:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

10 дни арест за футболни хулигани

Заради боя в Стара Загора "Берое" май ще играе без публика срещу ЦСКА
СНИМКА: bTV
В апогея на мелето фен на "Берое" бе повален на земята и ритан до откат от агитката на "Спартак".
Заради баталиите след "Берое" - "Спартак" (Вн) двама варненски фенове вчера бяха осъдени по бързата процедура от Районния съд в Стара Загора. Ивайло Димитров (27 г.) ще лежи 10 дни в поделението на МВР и 2 г. няма право да посещава спортни мероприятия. Елин Аргиров (28 г.) също отнесе 10 дни, но "само" 1 г. без мачове.

Екшънът е имал продължение, научи "Сега". Феновете на "Спартак", които се биха с тези на "Берое", бяха ескортирани от полиция извън Стара Загора. Но във Варна автобусът им е бил причакан от ултраси на местния враг "Черно море", подсилени от няколко старозагорци, и също е имало стълкновения.

Главният комисар на полицията Валентин Петров разпореди да се инспектира безопасността на стадиона в Стара Загора. Ако се окаже, че тя не е на ниво, финалът за купата на България на 9 май ще бъде преместен или на ст. "Васил Левски", или на ст. "Лазур" в Бургас.

Охраната в събота бе от служители на частната 3S СОТ. Те обясниха, че 10-ина минути след мача са пуснали 4-има фенове на "Спартак" да си приберат знамената. Ивайло Димитров пък им казал, че отива да успокоява нападателя на варненци Младен Стоев. Но в съда се разбра, че тъкмо Димитров провокирал старозагорци и дал начало на мелето, в което имаше доста наритани, а и леко ранени. Има 15-ина счупени седалки и други щети, които ще бъдат платени от варненския клуб.

"Спартак" ще бъде наказан в сряда да приеме "Локо" (Сф) пред празни трибуни. Същото се очертава и за "Берое" за домакинството в неделя срещу ЦСКА. Дисциплинарната комисия ще решава утре.

Иначе на проби в "Берое" дойде португалецът Карлос Андре (35 г.), минал през германските "Ален" и "Карл Цайс" (Йена).
71
1720
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
71
 Видими 
16 Април 2007 01:18
Хаха ха ... Как намирисва на нещо миризливо ..... Как някои хора не искат финала да в Стара Загора ... и сега се почват едни постановки .. хулигани , инспекции и тем подобни ....
Така заралии забравете за финал в Стара Загора ... Говеждата мафия се е развилняла ... Това 4:4 ще ви излезе през ......
16 Април 2007 05:07
Аз не съм сигурен, но пресето е убедено, че ЛЕВСКИ ще играе на финал !
:1+1: =
16 Април 2007 05:10
... и откъде-накъде, Спартак трябва да играе пред празни трибуни !?
...дали защото ЛОКО-то останаха единствения конкурент на ЛЕВСКИ за титлата ?
16 Април 2007 09:28
КГБ, поне да беше изчакал някой и друг час, гуруто ГА "по-правдодобно" би ни "обяснил" като какво следва от цялата тази "постановка". После, можеше и ти да добавиш нещо. СЕГА, просто се изказваш недостатъчно подготвен.
Помислете си само, шепа хулигани предизвикват толкова патърдии. Пълна безпомощност сред охранители и полицаи. Гледах кадри от стълкновението с полицията. Един Ушев, беше свалил на земята "врага" и го биеше до пълна отмала под благосклонните погледи на колегите. Прав е Peeshoo когато писа преди мача ЦСКА-Левски по повод засилените мерки за сигурност за дербито. Полицията е некадърна. И комплексирана. Това последното от мене.
16 Април 2007 10:05
На мен ми е интересно онзи полицай дето преби единия от феновете, без да му оказва особена съпротива, по камерите на БНТ добре се видя как го налага с палката по главата няколко пъти. Може да са големи гамени тия, ама пък и чак такова насилие срещу хора е ненужно. Но кой ли пък обръща внимание...
16 Април 2007 10:15
Да бе, тоя бая тупалки отнесе по главата! Най-вероятно си ги е заслужил, ама пък полицай да налага с палка по главата с все сила паднал на земята човек, вдигнал беззащино ръце... Не ги разбирам тия работи, ама малко тъпо ми се вижда... Много беше грозно!
Иначе - приятна и ползотворна седмица на всички пожелавам!
И да не закъснеете с прогнозите си! Този път кръга е в сряда!!!
16 Април 2007 10:49
The soup is smelling, KGB! The soup! Blow the soup!
16 Април 2007 11:02
Bibar, дай моля те програмата за сряда, ако я знаеш при прогнозите.
16 Април 2007 11:07
"Търкалът продължи десет минути, докато не се намеси полицията. За да бъдат усмирени, част от феновете отнесоха по някоя палка.
Служител на охранителната фирма бе ударен с неустановен твърд предмет и му бе пукната главата."
.........................
Понякога е необходимо да се вкара респект в главите на някои "фенове". В случая "Ушев" не биеше хора по трибуните, а човек слязал на терена да се бие.....някои не разбират от дума.
16 Април 2007 11:24
Стоичков върна оптимизма на "Балаидос", написа "Марка", отбелязвайки, че в играта на тима вече се забелязва почеркът на българина

Селта - Ла Коруня 1:0 ( зрители 25 000)

Да поздравим Стоичков с успешния му дебют.
16 Април 2007 11:43
Я, къде дава първото си интервю Пламен Марков и какви ги говори.
Да не се окаже, че и той е "таен" левскар?
Ех, горките гуцита...Коледа е още далеч, а вече ги подгониха
16 Април 2007 12:48
Станимир Стоилов е новият селекционер на България

супер я сум доволен
16 Април 2007 13:38
Това сериозно ли?
16 Април 2007 13:42
Пнеже в сайта на ШАМПИОНИТЕ виж какво пише:

Обръщение на Станимир Стоилов към представителите на медиите


16 avr. 2007

Във връзка с нарастващия от страна на медиите интерес към Станимир Стоилов и свързване на името му с поста национален селекционер, старши треньорът на Левски изрази своята позиция.

"В предстоящите месеци пред мен и цялото спортно-техническо ръководство на Левски стои единствената цел отборът да защити титлата си и да спечели Купата на България, с което съм изцяло ангажиран. Бих искал през този период да получа нужното спокойствие и да не отговарям на въпроси свързани с националния отбор на България. За информация относно изборът на нов национален селекционер представителите на медиите могат да се обръщат към Българския Футболен Съюз"


16 Април 2007 13:43
еми незнам така пише Натиснете тук и
Натиснете тук
16 Април 2007 13:45
има кръг от А група тая сряда така че който иска може да даде прогноза в сиответната тема
16 Април 2007 13:48
Dokich, таман да сА стресна да ги пусна мачовете и James-а мА изпреварил.
16 Април 2007 13:49
Май е верно.
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!
16 Април 2007 13:54
Ти дай прогноза бибар че нема време
16 Април 2007 13:57
СТОИЛОВ: КОНЦЕНТРИРАЛ СЪМ СЕ ВЪРХУ РАБОТАТА СИ В ЛЕВСКИ
16 април 2007 13:06




По повод появилите се слухове, че Станимир Стоилов е новият селекционер на националния тим, специалистът заяви за Гонг, че не иска да го занимаваме с глупости.

„Искам да се концентрирам единствено върху работата си в Левски. Целта ми е да стана шампион, а в момента мислите са ми насочени към мача със Славия”, заяви категорично Стоилов.

След оставката на Христо Стоичков едно от имената, което бе спрягано за поста национален селекционер бе точно това на наставника на „сините”.

„БФС да разговаря първо с шефовете на Левски”, допълни още старши треньорът на Левски.
16 Април 2007 14:15


Националният отбор - като есен`98 и не съвсем

В съботното разчистване на личната си документация попаднах на статия, писана през 1998 година. Поводът тогава е бил освободеният пост на селекционер на националния отбор по футбол на България.

Има някои прилики между ситуацията през онази есен и сега, когато Христо Стоичков напусна внезапно. Неговият съименник Бонев беше започнал европейските квалификации, но след бургаската катастрофа срещу Полша с 0:3 на 6 септември (първи мач в групата) слезе завинаги от мостика.

Не толкова загубата, колкото плачевното състояние на отбора като селекция и игрови стил бяха причината да отпишем нашите шансове за класиране на финалите в Белгия и Холандия. Присъствието на Швеция и Англия в групата свеждаше възможностите ни до нула.

Сега българските футболисти все още нямат загуба, а до края на кампанията остават 7 мача, но сякаш пак са обречени да бъдат извън първите две места в таблицата. И не поради драстична разлика в точките, а защото играта отново е несвързана и нерезултатна както през есента на 1998.

А перспективите като избор пред който и да старши треньор не изглеждат по-розови, отколкото бяха пред актуалния тогава (и сега - по разбираеми причини) Димитър Димитров. Трябва ли обаче да отпишем цялата евроквалификация само заради равенството у дома с Албания и, изхождайки от такава пораженческа постановка, да подценим избора на нов селекционер?

Стоичков заряза работата си в най-неподходящия момент, остави един доста разклатен и загубил самочувствие състав, но точките съвсем не са малко. От уважение към себе си и към самия турнир би трябвало да продължим спортната битка с удвоени усилия.

Програмата на България и Румъния е такава, че до директния мач на 17 ноември разликата може да се запази в рамките на минус 3 точки. Играчите със сигурност ще бъдат импулсирани в положителен смисъл от напускането на Камата, това си пролича дори и в тактичните им интервюта по повод новината на седмицата. Те са петимни някой да ги нареди правилно - макар и не лидер в отбора, Валери Божинов изрази общата болка в своето изказване.

Следователно изборът на нов треньор не бива да се свежда до закърпване на положението за юнските двубои с Беларус. Той трябва да получи пълна свобода за тези квалификации и за следващите световни и дано тази идея бъде застъпена от ръководството на БФС при разговорите с кандидатите.

Недостигът на подходящи специалисти си остава най-големият проблем в създадената криза. Преди 9 години бях убеден, че Аспарух Никодимов и Георги Василев са най-подходящите неизползвани за националната кауза авторитети. Днес те двамата плюс Димитър Пенев надхвърлят 60-те. В тази професия възрастта до един момент не е пречка, но от тримата само Василев продължава активно треньорската си кариера.

Навремето никой не предложи на Паро или Гочето, тъй като те бяха неудобни характери в контекста на зараждащата се практика нацотборът да се използва за менажерски и клубни интереси. Нима днес ситуацията се е променила? Напротив, по-лошо е, а на всичкото отгоре българският футбол няма нищо интересно за продаване, за разлика от края на 90-те.

Без претенцията за абсолютност и безпогрешност, смятам че Красимир Балъков е сред най-подходящите фигури за главната роля. Има богат състезателен опит с почти всички действащи национали, наясно е с тенденциите във футбола (все пак играта не спря развитието си през лятото на 1994), натрупа и клубен стаж в Щутгарт и Грасхопър.

Балъков притежева излъчването да сплоти групата момчета, които не са свикнали и не заслужват техният пълководец да ги нарича тюфлеци, пияници или продажници. Дано Краси прояви интерес към цялата работа, защото през последните 10 години ясно показа, че не иска да има кой знае колко тесни връзки с българския футбол...

Асен Спиридонов
16 Април 2007 14:25
Мъри е новият национален селекционер!
Пон, 2007-04-16 12:39

Назначението му вече е факт, след като Тодор Батков и Наско Сираков разрешиха Мъри да води представителния ни тим за двата мача с Беларус, пише Дон Балон.


Стана интересно...
16 Април 2007 14:33
Мъри наистина трябва да е много много молен за да се реши на подобна стъпка! Особено ако е само треноьр за два мача! И ако трябва да мисли за подготовка на Левски и национали ще се получи мазано
16 Април 2007 14:44
Ааа, там молба не е имало - имало е нареждане!
16 Април 2007 14:44
Ще стане интересно ако националите изиграят два добри мача под ръководството на Мъри.......голям плач ще има да остане нац.тренер, а ако откаже ще го обявят за Юда или поне за Цтоичков
16 Април 2007 14:49
Мъри е новият национален селекционер!
Назначението му вече е факт, след като Тодор Батков и Наско Сираков разрешиха Мъри да води представителния ни тим за двата мача с Беларус, пише Дон Балон.

Станимир Стоилов е новият селекционер на националния отбор. Назначението му е факт от преди няколко минути. След дълги увещания от страна на БФС ръководството на Левски в лицето на собственика Тодор Батков и изпълнителния директор Наско Сираков се е съгласило Стоилов да води представителния тим на страната ни.

Мъри ще застане начело на националния отбор само за предстоящите две квалификации с Беларус. Двубоите с бивша съветска република са на 2 и 6 юни, като първо гостуваме, а след това приемаме този съперник в София на Националния стадион "Васил Левски".

Президентът на БФС Борислав Михайлов е отхвърлил всякакви други варианти за наследник на напусналия Христо Стоичков. Предвид ситуацията и липсата на достатъчно време от Левски са се съгласили Стоилов да води националите в двата мача, тъй като познава достатъчно футболистите и е способен да вдигне отбора на крака за бързо време.

Самият Стоилов заяви, че щом неговите шефове са разрешили подобен ход, ще води тима на България, но с уговорката, че ще е само за мачовете с Беларус. "В момента мисля само за това как Левски отново да стане шампион на България. Разбира се, трябва да спечелим и купата на страната", каза пред db наставникът на сините. "След като това стане факт и свърши първенството, вече ще мисля за националния отбор и ще дам всичко от себе си да победим Беларус и в двата мача", добави Станимир Стоилов.

16 Април 2007 14:52
Станимир Стоилов е новият селекционер на България
Треньорът води националите в двата мача с Беларус
Станимир Стоилов е новият селекционер на националния отбор, гръмна "Дон Балон". След дълги увещания от страна на БФС ръководството на Левски в лицето на собственика Тодор Батков и изпълнителния директор Наско Сираков се е съгласило Стоилов да води представителния тим на страната ни. Както е известно Сираков предложи на останалите членове на Изпълкома и на президента Боби Михайлов Мъри да замени Ицо, за което "Топспорт" писа още на 4 април.
Мъри ще застане начело на националния отбор само за предстоящите две квалификации с Беларус. Двубоите с бивша съветска република са на 2 и 6 юни, като първо гостуваме, а след това приемаме този съперник в София на Националния стадион "Васил Левски".

Президентът на БФС Борислав Михайлов е отхвърлил всякакви други варианти за наследник на напусналия Христо Стоичков. Предвид ситуацията и липсата на достатъчно време от Левски са се съгласили Стоилов да води националите в двата мача, тъй като познава достатъчно футболистите и е способен да вдигне отбора на крака за бързо време.

Самият Стоилов заяви, че щом неговите шефове са разрешили подобен ход, ще води тима на България, но с уговорката, че ще е само за мачовете с Беларус.

"В момента мисля само за това как Левски отново да стане шампион на България. Разбира се, трябва да спечелим и купата на страната. След като това стане факт и свърши първенството, вече ще мисля за националния отбор и ще дам всичко от себе си да победим Беларус и в двата мача", заяви треньорът пред "Дон Балон".

16 Април 2007 14:56
Ами да му пожелаем успех. Да направи това което Ристю не успя.
16 Април 2007 14:57
Мсля, че шефовете на бфс трабва да гледат по-сериозно на поста "треньор на нац. отбор". Какво е това назначение за два мача? Преди това колко време трябваше да търпим кюрда? сега какво, мъри както направи два добри мача, пак търси... въпреки, че тези квалификации вече са без значение, де... така че има време да се намери подходящ тренер, но трябва и добро желание.
16 Април 2007 15:02
Аз съм за...
МЪРИ, ТРЕНЪОР НА НАЦИОНАЛИТЕ, ДОКАТО СЕ ПЕНСИОНИРА !!!
16 Април 2007 15:04
bibar,
ако някой ти плясне 2-3 шамара, легне на земята и вдигне безпомощно ръце, нали няма да налиташ да го биеш ?
:1+1 =
16 Април 2007 15:07
...а за тези олигофрени из агитките, само бой с палката и у кауша !
16 Април 2007 15:14
за съжаление, една голяма част от моите сънародници мислят първосигнално. мърша
16 Април 2007 15:28
И аз така мисля, за определена част от твоите сънародници !
16 Април 2007 15:32
Bibar, благодаря за желанието но Джими който е навсякъде се справи и аз по край него
За Мъри, въпреки, че въобще не го вярвам, ако се стигне до този пожарен вариант, само за двата мача с Беларус, говори много зле за ръководството на БФС. Те просто гледат да отбият номера защото явно нямат дълбочинно мислене, не искат и да се обвързват с чужденец, защо ли, и в зависимост от резултатите или ще извиват ръцете на Мъри или ще привикат някой от винаги готовите мераклии. Е, не се прави така, мамка му и прасе. Да цитирам класика.
16 Април 2007 16:11
Защо никой не кани Ясен Петров примерно? Има някакъв опит, не му е първи отбор. Така не ми харесва с Мъри, той се е за Левски
16 Април 2007 16:11
GIANNI, къде е била полицията когато феновете са излизали на терена? И то след като вече имаше подобен инциден на финала за купата. Ако органите си вършеха професионално работата нямаше да се стигне нито до бой между феновете, нито до превишаване на правата от старна на избиващите комплексите си полицаи (които със сигурност мислят първосигнално). Но тези, които подкрепят подобни действия не са различават много.
СМЪРТ НА ЧАЛГАТА
16 Април 2007 16:13
аз сум твърдо за мурко, треньор. Ся че го видим за какво става..
а и поведението на некой фенове че е интересно...
16 Април 2007 16:16
Пълно безумие!Случвало се е клубен треньор да бъде треньор и на националния тим, но да бъде назначаван треньор на представителен отбор само за два мача... .Още повече, че до тези мачове има само месец и половина.Какви играчи ще вика, кога ще види дали пасват на схемата, има ли време покрай задълженията си към Левски да види как играят легионерите, ще има ли поне една контрола...?И представяте ли си какво ще бъде отношението на някои звезди-примадони към треньор назначен за два мача!?
16 Април 2007 16:20
Не че Мъри няма да се опита да направи и невъзможното, но за да се оправи батака трябва доста време.Ако се провали, ще започнат да хвърчат плюнки, а той няма да има никаква вина.Хр.ПоТерличков надроби тая каша, защо трябва да я сърбат другите.
16 Април 2007 16:21
Джеймс, резултатите от тези два мача не може да са показателни за нито един тренер, още по-малко за такъв, извикан да спасява положението за два мача и после да си ходи. Квалификационния цикъл е едно цяло - мачове, контролите и т.н. Знам, че некои кюрдски фенов, като ГА, например, биха се изкефи ли, ако паднем тези два мача и ще започнат да грухтят срещу Мъри, но истината е, че кюрда (или по-точно хората, които го назначиха и тези, които не го търпях след това) нанесе такава вреда на националния отбор, която трудно може да се заличи поне до края на квалификациите.
16 Април 2007 16:31
Peeshoo
Като спомена ГА , та се сетих че той отдавна предсказа този развой на събитията . Доста преди Стоичков да напусне , той предсказа кой ще е замесника му . Също така разкри и причините това да бъде точно Мъри.
Надявам се да не познае , защото иначе- много , много жалко за всички нас.
16 Април 2007 16:41
Все тая кой ще е треньор, ако е назначен само за два мача. Това е жалкото. Кой е виновен за това? естествено, че не само кюда, а най-вече тези които го държаха толкова време, след като алкохоликът батето се махна. Според мен, Мъри би бил добър вариант за национален треньор след около десет години.
СМЪРТ НА ЧАЛГАТА
16 Април 2007 16:42
Еми ако бфс прецени че мурко ста'а да му дадат постоянна позиция.. иначе си прав че е тъпо да се съди за ниво от два мача.. зят'ва да му дават работата и да ги почва... па че видим
16 Април 2007 16:44
Крайно време беше треньор на националния ни отбор да стане левскар...
Стоичков им беше любимата дъвка на еврожертвите...от днес нататък дъвката е синя и ще я видим дали е по-качествена от барселонската или пък ще се окаже, че е изцяло фалшива и некачествена, макар и със синя лъскава опаковка...
16 Април 2007 16:46
GIANNI, аз не съм полицай, бе! А и не разбирам логиката ти. Ролята на полицая не е ли да го хване, ако трябва - събори на земята /такава беше ситуацията.../, да му сложи белезниците и да го прибере. А за наказанието и правосъдието оттам-насетне се грижи съдът. Вместо това аз видях: полицай, гонещ "хулиган"; застигна го; би го в продължение на 20 метра с палка; събори го на земята; продължи да го млати с все сила с палката по главата, наобиколен от ненамесващи се колеги...
А бе, какво да ти разправям сега... Ако този дето го биеха /евентуално/ е набил някого - то той е побойник и хулиган, готов за съд. Полицаят го настигна и го смля от бой! Полицаят какъв е и за какво плаче в случая, кажи ми?.. И къде е разликата между полицая и хулигана?...
16 Април 2007 16:47
няма такава
16 Април 2007 16:53
завинаги, ти викаш ли здраво по стадионите "КУРВИ СТЕ" ?
16 Април 2007 16:59
Боли, не боли - това сте вие!?!
16 Април 2007 17:00
Абе, Вие мислите ли, че дори и при триумвират на Капело, Липи и Анчелоти, да речем, имаме някакви шансове с такива единици като футболисти?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД