:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Вашингтон" е на победа от първата си Купа "Стенли"

Сника: Туитър
Американският защитник на "Вашингтон" Джон Карлсън ликува, след като току-що е направил 4:0 при числено преимущество на леда.
Отборът на "Вашингтон Кепитълс" е само на една победа от първата в историята на клуба Купа "Стенли", след като разгроми в своята "Кепитъл Уан Арина" гостуващия "Вегас Голдън найтс" с 6:2 и поведе с 3-1 във финалната серия на НХЛ до 4 успеха.

Попаденията за победата миналата нощ бяха дело все на различни хокеисти, но за 4 от тях асистенцията бе на руснака Евгений Кузнецов. Вратарят на "столичаните" Марк-Андре Флюри пък спаси 17 от 19-те шута на противника. Ти Джей Оши откри за "Вашингтон" преди да се преполови I третина, а до нейния край Том Уилсън и Деванте Смит-Пели направиха 3:0. Джон Карлсън увеличи на 4:0 в края на II част, но до 13-ата минута на третата Нийл и Смит отбелязаха две шайби за "Вегас". Само 73 секунди по-късно обаче чехът Михал Кемпни вкара за 5:2, а минута преди края Брет Конъли оформи 6:2 при числен превес на леда.

"Вашингтон", който се присъедини към НХЛ през 1974 г. заедно с "Канзас Сити Скаутс", досега не е ставал шампион. Това му е вторият финал след 1998 г., когато загуби с 0-4 от "Детройт".
989
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД