:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Уорън Бийти удостоен с награда за класици

Снимка: Ройтерс
Уорън Бийти и съпругата му след церемонията.
Американският филмов институт присъди годишната си награда за цялостни постижения на носителя на "Оскар" Уорън Бийти, който радва почитателите си повече от 50 години, предаде Ройтерс. На церемонията по връчването на отличието са присъствали звезди от ранга на Джак Никълсън, Дъстин Хофман, Даян Кийтън и съпругата на Уорън Бийти - Анет Бенинг. Сред гостите са били и бившият американски сенатор Джордж Макгавърн, в чиято кампания известният с либералните си възгледи Бийти е участвал, както и бившият президент на САЩ Бил Клинтън.

71-годишният актьор е по-малък брат на актрисата и писателката Шърли Маклейн. Той започва кариерата си с участия в любителски спектакли още като дете. Вдъхновен от примера на по-голямата си сестра, която бързо набира популярност, зарязва колежа и се записва на уроци по актьорско майсторство при легендарната Стела Адлер. Участва в театрални спектакли и в телевизията, а през 1961 г. дебютира в киното с филма "Splendour in The Grass". Критиците отказват да приемат амбициозния Бийти сериозно и той се заема да преобърне мнението им с криминалната арт драма "Mickey One" (1965), режисирана от Артър Пен, която получава добри отзиви. Филмът, който превръща актьора в холивудска легенда, е отново на Пен. Това е класиката "Бони и Клайд" (1967), в който Бийти и партньорката му Фей Дънауей играят Клайд Бароу и Бони Паркър - двойка банкови обирджии. Бийти е и продуцент на филма.

Уорън Бийти е почти толкова известен с любовния си живот, колкото и с филмите си - името му е свързвано с цяла галактика красиви звезди като Джоан Колинс, Лесли Карон, Мадона, Джули Кристи, Лив Улман, Бриджит Бардо, Карли Саймън, Ел Макферсън, Даян Кийтън, Голди Хоун, Кандис Берген, Шер, Брит Екланд... Репутацията на американския актьор, продуцент, сценарист и режисьор като плейбой изчезва след сватбата му през 1992 г. С актрисата Анет Бенинг имат 4 деца: Кейтлин, Бенжамин, Изабел и Ела Корин.
1
6766
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
16 Юни 2008 05:59
Американският филмов институт присъди годишната си награда за цялостни постижения на носителя на "Оскар" Уорън Бийти, който радва почитателите си повече от 50 години.
А главното му постижение за тези 50 години като актьор Е че изчука всичко женско в радиус 50 мили около Холиууд. Което никак не е малко. Браво на него.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД