:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 318
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Задържан от ДАИ се оказа съпруг на спецпрокурорка

СНИМКА: ИЛИЯНА КИРИЛОВА
Иван Гешев
Съпругът на спецпрокурорка е сред арестуваните инспектори в ДАИ-Благоевград при акцията във вторник. Тогава бяха задържани 10 души по подозрение, че са изнудвали транспортни фирми за рушвети. Акцията е поредната за спецпрокуратурата, която преди няколко месеца получи правомощието да разследва корупционни престъпления. Въпреки това арестуваните все още нямат обвинения за подкуп, а само като участници в организирана престъпна група.

Според шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев това, че негова подчинена е омъжена за арестуван и заподозрян в корупция, не е проблем. Той дори намери нещо положително в цялата история - въпреки че двамата живеят заедно, информация за предстоящата акция не е изтекла. Прокурорката работи в криминалния, а не в антикорупционния отдел, обясни той. В момента тя е в отпуск.

"Факт е, че ние нямаме данни и доказателства по делото тя да е знаела какво прави той. Не е изтекла информация, няма въздействие от който и да е върху когото и да е и нещата се случват така, както са уредени в НК, което, вярвайте, не е лесно, защото на мен не ми е приятно чисто житейски и човешки да водя този разговор и съзнавам какви са последствията за колежката", заяви Гешев.

Според разследващите групата арестувани служители на ДАИ са искали по 300 евро от транспортна фирма. Парите се искали, след като инспекторите установявали нарушения на фирмите, например изтекъл технически преглед. За подобни нарушения трябвало да наложат глоби до 5 хил. лв., но в замяна на рушвета те записвали друго, по-дребно нарушение и налагали по-ниски глоби. Понякога дневният "оборот" достигал до 1200 евро. В схемата участвали два екипа от по двама души.



ЧИСЛО

1200

евро на ден са прибирали арестуваните, твърди прокуратурата.



Иван Гешев:

"Ние не разследваме роднински взаимоотношения, не сме във времена на Сталин примерно, когато роднините носят наказателна отговорност и всякаква друга за действията на своите близки, включително и разстрел, и лагери."
5
176
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
25 Април 2018 21:44
Да бе , навързали се като свински черва , "нямали взаимоотношения" ! Спят с гръб един към друг ! Мъжът и прибира по 1200€ на ден , а тя криминалният прокурор хабер си няма !
26 Април 2018 08:44
"Ние не разследваме роднински взаимоотношения, не сме във времена на Сталин примерно, когато роднините носят наказателна отговорност и всякаква друга за действията на своите близки, включително и разстрел, и лагери."


Този се оказва голям историк. Първо еврейският конгрес, сега Сталин...
26 Април 2018 08:49
Факт е, че ние нямаме данни и доказателства по делото тя да е знаела какво прави той.


А не ви ли мина през главите поне? Щото то така за всяко нещо може да кажете "нямаме данни", гледайки в обратната посока.
26 Април 2018 14:19
ОТНОВО, ОТ КЪМ ПРАВИЛНАТА СТРАНА НА... "КОНФЛИКТА" НА ИНТЕРЕСИ:

"Задържан от ДАИ се оказа съпруг на спецпрокурорка (по-подробно, виж: http://www.segabg.com/post.php?aid=903091&tid=313233&action=r)" ... .

Това е толкоз просто и логично?!... - Общите интереси са в основата на всяко... семейство (мафиотска фамилия, квартална банда, партийна клика и/или финансова, стопанска, силово-репресивна и прочие корпорации - сдружения, фирми ...) ?!...
26 Април 2018 22:58
И сега какво?...„Ало,Ваньо...”?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД