощта на телескопа "Хъбъл" благодарение на "ефекта на гравитационните лещи". Ролята на лещи, усилващи светлината на звездата, така че да може да бъде видяна в телескопа, е изиграл галактическият куп MACS J1149+2223, разположен на разстояние пет милиарда светлинни години от Земята. Откритата в дълбините на Вселената звезда е син свръхгигант и е стотици хиляди пъти по-ярка от Слънцето. Учените я нарекоха Икар. Тази звезда се намира най-малко 100 пъти по-далеч от най-отдалечената звезда, която сме могли да изучаваме досега с изключение на избухването на свръхнови, каза изследователят от университета в Минесота Патрик Кели, който е ръководител на научния екип.
2560
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД