:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 222
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Литекс" се побратими с "Атлетико"

Ловчанлии ще участват на световно клубно първенство за юноши
СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Играчите на "Литекс" са с най-сериозни съперници по време на подготовката.
Сериозните планове за бъдещето на "Литекс" бяха подплатени с авторитетен договор за сътрудничество с "Атлетико" (Мадрид). Споразумението бе постигнато при посещението на доскорошния треньор на ловчанлии Ферарио Спасов в испанската столица. Сега Феро е начело на футболната академия на "Литекс" и отговаря за децата и юношите. Той се е разбрал с ръководството на "Атлетико" там редовно да бъдат пращани млади таланти от българския клуб, а с тях да бъдат техни треньори, които да карат стаж.

Идентичен договор ще има и с друг тим от Мадрид. "Леганес" е чак в III дивизия, но е известен със силната си юношеска школа.

Амбициозната програма за детско-юношеската школа на "Литекс" не спира дотук. Клубът стана първият от България, който получи покана за участие в световното клубно първенство за подрастващи. То ще се проведе през август, като мястото още се уточнява. Собственикът на "Литекс" Гриша Ганчев има амбицията да организира и подобен балкански шампионат за юноши. Ще бъдат поканени по 2 или 3 от най-силните отбори от съседните ни държави.

На мъжкия тим пък предстои качествена подготовка в чужбина. След като в Дубай вече бяха договорени контроли със "Страсбург", ЦСКА (Москва) и "Партизан", се избира за последен съперник там измежду руските "Криля Советов" и ФК "Москва", където треньор стана Олег Блохин. Този мач ще е на 25 януари.

В ОАЕ с отбора обаче може да не е Костадин Хазуров. Той не влиза в сметките на треньора Миодраг Йешич, който планира привличането на нови нападатели. За да не търка пейката, "Литекс" вероятно ще преотстъпи Хазуров през пролетта на родния му "Пирин", където е пратен под наем и братовчед му Борислав.
494
3746
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
494
 Видими 
22 Декември 2007 02:00
Разгеле, доживяхме в спортната рубрика на в-к Сега да няма нито ред за "грандовете" . Литекс да ме прощават.
22 Декември 2007 08:08
Естествено нито ред побратимяването на ЦСКА и Литекс. То ЦСКА се е побратимила полседните 5 години с половината отбори от А група....
22 Декември 2007 08:26
KZL к'во ти стана ве , дай го малко по-коледно
22 Декември 2007 08:48
"Така от сделката всички са доволни. За Славия това е ясно - отборът взима качествени попълнения, които ще бъдат необходими на Стевица Кузмановски по пътя към УЕФА. Ангелов и Коприваров пък ще получат възможността да играят в добър отбор, в който се плаща редовно. Важен е и друг факт - остават в столицата."
22 Декември 2007 09:57
Енерги ще си плати за Пелето
Съб, 2007-12-22 09:47
Краят на сагата с трансфера на Станислав Ангелов в Енерги се задава, твърди "Тема: Спорт".

След шестмесечно отлагане и претенции от страна на двата воюващи клуба Камарата по разрешаване на футболните спорове към ФИФА ще се произнесе по случая в близките дни.

До две седмици висшата инстанция към световната футболна централа ще излезе с конкретно становище дали е законно преминаването на българския национал в клуба от Котбус.

Според запознати, най-вероятната развръзка е Енерги да бъде принуден да плати компенсация за правата на футболиста.

Немците придобиха правата на Ангелов, плащайки фиксираната освободителна клауза в договора му - 180 хиляди евро, припомня вестникът.

Експертите от камарата обаче ще вземат под внимание факта, че източногерманският клуб е преговарял нерегламентирано с футболиста зад гърба на българския му отбор.

Това е станало година преди да изтече договорът му, което е нарушение на валидните правилници. При това положение ще бъде направен опит да се определи действителната цена на играча, а Енерги ще трябва да плати компенсация за сините.

При всички положения този спор не засяга самия футболист. Левски не е внесъл директен иск към Станислав Ангелов и неговите права по никакъв начин не са застрашени, твърди вестникът.
22 Декември 2007 09:58
Дружбата си е дружба, ама сиренето е с пари!
22 Декември 2007 10:07
И Гарсес не иска на "Армията"
21.12.2007 12:33
Панамският нападател Хосе Луис Гарсес е вторият чужденец, който се кани да напусне ЦСКА в най-скоро време, твърди в днешния си брой вестник "7 дни спорт".

Вчера стана ясно, че нигериецът Кевин Амунике е на път да се раздели с червената фланелка, тъй като му се реди трансфер в шведския Норкьопинг.

И Амунике, и Гарсес дойдоха на "Българска армия" през лятото като част от грандиозната селекция на президента Александър Томов.

Ел Пистолеро открито негодувал от това, че е резерва.

Националът на Панама има изиграни 9 мача. В пет от тях е бил резерва. Отбелязал е само два гола с червения екип през есента.



22 Декември 2007 10:24
Здравейте юнаци! Специално здравей и на ЮЗЕР "Завинаги ЦСКАР"!
Според мен ЦСКА и Литекс направо са си братя.Нека обаче да оставим това да го развие например- "Недоволен". Или да каже защо продадоха Амонике, а се чува и за ел пистолеро...
22 Декември 2007 10:46
Вижте какво ви пише Монитор, дето отговорник за футбола е железния Добри Кожухаров.
Две от най-значимите имена от лятната селекция на ЦСКА ­ Хосе Гарсес и Георги Чиликов, се очаква да напуснат клуба преди началото на пролетния сезон. Причината е, че и двамата са твърди резерви в състава на Стойчо Младенов. Панамецът бе привлечен с впечатляваща визитка и още по-сериозна реклама. Той обаче много трудно се адаптира към условията в България и не може да се сработи със съотборниците си. Освен това нападателят има и сериозни проблеми с режима. На няколко пъти той бе залавян от папараци в нощни клубове в София, включително и след загубата от "Тулуза" в турнира за Купата на УЕФА.
Чиликов също не попада в сметките на Младенов за титулярно място, въпреки че именно треньорът го привлече от португалския "Национал". Сезонът за бургазлията тръгна страхотно ­ с важни голове в мачовете срещу "Литекс" и "Омония", но последва тотален срив. Проблем за двамата е също така, че Младенов предпочита за титулярен нападател бразилеца Неи и не дава никакъв шанс на други да застрашат мястото му на върха на атаката.
В същото време футболният мениджър Георги Градев разкри, че за ЦСКА се задават нови тежки времена, заради съдебния иск срещу клуба в световната футболна централа. "Не отделен играч, а клуб е подал иска. До седмица ще стане дали ще има дело, но ако се стигне до такова, ЦСКА няма никакъв шанс за успех и ще трябва да плаща", заяви Градев. Той обаче отказа да назове името на клуба, който съди "червените". В края на есенния сезон се заговори, че бившият клуб на Неи чака пари от "червените" за нападателя ­ около 300 000 евро. Според договора, ако те не бъдат платени, нападателят трябва да се върне в Португалия.
Заради поредните неуредици в клуба, много е вероятно да пропадната плановете на Стойчо Младенов да върне на "Българска армия" Емил Гъргоров. ЦСКА трябва да плати 150 000 евро на "Страсбург", за да вземе джобния халф за половин година. Една от възможностите, Гъргоров все пак отново да облече червения екип, е светкавично да бъде продаден най-добрият играч на тима Велизар Димитров. Той е искан от гръцкия "Олимпиакос", но до момента преговори не са водени.
22 Декември 2007 11:18
А ТОВА Е СПОРЕД "СПОРТ1":
Според слуховете, в Борисовата градина няма да могат да извадят парите, които Бадема иска, и бившият капитан на червените няма да сложи парафа си под договор в понеделник.
ЦСКА е на път да изпусне героя от дербито с Левски Фелипе Машадо, твърди "Меридиан Мач".

От „Армията" е трябвало да потвърдят до 15 декември на мениджърската агенция, държаща правата му, че ще го задържат.

22 Декември 2007 12:02
В очакване на ....Хичо. Днес се завръща в родината българина с най-вълнуващата седмица. Всички на летището!
22 Декември 2007 12:58
Аз се връщам другата седмица - мен че ме посрещнете ли?
И добър ден де!
Докич дай го малко по-ларж преди коледа с новините за предстоящия апокалипсис
22 Декември 2007 13:52
Добър ден!
Както виждам от писанията и слуховете "разпада" в нашия отбор продължава с пълна сила...
22 Декември 2007 14:06
Джими, блазе ти! Пожелавам ти у нас така де завъртят удоволствията, че края на апокалипсиса въобще да не го уловиш.
22 Декември 2007 14:33
Айдеее почнахме с информации започващи със "според слухове" - и к'во в екстаз ли изпаднахте, Амунике беше продаден, а не "подарен" като някои и аз лично съм доволен - не можа да отговори на очакванията, а останалите към момента имат валидни договори и не са се явявали на арбитраж нито са завели дела в съда, ако на Ел Пистолеро му е студено в София прав му път, нали знаете "кой не би искал да стане шампион с ЦСКА", имаме Неи и Чиликов, а и Сакалиев "очаква включване". Имаме достатъчно офанзивни футболисти за отбора в момента е важно пристигането на Бадема (или друг като него) и двама бека, останалото са просто словоблудства и страх, сега ви се размина с т'ва 0 : 1 но напролет....вие си знаете.
Я малко към трансферите сега- БабаГнида и Копи в Славия - без пари, Бижутера - Кипър - 100 000 + 180 000 от коПелето = 280 000. Абе колеги ше стигнат ли барем за още един камион А и като се сета за ония 3.5 млн. ойро май- май сте в дефицит към 3.2 млн. само от селекцията, ами терена, ами хотела - Боратков меценат Ще чакаме да видим.
22 Декември 2007 14:46
А па на тоа Градев приноса му към спорта май е че се е увъртал около волейболистки , ся се пробва като мениджър на разни смотаняци и му трябва малко шум за да си придаде важност, най- обикновено кърлежче. Ако клиента му верно е оня Мансур дето беше на видима възраст 40 и като отиде на Белмекен припадна и си счупи носа едновременно, значи и иска му е само за пътните и командировъчните, от които процента за смешника сигурно е 100 лв. - герой смешен. Па вие се абите и възлагате на него надежди да поведе конниците на апокалипсиса, надайте се ние ше гледаме сеир и ше помахаме на самолета за Китай с който ше отлетат звездите от "преизпълнения" ви план
22 Декември 2007 15:09
А с Латекс сме си толкова "близки", че още в първия кръг искаха да ни счупат краката, че и със съдия се бяха снабдили специално, само че т'ва през сини очила не се вижда, глейте са вие да си станете по-така близки, да не кажа интимни, щото май напролет Плешо ше раздава "визите" от вечно2-ро до 4-то место, ше се целувате в устата с Гришката изглежда, че иначе и в Кипър не можете да изпуснете баласта, следващите ше трябва да ги "подарите" на БотЯф или Берое...въпреки че и те могат да кажат "егати даровете"
22 Декември 2007 15:28
цесекаа, цесекаа, цесекаа, края вече ви дойде Може и, бий чорбата по главата, бий, бий, бий!!!
Спортният Арбитражен Съд (КАС) в Лозана даде ход на дело № 1440 „Пламен Марков / ПФК ЦСКА АД” на 20.12.2007. Това съобщи за Агенция "Фокус" личният му мениджър Георги Градев. "Искът на Пламен Марков е за определяне на размера на компенсацията, която ЦСКА му дължи след като бе неправомерно уволнен от „червените” на 30.03.2007 г., което бе потвърдено от съответните комисии на БФС на 12.04.2007 г. Освен това, претенцията на бившия треньор на националния отбор на България не е насочена пряко срещу ЦСКА, а срещу хората от ръководството на ЦСКА, които се отнесоха несправедливо към него – Александър Томов и Емил Костадинов. В случай, че последните двама напуснат клуба, тогава Марков ще оттегли жалбата си пред КАС. Обикновената процедура пред КАС е конфиденциална и затова детайли по делото не могат да бъдат разкривани. Това дело е прецедент и дава възможност на всеки един български футболист или треньор, който прекрати договорът си по вина на клуба в БФС, да потърси по-голям размер на компенсация пред КАС. Също така, всяко решение на Арбитражната и Апелативната комисии на БФС в ущърб на играч или треньор, но не и на клуб, може да бъде обжалвано пред КАС. Обикновената процедурата пред КАС е платена и трае от 6 до 12 месеца и включва изслушване на двете страни пред съда", допълни той
22 Декември 2007 15:46
Недоволен, копирах чужди мнения, защото какво става в ЦСКА хич не е на първо място за мен. Затова беше и подканянето ти да развиеш тази тема, естественно като фен на ЦСКА.За жалост вихъра пак те понесе и словата ти са Левски и левскарите. Не един медик е казвал, а както вървят нещата и във форума ще докажете, че да си от ЦСКА е диагноза. Разбира се това се отнася до 4-5 форумци.
22 Декември 2007 15:56
И нямат край лошите новини До 2.01.2008 когато най-сетне тази статия ще падне дали ще има оцелели в градинката.
Ръководството на ЦСКА, което след дербито с Левски обяви желанието си да задържи в тима защитника Фелипе Машадо, е напът да се провали в това начинание, информира днес вестник "Меридиан мач".

Според изданието "червените" трябвало да заявят решението си за оставането на играча преди седмица пред мениджърите на Машадо.

Това било записано в договора на бранителя, но сега оставането му изглежда все по-малко вероятно, тъй като за него вече имало примамливи оферти от испански клубове.

В случая става дума не толкова за нежелание от страна на "армейците", а до недоглеждане на документацията и непознаване на условията по договора на играча, което сериозно застрашава престоя му на "Българска армия".

Друга причина за пасивното поведение на ръководството на ЦСКА е обявеното в началото на месеца вдигане на цената на играча от клуба му Униао Лейриа.
22 Декември 2007 16:50
"...оставането му изглежда все по-малко вероятно, тъй като за него вече имало примамливи оферти от испански клубове." Тея мениждърски пенизи не на нас Като има "примамливи оферти" да заминава, "кой ли не иска да стане шампион с ЦСКА".Един гол срещу непълноценните не стига за да ни изнудва , младо момче е ако иска да се пробва за ШЛ да остане ако ли не да заминава за Мадагаскар ако иска.
22 Декември 2007 17:23
Стига със спекулациите "Мениджърът на Емил Гъргоров - Емил Данчев, който предствлява и "звездата" на българския футбол Димитър Бербатов, заяви пред Sportal.bg, че слуховете за проблем при преговорите между ЦСКА и неговия клиент няма. "Гъргоров е сигурен за ЦСКА. Постигнали сме договорка за всичко. Разбрали сме се за срока, финансовите параметри. Имаме насрочена среща с президента на клуба Александър Томов, която ще се състои или утре, или в понеделник и на нея официално Гъргоров ще стане футболист на ЦСКА", заяви Емил Данчев".
22 Декември 2007 17:30
Всички сме мърльовци.
Велизар Димитров след мача с Тулуза и нещастното отпадане от турнира за Купата на УЕФА.
22 Декември 2007 17:32
В кой център? В центъра на София ли?
Димитър Пенев отговаря на въпрос дали ще прави промени в центъра на защитата за мача със Словения.
22 Декември 2007 17:33
НеЗАдоволен, нещо хемороидите ли пак?...
22 Декември 2007 17:36
Недоволен стига си изливал помия върху отбора ве. Дай го малко по коледно...
22 Декември 2007 17:48
Бибип, "войната с хемороидите МОЖЕ да бъде спечелена", пише го даже на билборд знаеш.
KZL, че аз си го давам съвсем коледно ве, и сеира помага така за настроение, едни ги подаряват, други в Кипър, трети в Китай, ей KZL да не драснеш и ти занекАде че няма да има кой да гъбаркаме тука
22 Декември 2007 18:03
"Ритна ме едно говедо".
Шефът на ДЮШ на ЦСКА Спас Джевизов за инцидента с привърженик на Левски на стадион "Георги Аспарухов".
22 Декември 2007 18:50
Bibar, честита победа на Арс!
При така създалите се обстоятелства след Челси на острова стискам палци и за тях.
А Марков още веднъж показа и с този акт, че е един голям човек. За него парите не са водещи в случая. Жалко, че не се е явил още някой адекватен във форума за да му отдаде и той дължимото.
22 Декември 2007 20:46
Най-голямата ви звезда (вечно контузена) нарича всички ви включително и себе си мърловци... Тука няма гъбаркане, тука има трагедия...
22 Декември 2007 22:16
Хичо :
Дано да сменя клубната принадлежност


напълно го разбираме и му стискаме палци...
22 Декември 2007 22:36
Завинаги , а баш мърльото Вили според тебе харикири ще се направи ли ако му се отвори парашута примерно за Олимпиакос само и само да остане завинаги в Панчарево. Аз отговора го знам отлично. Интересно ми е твоя наивинитет дали допуска и на йота подобна мисъл у Скакуеца.
23 Декември 2007 08:04
Искат оставките на Томов и Костадинов
Марков: Спирам делото за пари, ако двамата се махнат


Незабавно оттегляне от ЦСКА на Александър Томов и Емил Костадинов поиска бившият треньор на тима и звезда от 80-те години Пламен Марков. Той съди "червените" за неизплатени суми в арбитражния съд в Лозана. Вчера обаче мениджърът Георги Градев разпространи от името на Марков писмо до медиите. В него бившият селекционер на България обещава да прекрати веднага делото, ако двамата началници се махнат от "Армията". Явно Марков им е доста обиден за начина, по който го освободиха през март тази година. Атаката срещу член на Изпълкома обаче едва ли ще му помогне да се върне в националния тив. "Спортният Арбитражен Съд (КАС) в Лозана даде ход на дело № 1440 "Пламен Марков/ ПФК ЦСКА АД" на 20.12.2007 г. Искът на Пламен Марков е за определяне на размера на компенсацията, която ЦСКА му дължи, след като бе неправомерно уволнен от "червения" клуб на 30.03.2007 г., което бе потвърдено от съответните комисии на БФС на 12.04.2007 г.", се казва в писмото. "Освен това претенцията не е насочена пряко срещу ЦСКА, а срещу хората от ръководството на ЦСКА, които се отнесоха несправедливо към него - Александър Томов и Емил Костадинов. В случай, че последните двама напуснат клуба, тогава Марков ще оттегли жалбата си пред КАС".
В писмото Градев отказва да съобщи финансови детайли. Той обаче признава, че процедурата трае от 6 до 12 месеца и включва изслушване на двете страни пред съда. Това опровергава слуховете, че едва ли не делото е предрешено в полза на треньора.

23 Декември 2007 08:07
Левски плати за бразилците



Зе Соарес има права да играе за Левски, а след Нова година същото ще се отнася и за Жеан Карлос и Жоазиньо


Студът бави ремонта на Герена, хвърлят 500 000 лева за асфалт


Левски се разплати до стотинка за тримата бразилци, които бяха купени за месец. Зе Соарес, Жоазиньо и Жеан Карлос са вече 100% собственост на шампионите. Халфът Зе Соарес, който вече дебютира за шампионите, струва 350 000 евро. Таранът Жеан Карлос е най-скъп - 990 000 евро, а нисичкият Жоазиньо е 770 000 долара. Последните пари за него - 400 000 долара бяха платени преди няколко дни. Затова и в Левски очакват жълтите карти на играчите, които им дават права за шампионите, да бъдат пратени в началото на януари.
- Не дължим нищо за новите. Всичко е платено - потвърди изпълнителният директор по финансовите въпроси Константин Баждеков.
Заради студа, обхванал София, ремонтните работи на Герена са временно прекратени.
- Трябва да се извози пръстта от местата около новия терен, както и довършителните работи около общежитието. Студът и минусовите температури спъват работата - призна Баждеков. Според него Левски ще търси фирма, която да асфалтира пространството около новия терен на официалния терен на "Георги Аспарухов".
- По първоначални сметки това ще струва около 500 000 лева. Разходите малко надхвърлят планираното, но се справяме - допълни Баждеков.


23 Декември 2007 08:22
Здрасти, bm!
Я раздуй: мУмШетата наляво и надясно твърдят, че разликата на полусезона била 13 точки. Ако ги обърнем и станем Шампиони, дали ще продължават да твърдят, че е била 13 или ще ревнат, че всъщност е била 10, а?...
23 Декември 2007 08:42
Добро Утро!
Биберон, "гладна кокошка, просо сънува"...

bm1914s...получи ли ми писмото?
23 Декември 2007 08:42
Нали знаеш, че у нас едно плюс едно никога не прави две! Може да са 10, може да са 13-всичко зависи от края на шампионата.
23 Декември 2007 08:43
Не съм си отварял пощата.
23 Декември 2007 08:50
Току-що я отворих!Това твоите дзверове ли са! Много са готини!
23 Декември 2007 08:52
да...побъркват ме...
23 Декември 2007 08:56
Споко!Малки деца-малки ядове! Ще видиш нататък какво те чака!
23 Декември 2007 08:58
твоя малкия на колко е години?
23 Декември 2007 09:02
аз се надявам поне да стигна фазата когато ще разберат какво означава думата "Не", или по-точно бойния вик "не пипай"...
23 Декември 2007 09:20
Имам две студентки-на 22 и на 20, а "малкият", дето вече е колкото мен на височина, е седмокласник.
23 Декември 2007 09:20
Отвори си пощата и виж дали се е получил отговорът.
23 Декември 2007 09:26
евала...три деца...дай Боже всеки му...

...като си помисля, че има българи, които имат по едничко колкото да не са валат и се чудят с какво да се оправдаят да нямат друго...
23 Декември 2007 09:34
получих, обаче е празно, по-точно reply на моето...
23 Декември 2007 09:45
О.К.Грешката е поправена.Провери пак.
23 Декември 2007 09:56
Получих. Много готини снимки. Малкия изглежда достатъчно безгрижен симпатяга...
Само една червена фланелка би му отивала повече, но никога не е късно... Сега под твоя зорък поглед обаче, едва ли ще го направи...
Дъщерята ти е голяма красавица! Чакай в скоро време внучета...
23 Декември 2007 10:02
Кво става???? Да не вземете да се [redзасва][/red]тите???
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД