:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Първи реакции след провала на срещата Тръмп - Ким

Пхенян обяви, че е готов да изглади различията с Вашингтон по всяко време
 
Външните министри на САЩ и Южна Корея Майк Помпейо и Кан Кьон-уа се договориха да продължат да работят за създаването на подходящи условия за преговори между Вашингтон и Пхенян, предаде Ройтерс, цитирайки изявление на южнокорейското външно министерство.

Министър Кан Кьон-уа заяви, че е разговаряла по телефона с държавния секретар на САЩ, след като американският президент Доналд Тръмп отмени срещата на високо равнище със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Северна Корея е готова да преговаря със САЩ въпреки отменената среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун.

Комунистическата страна излезе с наглед помирителна позиция, в която се казва, че са готови да изгладят различията си с Вашингтон "по всяко време".

В четвъртък стана ясно, че историческата среща между американският президент и севернокорейският лидер няма да се състои. Доналд Тръмп се оттегли и посочи като причина за това "открита враждебност", демонстрирана от севернокорейския му колега.

Междувременно Пхенян разруши ядрения си полигон. Взривовете станаха пред 20-ина избрани журналисти от САЩ, Великобритания, Русия и Китай.

Японският външен министър Таро Коно заяви, че неговата страна разбира решението на Тръмп да отмени срещата с Ким Чен-ун, предаде ДПА. "Безсмислено е да се провежда среща", която не се очаква да доведе до резултати, подчерта той.

Таро Коно добави, че Токио ще продължи да сътрудничи на Вашингтон за провеждането на плодотворни преговори за денуклеаризация на Северна Корея и за разрешаването на въпроса с отвлечените от режима в Пхенян японски граждани.

Руският президент Владимир Путин каза вчера, че Москва съжалява за отменянето на срещата на американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Той заяви това вчера на обща пресконференция с френския президент Еманюел Макрон след срещата им в Санкт Петербург, предаде Ройтерс.

Путин изрази надежда, че срещата Тръмп - Ким Чен-ун в крайна сметка ще се състои. "Всички ние разчитахме, че това ще бъде началото на освобождаване на Корейския полуостров от ядрено оръжие. "Надяваме се, че диалогът ще продължи и че срещата ще се състои", добави Путин, цитиран от Франс прес. Руският президент подчерта, че севернокорейският лидер е направил всичко, което е обещал, за да се състои срещата.

Еманюел Макрон каза, че иска процесът на неразпространение на оръжията да продължи, съобщи АФП. Надявам се, че решението на Тръмп е "моментна спънка в един процес, който трябва да бъде продължен", изтъкна френският президент, цитиран от Ройтерс


Източник: Дир.бг
11
2322
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
25 Май 2018 07:56
Руският президент подчерта, че севернокорейският лидер е направил всичко, което е обещал, за да се състои срещата.


Направи, но американското вице се изтакова на метеното. Всъщност, американците не желаят подобна среща, защото няма какво да сложат на масата. На практика те трябва да преговарят за своето изтегляне от Ю.Корея.
25 Май 2018 08:03
Първа реакция :
Смях в залата.
Големи надежди, голямо чудо. Ясно беше, че Ким трябва да е идиот за да клекне на САЩ, и да се откаже от ЯО. Ясно беше, че те друго няма да искат от него. Какво друго да очакваш да стане?
25 Май 2018 09:07
Външните министри на САЩ и Южна Корея...
Комунистическата страна излезе с наглед помирителна позиция, в която се казва, че са готови да изгладят различията си с Вашингтон "по всяко време".
------
Таро Коно добави, че Токио ще продължи да сътрудничи на Вашингтон за провеждането на плодотворни преговори за денуклеаризация на Северна Корея и за разрешаването на въпроса с отвлечените от режима в Пхенян японски граждани.

Само да поясня, че САЩ и Южна Корея са капиталистически страни, което неволно е изпуснато...
---
Що се отнася до мнението на режима в Токио за КНДР - някой има ли точно инфо колко милиона корейци са избити от Япония по време на корейския геноцид от страна на режима в Токио!?

25 Май 2018 09:37
колко милиона корейци са избити от Япония

Те корейките от Южна Корея и сега съдят японците за това, че са ги използвали насила като секс-робини.
25 Май 2018 09:38
Комунистическата страна излезе с наглед помирителна позиция

Първо, не е "комунистическа", а социалистическа. Комунизмът като обществен строй може да се установи само едновременно по целия свят, а не в отделно взета страна или група страни, тъй като при него държавата отпада като такава. Следователно той е въпрос на далечното бъдеще (минимум след няколко века).

Второ, позицията не е "наглед помирителна", а си е направо подигравателна. Кой ли вече не се бъзика с бившия световен хегемон?
25 Май 2018 09:48
Ясно беше, че Ким трябва да е идиот за да клекне на САЩ, и да се откаже от ЯО.

Ясно беше, че Ким не е идиот.
Смях в залата.

Ясно е, че ако ония не спрат да блъскат с юмрук по планетарните маси и не си спрат опитите да газят с кални ботуши в планетарен мащаб, планетарен кикот ще се стоварва все повече върху им.

Ясно стана, че ДД се проваля на планетарната сцена с аматьорските си фарсове. Холиууд и Бродуей са в такъв упадък (вж. рубриката "Кинопремиера", че не са в състояние да съдействат, дори да им се иска.
25 Май 2018 09:53
А междувременно британската дипломация успешно се справя с предизвикването на планетарен кикот, вкл. и с арменски акцент, дори без Кралския Шекспиров театър.
25 Май 2018 10:03
Едно много приятелско подсещане от страна на САЩ-администратор, позволи да се отмени нещото, което и по дефолт бе обречено на провал.

- Става дума за метода, начина и примерите как Хищникът третира пропусналите или отказалите се да се подсигурят достатъчно с плашеща, унищожителна и достигаща леговището му, защита. В този смисъл подсещането с убийството на М. Кадафи дойде точно на време и точно на място!!!...

...И нека този параден пример е обица на ухото на всеки друг наивник, решил да се доверява, вярва и разчита на "честната дума" на световният Паразит!
25 Май 2018 10:29
Bonjorno25 Май 2018 09:37
колко милиона корейци са избити от Япония
Те корейките от Южна Корея и сега съдят японците за това, че са ги използвали насила като секс-робини.

На мястото на корейците са идвали японци, не се оплакват много корейските баби. Я децата и внуците им какви ракети, ядрени бомби, Самсунги и Хюндаи бичат. Тази инженерна програма как е вкарана в селския корейски геном?
И на германките оплакванията излязоха фалшиви - свършиха войните горещи-студени, никой не ги закача и ревнаха да ги окупира пак някой, тоя път си поканиха* изнасилвачи от по-екзотични дестинации, белите и монголоидните им омръзнаха.
* Шото да си пратиш мъжете срещу Русия си чиста покана.
25 Май 2018 10:51
Доста мерзко представено...

- Дали някои имат способността и силата да се огледат назад към собствените си предходни поколения?! И направят същият "анализ"?
25 Май 2018 14:49
Говорят за провалената среща между Тръмп и Ким. И казват: „Президентът Тръмп трябваше да се срещне с лидера Ким…“
Що за държавна титла – лидер? Според уикито Ким има маса титли - Висш ръководител, лидер на партията, армията и народа на КНДР, върховен главнокомандващ Корейската народна армия, първи секретар на Централния комитет на Корейската работническа партия, маршал на КНДР, депутат във Върховното народно събрание на КНДР…
Изберете си там една и давайте. Ако искате да звучите политкоректно и едновременно с това да пропагандирате колко е лош Ким – казвайте просто „маршал Ким“. Което носи по подразбиране определен подтекст. А може и „първият секретар на ЦК на КРП…
Обаче това „лидер“ как се харесва… Звучи като главатар… Демек – някакъв бандит, далеч не равен на Великия Бял баща Тръмпи Оранжевия…
--------
Блогът на Генек

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД