:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Канал 1 завърта хитовия руски сериал "Бригада"

В 20.50 ч. днес по Канал 1 започва излъчването на хитовия 15-сериен руски филм "Бригада". Поредицата е заснета по едноименния роман на Александър Белов, за когото всички смятат, че е псевдоним на Саня Белия - един от най-известните политици и бизнесмени в Русия днес. Смята се, че романът е негова автобиография.

"Бригада" е драматична сага за съдбата на четирима приятели от детството, които, притиснати от житейските ситуации, ще загърбят мечтите си и ще поемат по хлъзгавия път на организираната престъпност. Така те ще се превърнат в една от най-мощните, сплотени и влиятелни гангстерски групировки в Русия.

Режисьор на филма е Алексей Сидоров, а в главните роли участват Сергей Безруков, Дмитрий Дюжев, Павел Майков, Владимир Вдовиченко и Елена Гусева.

В първия епизод на сериала главният герой Саша се завръща от казармата и с нетърпение очаква срещата с приятелката си. Оказва се обаче, че тя му е изневерила. Това предизвиква конфликт между него и Мухата, който прераства в кървава разправа. След това Саша е обвинен в убийството на Мухата и е принуден да се крие в една вила в околностите на Москва, където ще срещне голямата си любов.
22
4114
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
27 Април 2005 00:08
Легенди, легенди! Белов изобщо не е Белия, както и Калчев нищо не разбира от реална мафия. Просто двамата пишат за престъпността по начин, който се харесва на фризираните от медиите мозъци. И се харчат кой от кой по-добре.
27 Април 2005 00:36
Колега,
Кой е Александър Белов, авторът на романа, никой не знае, защото това е псевдоним.
27 Април 2005 02:01
толков филми за милицията има по руската телевизия те ще ми дават филми за организираната престъпност бРоико замисли се
или е време след старите муцуни някои от които не са живи трябва нови което значи че управляващите на организираната престъпност си ги сменят като дамски превръзки
27 Април 2005 08:54
Науме, може и никой да не знае, въпросът е иска ли някой да узнае. Според мен - не.
27 Април 2005 09:57
Колеги,
Гледайте филма, няма да се минете. Направен е жестоко, един от първенците в жанра си е, актьорите са великолепни-изобщо, невероятен е.
Ще има огромен успех.
Иде реч за Русия-но аналогиите с България просто бодат очи.
27 Април 2005 13:08
Хех, две статии по-нагоре казах, че филми от нета не съм гледал отдавна. Как излъгах само..., тц, тц. Сериалът е невероятен, може да се изгледа наведнъж. Определено е един от най-добрите, които някоя бг-телевизия е пускала последните години. Браво на Канала, лошото е, че най-вероятно ще е дублиран.
27 Април 2005 13:27
Ще гледаме, Науме, дума да няма...
27 Април 2005 14:21
Ще го видим сериалчето. Братушките правят нетрадиционно кино, напоследък много качествено. Доста парички се изсипват там.
27 Април 2005 15:05
СериАлът си заслужава, гледайте го! След "Брат" и "Брат 2", това е малко по-слабовато, но трябва да се гледа ....
27 Април 2005 23:37
Руско ли е не ми го хвали!
Пак ще лъжат и измислят!Тъпите комуняги и обикновената простотия ще го гледат...
28 Април 2005 15:19
Много приятен филм се оказа. Дори ще направя признанието, че го гледах, защото вчера прочетох ей-тази дискусия тук по-горе. Дори заради него пропуснах началото на любимия си Шотландски боец, но него и без това го знам наизуст.
Предполагам, темата "как всички бяхме еднакви, а с някои от нас какво се случи" ще е актуална за бившата Източна Европа поне още десетина години, дано поне да има разнообразие от гледни точки. Но пък в Русия материалът е по-разнообразен откъм детайлите в сюжета. Мъничко съжалявам, че филмът не беше със субтитри, защото тук-там имаше дребни преводачески безпомощности, но хубавото е, че я нямаше групата дубльори, която озвучава сапунените сериали и все едно гледаш един-единствен безкраен филм с едни и същи интонационно характеризирани типажи.
Ако някой се интересува от темата "преди и след в Русия", обръщам внимание върху "Небе за паднали" от кн. 1/2005 на Съвременник (който междувременно станал 10 лв/бр). Много руско и някак приятно-сантиментално, също както и Бригада до момента. По-нататък какво ще стане - не знам, но моля, не ми казвайте.
28 Април 2005 18:19
Потърси си и Антикиллер.
29 Април 2005 12:19
Аз пък прочетох преди доста време книгата. Общо взето е апотеоз на добрите момчета-афганци, които поради промените нямат друг избор и се превръщат в първо в своего рода хайдути, а после - в хайдуци. Историята е в стил "семейна сага за италианската мафия" - семейни ценности, майка, съпруга, деца, верни и по- малко верни приятели, лоши и корумпирани ченгета, честни и мъдри ченгета и т.н. Наистина аналогията с нашата действителност се набива в очи, но като цяло историята е написана някак романтично за разлика от историите на Христо Калчев.

Редактирано от - hamer на 29/4/2005 г/ 12:20:38

29 Април 2005 13:48
Има много такива романи в приключенския жанр с всичките му плюсове. Най-хубавото е, че любимият ти главен герой винаги остава жив, което не винаги може да се каже за много хубавата, но пък зла героиня в поддържащата роля. Има и разни детайли, които доставят удоволствие от лесното разпознаване и ти стоплят душата с усещане за реалистичност. Например, в един роман имаше сцена как изневиделица арестуват група чеченци в един московски апартамент и всички чеченци са с ръчно плетени вълнени чорапи
30 Април 2005 08:58
Казаха нещо за този сериял в едно Публицистично предаване в Холандия: В общи линии: Копирано от Джеимс Бонд. Финансиран от Министерство на Отбраната. Чеченците били представени като слабаци, а Руснаците - като Супермени... Такива Американски тип блудкави истории - тук е пълно... Сега и такъв Руски тип блудкави филми се навъди, значи...
30 Април 2005 10:04
Абе ...нахуйник , поне да го беше гледал филма , пък тогава да даваш мнение На всяка чорба - холандска мерудия !
30 Април 2005 10:37
Имитация на имитацията на имитацията!И то имитация на третостепенни американски action movies!
Безразборна скука!
С една дума очакваната руска глупост!
Продукция на изпрани мозъци скалъпена стриктно за изпрани мозъци!
Казват че го"харесват" само простоватите комуняги които още се страхуват че КГБ ще ги бие по главата!
БТ трябва да се закрие за разврат и втълпяване на комунистическа пропаганда и рекламиране на руски простотии.
БТ е ЗЛО!
30 Април 2005 12:19
Не забравяйте, че иде реч за ТВ сериал, а не за игрален филм. Действието се разгъва плавно, а отделните епизоди са различно интензивни. Става дума все пак за 15 серии, като докъм 7-9 нещата са по лежерни.
Не слушайте холандски рецензии от хора, които нямат хабер за кво иде реч. Филмът няма никакви политически внушения извън непосредствената руска действителност и е много по добър от мнозинството , направени напоследък по темата.
ФЛ-накрая друга песен ще запееш, ама бързаш да изпукаш фишече..
Р.С Гледал съм го няколко пъти и сега се вторачвам в детайли, които ми правят впечатление с перфекционизма на авторите
Например, най първо се сещам, че героят в началните години на натрупване на капитала си пуши български Родопи(откъде ли са ги взели )-ама това е нещо, което се забелязва още на първо гледане
30 Април 2005 12:33
Науме, носталгия те мъчи!
Носталгията е извор на чудни миражи и фантазии..
15 Май 2005 23:41
ей путьо(FL) това е едно саобщение от майка ти:цитирам-"А бе синко нали винаги сам ти казвала да не си вадиш главата от задника щото ще истърсиш някоя варховна глупост.Нали знае6 че като не разбираш от нещо трябва да си малчиш.Абе много взе да ги разбираш работите бе дрисльо.Голям разбирател на комунизма се извади и взе да казваш кой бил комунист и кой не.Извинявайте всички от форума ама не сам виновна че недоносено се роди горкото."
А това е от мен -А бе малоумник скапан кво ги говориш само тия комунисти нали знаеш(ама от каде ли да знаеш), че този който говори и обвинява другите за нещо всъщност го носи това нещо в себе си.Тай че тъп си и няма кво повече да си говорим. Спри с тези заучени фразички щото е много комплексарски като те гледа човек от страни. Впрочем филма е един от най-добрите в жанра си и показва самата деиствителност. Просто го приеми и се пъхаи обратно в задника си. Да свиданя.
16 Май 2005 00:17
Банално, скучно и много шумно копие на американски и англииски action films!
За непретенциозни вкусове и малки умове дресирани в Москве
Руски боклук! Един от купiщат дето ни сервира РУСКИЯТ канал БНТ!
А бе тъпи комуняги не разбрахте ли че от Русия нито изкуство нито наи обикновено забавление няма да доиде..
08 Юни 2005 15:45
Аве ей тъпак оди се скрий някъде.Комунизма вече го няма така че стига си говорил а пък филма няма нищо общо с комунизма бе шамандур.Вземи научи малко за него и след това го сравнявай с филма.Това че е руски не значи че е за комунисти.Тъпак скапан недей говори за нещо което не разбираш.Нещастник.Оди се гръмни по-добре.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД