:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Левски" плаши с бойкот

"Сините" няма да играят в Ловеч, ако съдия е Паоло Дондарини
СНИМКА: РОЙТЕРС
На тази снимка Паоло Дондарини напуска централата на Италианската футболна федерация на 6 юни 2006 г., след като е дал показания по грандиозния корупционен скандал. Тогава реферът бе наказан да не свири 3 години, но после бе амнистиран.
"Левски" ще бойкотира 1/4-финала за Купата на България "Форд Мото-Пфое" срещу "Литекс", ако за съдия бъде назначен италианецът Паоло Дондарини. Двубоят в Ловеч е утре от 17 ч., а днес Съдийската комисия трябва да обяви официално името на рефера.

От "Левски" обаче вече изпратиха официално писмо до Валентин Михов, президент на Професионалната футболна лига (ПФЛ), която администрира турнира за Купата, с което възразяват Дондарини да ръководи срещата. Името на италианеца се появи дори в сайта на "Литекс", а досега нито БФС, нито ПФЛ са потвърдили или отрекли че той е рефер на мача.

"В случай, че г-н Дондарини бъде назначен за главен съдия на срещата на 12 март, ПФК "Левски" отказва да участва в 1/4-финала под негово ръководство", се подчертава в протестното писмо на "синия" клуб.

Още в неделя собственикът на "Левски" Тодор Батков се изказа срещу Дондарини. Той припомни, че миналата година "Литекс" би като гост с 3:0 "Беса" (Алб) в мач за Купата на УЕФА. Няколко дни след това от европейската футболна централа обявиха, че двубоят е "съмнителен" и ще бъде разследван. На всичко отгоре Дондарини е със спрени права, защото обърка двубоя "Реджина" - "Ювентус" от първенството на Серия "А".

Президентът на ПФЛ Валентин Михов вече коментира, че не е правилно рефер, който е наказан в родината си, да свири мачове в други държави. Той обаче се застрахова, че Профилигата не назначава съдиите: "Ние като организатори на турнира за Купата на България не отговаряме за назначаването на съдии, делегати и съдийски наблюдатели".

Странна позиция зае шефът на Съдийската комисия към БФС Борислав Александров, който заяви 2 дни преди мача, че не знае кой ще е рефер. "И аз, и вие ще разберете това във вторник", каза Александров, но все пак добави, че съдията със сигурност ще италианец.

Ако все пак Дондарини бъде назначен и "Левски" не се яви в Ловеч, клубът ще бъде глобен с 10 000 лв. и няма да участва в следващото издание на турнира. Поне такива са нормативните документи.





РЕАКЦИЯ

"Не ме интересува кой ще свири - заяви треньорът на "Литекс" Миодраг Йешич. - Не искам да взимам отношение относно реферите. Дали ще са българи или чужденци, лично на мен ми е все едно. Никога не съм си избирал съдии, така е и сега. Важното е да ръководят мача според правилата на футбола".
 Миодраг Йешич
81
2753
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
81
 Видими 
10 Март 2008 23:05
Шубето е голема работа
10 Март 2008 23:10
(снимка: натиснете тук)
11 Март 2008 00:17
Същноста на проблема е, че Дондарини е обявен на сайта на Литекс още в събота сутринта - Меридиан Мач го публикува едва в неделния си брой, позовавайки се на информация в сайта на Литекс, която предвидливо е скрийншортвана и записана, тъй като в неделя е изтрита от сайта, но така или иначе факта си е факт - Батков има мотив да скочи по простата причина, че Гришата знае името на съдията, а той - не. Ние сме Левски все пак и това си е подигравка - той да знае рефера, а ние да чакаме да го научим в 16, 00 часа в понеделник на брифинга на Лигата.

Друг е въпроса, че от това просто няма смисъл в момента - в интервюто на Наско по Гонга под "колегите от ръководството", взели това решение за евентуален бойкот на мача в Ловеч предполагам, че се има предвид г-н Тодор Батков, който за пореден път доказва своята неадекватност. Абсолютно ненужно е да се нагнетява напрежение преди предстоящия мач с Литекс, който по изключение тоя път не е чак толкова решителен, както обикновено. В този мач, както и следващия на Герена, трябва реално да видим какво представлява Левски след извършените промени в състава, като оценката трябва да е само за началния етап от работата на Мъри с този нов отбор, без да се правят някакви генерални изводи и трагедии, или да се изпада в ненужна еуфория в зависимост от изхода на мачовете с Литекс.
Лошото е, и това е наклонило везните при едноличното решение на Батков, че този италиянец е свирил мача им в Албания с Белаша когато биха с 0:3 и УЕФА разследва като съмнителен резултата. Тогава се търсят обяснения и от съдиите. Има и прецедент. В решителния мач на Герена през сезон 1998-9 Левски-Литекс свири чужденец който успява да опази безценното 0:0 донесло титлата за гостите. Същият рефер през август ръководи мача за ШЛ с Видзев-Лодз, дава две дузпи на тима на балканския Бил Гейтс и домакините бият с 4:1. Тези съвпадения са принудили адвоката да вдигне патърдията. Очаква се днес на Изпълкома чиновник предал на Литекс конфендициалната информация да бъде наказан. Мач ще има и жабара го свири. Всичко това е предварително инфо към момента. Ей с това се занимава шуро-баджанашкото БФС.
11 Март 2008 01:15
Литекс е отбор не на Гриша Ганчев. Самият Гриша няма никакъв собствен бизнес - всичко е собственост на Нора Ананиева. Да, същата баба Нора дето плашеше в парламента с ВИДЕНОВ ден!
11 Март 2008 01:26
БКП + ДПС = Циган(*КА !
11 Март 2008 01:27
Мърляча го е страх да не го уволнат.
Затова..1:2 и
11 Март 2008 03:27
Натиснете тук
11 Март 2008 03:36
Натиснете тук
11 Март 2008 07:04
Dokich, когато си на линия, що не ми препратиш пощата от снощи на Force. Или пък Force да ми я прати. И на мен, като и на теб ще ми е от полза, щото нямам много свободно време за пред компа, и да чаткам всички врътки в нета
И за двамата ще има "верри спешъл" мезенце от мен
Пощата ми е актуална, нямам причини да се крия в "Скалистите планини на Монтана"
11 Март 2008 07:11
Тъмно пиво
някой трябваше да го каже
11 Март 2008 08:16
Добро утро, ловецо!Какво искаш да ти пратя - Пею пощальона ли?
11 Март 2008 08:29

ПОДУЕНСКИ МИТОВЕ

1 мит: Гунди е първият българин, вкарал гол на “Уембли”.
Пръв с два гола е Димитър Миланов, футболист на ЦСКА, на 12.05.1956 г в олимпийска кфалификация, завършила 3:3.

2 мит: Гунди е първият българин, попаднал в анкетата на Франс футбол.
Пръв е Иван Колев, футболист на ЦСКА

3 мит: Гунди е извършил подвиг, като е вкарал 2 гола на Белгия и ни е класирал за световното в Англия през 1966 г.
Вярно, ама същото прави 4 години по-рано Димитър Якимов, футболист на ЦСКА, вкарвайки гол на Франция и класирайки България за пръв път на световно в Чили през 1962 г. (същото са провили и Костадинов през 1993 г.и Трифон Иванов през 1997).

4 мит: Гунди не е получил признание, защото е играл само в соц.страна.
Носители на златната топка са:
1962 – Йозеф Масопуст, Чехословакия (Дукла, Прага)
1963 – Лев Яшин, СССР (Динамо, Москва)
1967 – Флориан Алберт, Унгария (Ференцварош, Будапеща)
1975 – Олег Блохин, СССР (Динамо, Киев)
1986 – Игор Беланов, СССР (Динамо, Киев)
Това са ирачи от соцлагера.

5 мит: “Левски” е бил при социализма отборът на опозицията.
От 1969-1989година (това са 20 години) “Левски-Спартак” е отборът на комунистическата милиция и държавна сигурност. Играчите бяха с офицерски чинове от милицията и се ползваха с правата на милицията.

(копнато от "Новинар"
11 Март 2008 08:35
Докато лица като Батков, Ал.Томов, Гриша Ганчев и пр. са начело нищо хубаво не чака българския футбол. Добре, че я има Диема+ та да гледаме истински футбол.
11 Март 2008 08:43
Force, ми да ни образоваш малко с Докича
11 Март 2008 08:55
Баткоооов стига с тия циганскиработи....бъди благороден. На всички е ясно, че Гришата ще използва всички извънфутболни средства (включително оркестър НС ) които може.
11 Март 2008 09:06
сваляне на гащите бай Ганя до Ловеч и назад
11 Март 2008 09:27
Dokich, свака ти част за мъдрите думи. Батков отново емоционалничи и поставя Наско и Мъри в деликатна ситуация, а всички нас кара отново да се "червим" и "обясняваме" пред червените си приятели. Аз не се съмнявам, че мач ще има, но от създалата се обстановка вероятно ще пострада качеството на играта.
САМО ЛЕВСКИ
11 Март 2008 09:38
Браво и от мен за Тъмно пиво
То комай не само Ловеч, а и предбалкана вече е неин(?)
11 Март 2008 09:39
СМЕШЕН плач на сините подлоги и смешници!Сега пък съдията им пречил, бил корумпиран, взел пари по програмата САПАРТ!
Колко сте жалки ГОВЕДА и вашето мучене е като на животно тикано към кланицата!А ножа е наточен очертават се предстоящи загуби и много сини вопли за корумпирани съдии и купени от противниците мачове!
Уникалното в тази ситуация е плиткоумието на всичките фенове на куция син отбор!НАИСТИНА ГОВЕДА!Те са склони с наведена глава да мучат и зомбирани да се влачат по свирката на Борат Лапнипатков и Педераско Посраков да им вярват по комунистически безрезервно да блещят опулено говежди очи и да мучат за план 2000-и не знам си коя си..., да вярват в СВЕТОВНАТА конспирация срещу техния обор (Видите ли и Италианската мафия има пръст в това, Лецки да не спечели!!!)Уви, жалки ми ГОВЕДА!Никога няма да разберете истината, а тя е, че нямате РЪКОВОДСТВО, че парите ви са черни-ЧОРНИ(мафия), че ТРЕНЬОРА ви е набеден за такъв, че нямате играчи даже за 4-то място в таблицата!
ЖАЛКИ СТЕ!И има много БОЙ да ядете!!!!
11 Март 2008 09:46
Беверен, пак изкърти мивките бате... Остави ги да си вземат въздух...
11 Март 2008 09:47
Здрасти, Беви!Кога те пуснаха?
11 Март 2008 09:52
От интервюто на Сираков:
- Предстои ви мач в Ловеч след два дни, ще излезе ли Левски, ако съдия е този италиански рефер, за когото се твърди?
- Единственото, което ме притеснява, е, че не може от сайта на Ловеч да излиза името на съдията в събота. При положение че трябва да се разбере във вторник. Това не може да не ни притеснява. Ние знаем какъв залог има за Литекс. Левски, ако не спечели тази купа, нищо страшно няма да стане.
Ние имаме 26 купи, ако я вземем тази, добре, ако не я вземем, пак добре
животът продължава. Литекс, ако отпадне от Левски за купата, 95% няма да играят в европейските турнири. Залогът за тях е огромен. Надявам се, че всичко ще бъде в рамките на феърплея. Да победи този, който е по-добър. Ако ни бият, ще ги поздравим. След три дни идват тук да играем за първенството, готвим се за следващия мач и готово.
11 Март 2008 09:54
БЕВЕРЕН, защо ли по стил ми напомняш на един журналист от "Меридиан мач"?Онзи вестник близък на Гриша Ганчев и изпомпван от него како кадри(!!!).Иначе казано езикът ти показва, че си умен поне колкото добиче.Хайде вземи си и пращай SMS та Спас да ги брои....
11 Март 2008 09:58
Та най-вероятно мач ще има!Но как името на съдията е стигнало до "Литекс"-това е друга работа и някой трябва да си понесе отговорността!А че Гришата се бръкнал с някоя пачка и някой по високите етажи е пропял, е факт.Интересно ми е обаче какво ще направи борчето с администратора на сайта, дето е допуснал тая издънка! Че то си е жива издънка-първо да заявиш, че знаеш кой ще ти свири мача, а след това да триеш и да се правиш, че такова нещо няма!
11 Март 2008 09:59
Приемете смирено фактите, не МУЧЕТЕ!Няма да има люцерна за вас......по скоро НОЖ!!!
11 Март 2008 10:02
Бевчо да не сте в грипна ваканция
11 Март 2008 10:04
Факти по Г.А.-овски-т.е. изкривени и преработени в типичния стил на в."Работническо дело":"Американските войници пияни от Кока-кола и надрусани с Лъки Страйк.....бля-бля...!"Единственият факт тук, Беви, е че така си се разпенил, че сигурно ще ти трябва конска доза лексотан.
11 Март 2008 10:07
Бивчо, как няма да има люцерна?Ти защо я опасе, че когато тя е пресна подува и животното умира!Сега като се подуеш, сещаш ли се за края...???
11 Март 2008 10:12
Четете внимателно говиеда!Ако можете де.......!!! Всичко което написах за вас е истината!Ако тя не ви харесва вината не е моя... , а посочил съм на кого!!!От всички ви тук, май само стария МангоЗе е с някъкъв умствен проблясък!от време на време му просветва и вместо да размята купи, пише "Долу Мърльо"!!А другите мучат смирено....Кофти ситуация!!
11 Март 2008 10:27
Натиснете тук

Редактирано от - bm1914ls на 11/3/2008 г/ 10:28:14

11 Март 2008 10:32
Ето това са фактите, Бевчо, и то истинските, а не измишльотините на Г.А.!Всичко друго е вятър и мъгла, предназначено за дрогирани тъпанари, които на черното викат бяло и след като им се промият достатъчно мозъците, ще се управляват по-лесно!
11 Март 2008 10:33
Натиснете тук

Натиснете тук

Натиснете тук

Натиснете тук
11 Март 2008 10:34
Натиснете тук
11 Март 2008 10:36
Ценете Спортните Качества на АСПАРУХОВ!!!
мърльовци
11 Март 2008 10:44
голям страх ги тресе левскарите...

за тях винаги е било от ключово значение кой е съдията...
...дузпичка...картонче...
11 Март 2008 10:55
Георги АСПАРУХОВ

(1943 - 1971)
Гунди - легендарният централен нападател на Левски (София) и националния отбор. Има 245 среши и 150 гола в "А" група, част от тях и с екипа на Ботев (Пловдив). Голмайстор на първенството през 1967 г. с 27 гола. Шампион на България с Левски (София) през 1965, 1968 и 1970 г. и носител на Купата на България през 1965, 1968 и 1970 г. В националния отбор има 50 срещи и 19 гола. Дебют на 6 май 1962 г. срещи Австрия (0:2). Последна среща на 11 юни 1970 г, . в идеалния отбор на България за 30-летието. В анкетата на френският седмичник "Франс футбол" за най-добър футболист на Европа и носител на "Златната топка" през 1965 г. е класиран на 8-мо място - изключително постижение за футболист от Източна Европа по онова време. Заедно с Христо Стоичков е считан за най-добрият футболст на България за всички времена. "Това е централният нападател на моите мечти!", казва за Гунди треньора на италианския гранд "Милан" Нерео Роко. Георги Аспарухов е първият български футболист придобил широка популярност в чужбина и получил високи оценки за играта си от водещи футболни специалисти в Европа по онова време. Нелепа автомобилна катастрофа е причината за прекратяването на една обещаваща футболна кариера. На 30 юни 1971 г. Гунди загива заедно със своя съотборник и приятел Никола Котков.

11 Март 2008 10:57
Натиснете тук
11 Март 2008 11:02
Ако от Левски няма да се явяват, не е зле да ударят един на Лафчис. Той ги разбира тия работи.
11 Март 2008 11:04
Продължавам да не го разбирам това предварително оплакване на нашите от съдията ! Тожва квичене срещу съдии и свински патент и не подобова на ЛЕВСКИ ! Та това е само един мач - като нищо може да го загубим, но и да го спечелим - въпреки, че отбора е нов !



САМО ЛЕВСКИ
11 Март 2008 11:06
Величко Дихонов - Нека Тодор Батков да свири мача Литекс - Левски

Еми 'що не - според мен е добра идея.
Проблема е, че от централния кръг няма да вижда до аутлинията, нооо - бели кахъри.
11 Март 2008 11:10
Наско Сираков - обикновена мутра или футболна легенда
Много е лесно, когато докараш България до просешка тояга, с 10% от кражбите да се правиш на меценат и благодетел, спасявайки българския футбол, а на колко хора си съсипал живота чрез "почтения" си бизнес не е толкова важно. Мутрата и за това е помислил. Все някога злодеянията му ще бъдат забравени. Ще си купи журналисти, които да пишат за "мецената", "благодетеля" и "Господ"-а на окаяния ни спорт, а на хората - майната им. Ако трябва, ще купи и тях.

"От 5-6 години призовавам държавата да се включи във футбола, но никой не ме слуша. Стига се дотам някакви парвенюта, откровени мутри и какви ли не господа да казват, че аз съм злото във футбола в България, че съм кардинал. Държавата разрови ли се, много хора ще посетят до месец следствените заведения, които познават добре и ще се вдигне по-голям скандал отколкото в Сърбия. Държавата не иска да прочисти футбола, това е големият проблем, но защо е така, питайте държавните органи, а не мен", заяви Наско Сираков след измъчената победа на Левски с 1:0 над Берое в Стара Загора.

Какво се случи след тези силни думи на човек, врял и кипял в българския футбол?

Думи, на една футболна легенда, която въпреки всичките си кусури и арсенал от номера, с постигнатото в спорта, е заслужил да бъде изслушан и да се подходи с нужното уважение и респект към неговите слова. А когато те са толкова силни, точни и попадат право в десетката на язвата наречена български футбол, той трябва да бъде подкрепен и от медии, и от общество. Независимо какво е направил или се клюкарства, че е направил до този момент. Дали е откраднал или не от Чорни, реди състава в националния отбор, сваля или качва президенти в БФС, за момента това е без значение. Защото той поде война с рецидивисти и явни престъпници, от които България се опитва да се отърве повече от 15 години и най-важното, призова за затвор.

Сираков открехна вратата, която бе толкова здраво залостена, че би трябвало думите му да бъдат далеч по-правилно разбрани и да са база за разрешаване на значително по-глобални проблеми.

Но уви, вместо да бъде награден с адмирации за своите реплики, Сираков бе публично линчуван.

"Откровените мутри", както ги нарече изпълнителният директор на Левски, набраха такава скорост, смелост и наглост, че едва ли не те се изкараха онеправданите и беззащитни момчета, тормозени от злодея Сираков. Този, който не е дал една стотинка за футбола, а само
прибира и краде. Ами ето им повод да го докажат. Дали целенасочено или без да иска, но изпълнителният директор на "сините" застана доброволно под гилотината. Тази, която може да отреже и неговата глава. Той е футболна легенда, но същите бяха и тези в Сърбия, намиращи се сега в тамошните арести.

Едва ли обаче българските футболни мутри или както те се наричат "благодетели" ще се осмелят на подобна стъпка. Да влязат там, където им е мястото. В съда, а после и в затвора.

Сираков не бил дал една стотинка. Първо, той не може да спонсорира клубове като Левски и ЦСКА, защото няма този ресурс. И второ. Той е, за да работи във футбола, а не да се прави на благодетел. След като са решили да тормозят най-популярната игра, родните футболни мутри би трябвало да са запознати с привичките в Европа. Там Бекенбауер не издържа Байерн Мюнхен, а го ръководи. В Реал Мадрид силният човек е Миятович, в Манчестър - Фъргюсън, в Арсенал - Венгер и т.н. С едно изречение - футболни хора, на които им е дадена цялата
спортно-техническа власт, включително и при определяне на трансферната политика на клуба, която възлиза на десетки и дори стотици милиони евро.

Ако впоследствие се докаже, че някой е крадец, го съдят и изпращат в затвора. Лесно и просто за хора, които правят истински бизнес.

В България, естествено, е съвсем различно. Много е лесно, когато докараш страната до просешка тояга през първите десетина години на демокрацията, с 10% от кражбите да се правиш на меценат и благодетел, спасявайки българския футбол, а на колко хора си съсипал живота чрез "почтения" си бизнес не е толкова важно. Мутрата и за това е помислил. Все някога злодеянията му ще бъдат забравени. Ще си купи журналисти, които да пишат за "мецената", "благодетеля" и "Господ"-а на окаяния ни спорт, а на хората - майната им. Ако трябва, ще купи и тях.

Именно това се получава в случая със Сираков. Легендата е разкрита, оплюта, очернена и мразена. Добре. Той трябва да понесе своята вина за приятелствата си със знайни и незнайни български престъпници, но не може заради слугинаж и подмазвачество да лепнеш "черен" етикет
на човек като него и да го наричаш "мутра" и "зло за българския футбол".
Най-малкото, защото ако беше чак толкова голям злодей, според някои - най-големия, едва ли многобройните му медийни критици щяха да го атакуват. По правило биха се свряли в неговите крака и да въртят радостно опашка около господаря, дори с риск да получат здрав шут.
Гласувай | 31 16 4031
ЯСЕН ТОШЕВ

11 Март 2008 11:10
"Не ме интересува кой ще свири - заяви треньорът на "Литекс" Миодраг Йешич. - Не искам да взимам отношение относно реферите. Дали ще са българи или чужденци, лично на мен ми е все едно. Никога не съм си избирал съдии, така е и сега. Важното е да ръководят мача според правилата на футбола".
-----------------------------------
Такова изказване, точно от страна на сръбската скара, не ви ли звучи малко странно, а?
11 Март 2008 11:47
Force, Lowec ти ли ще го образоваш или да му препращам твоите ОЦУ ( Oсобено Ценни Указания) до мен. Аз съм вече готов да тегля стига да няма навалица като снощи на торента.
И още нещо по темата, макар че всеки момент Изпълкома ще се произнесе. Ако трябва да сме сериозни, нека не забравяме, че за храненика на Норчето, самонареклия се за "балкански интелектуален Бил Гейтс" и специалист по къщички за пиленца и кучета ГГ мача утре е последния шанс да Фане Европата. След като медийния му слугинаж ни проглуши ушите колко велика селекция за кой ли път е направил, каква невиждана предсезонна подготовка с победи над един куп еврограндове е провел и как именно Йешич ще въплати мечтата за нов европробив, Гришата утре трябва да играе ва банк. Загубата означава еднозначно, сбогом евроквота. За това, за не само оцеляла но и успяла мутра като него не е проблем да намери път до един и без това обремен с подходяш минало италиянец. Та, Батков колкото емоционално толкова и с много наум е спретнал това писмо-отказ за жабаря.
Мач ще има но дано играчите не се разсейват по тия дандании.
11 Март 2008 12:03
Трансферът на Велизар е бил невъзможен от 20 дни
Вто, 2008-03-11 11:13
Представител на футболната федерация заяви, че Велизар не може да играе


Сага около преминаването на звездaта на ЦСКА Велизар Димитров се оказа, че няма. Причината е, че такъв трансфер не може да се осъществи. При това положение единственото, което остава за журналистите в България е да броят дните до неговото заминаване, той ще чака, от ръководството на ЦСКА ще измислят причина след причина за отлагането, а Стойчо Младенов може спокойно да си го използва.

Преди броени минути от унгарската футболна федерация заявиха, че трансфер на Велизар Димитров от ЦСКА в Залаегерсег до момента няма, а и няма как да бъде осъществен. Техен представител каза, че такъв трансфер не е възможен в момента, тъй като трансферния прозорец е затворил на 20 февруари, като единственият вариант Вили да се присъедини към унгарците е да бъде свободен агент, а той не е такъв в момента.

От федерацията заявиха, че играчът може да се присъедини към Залаегерсег чак през лятото, когато отваря летния трансферен прозорец. Служителят провери дори рожденната дата на футболиста, като бе категоричен, че подобен трансфер не е заявяван. Това означава, че Вили ще продължи да играе за ЦСКА, като ще има възможността да спечели 31-а шампионска купа с червения тим.

Другият вариант е полузащитникът сега да замине и само да тренира с новия си отбор. Също така не е изключено двата клуба да подпишат договор за продажбата му сега, който да влезе в сила от лятото. Тук проблем ще възникне с нуждата на ЦСКА от финанси, което ще принуди армейците да поискат част от трансферната сума на момента, но това едва ли ще се случи, тъй като нито един клуб не би рискувал с подобно авансово плащане.

Самият Велизар все още тъне в неяснота. Той трябваше да лети в неделя за Унгария. Заминаването му се отложи за вчера, а вчера остана за днес. Снощи той заяви "Не знам. Заболя ме устата да говоря за този трансфер. Все още чакам".
Текст: donbalon.eu
11 Март 2008 12:05
Наско Сираков: Войната срещу мен е лична, не за футбол

- Срещу вас се води война. Това не е спор за футбол, а целенасочена кампания. Кой я води и защо?
- Както винаги биете право в десетката. Определено не е от вчера тази война. Тя не е за футбол, тя е на лична основа и ме засяга като личност. Тя е нечестна, защото аз не мога да кажа публично онези факти, които веднага ще изяснят всичко. И не мога да занимавам футболната общественост с лични проблеми. Знам защо Венци Стефанов води тази война срещу мен. Той не го прави, защото има причина, той няма причина. Прави го, за да се хареса на друг човек. Той е слаб характер.
На него няма какво да му отговарям, но на хората ще кажа. Първо за това, че искам да закрия футбола в родния ми град Стара Загора. Стоя 100% зад думите, които казах в събота след мача с Берое. И те не бяха импулсивни. Напротив, бяха добре обмислени. По никакъв начин и никъде
не съм заплашвал гражданите на Стара Загора
че ще бъдат лишени от футбол. Единствено ги предупредих, не само тях, а и повечето отбори в България, че няма да получат лиценз за следващия сезон. И това не си го измисля Наско Сираков - като член на Изпълкома на БФС или като изпълнителен директор на Левски. Това са изисквания на европейската лицензионна комисия. На тези разорани ниви не може да продължава да се играе футбол в България.
- Войната срещу вас изглежда наистина лична, след като в момента Левски не пречи на никой, не е кандидат за титлата.
- Г-н Стефанов ни засипва с излияния, че богатите хора, тези, които дават пари във футбола, те трябва да управляват. Ами да даде един пример в света. Повече от 25 години съм във футбола и моето място е там. Държа дебело да подчертая и наистина
смятам, че съм един от хората, които най-много разбират от футбол в България
- Все пак разбирате най-малкото как да вкарате гол на Италия.
- На Италия, на Аржентина, много са. Да, аз приветствам хората, които дават пари. Футболът не може без тях. Но да искат те да управляват, като хал хабер си нямат от футбол, то изглежда смешно. Защо Берлускони, който е дал толкова много пари във футбола, не иска да управлява футбола в Италия. Той управлява като премиер цяла Италия, но никога не е посегнал към футбола. Защо Абрамович не иска да управлява футбола в Англия. Нито Лапорта от Барселона, нито никой. Те са стотици примерите. Първо съм бил футболист. През годините многократно съм се доказал като ръководител и мисля, че хора като мен трябва да управляват футбола. Хора, които разбират. Подчертавам - които разбират.
Що се касае до Юри Галев, целият ни проблем с него тръгна от мача в Самоков миналата година, когато Левски загуби с 1:2. На полувремето при 1:0 за нас Юри Галев на 2 метра пред очите ми тръгна да се саморазправя, посегна да удари страничния съдия. Видяха го двама полицаи, дежурният делегат, четвъртият съдия. Това е мутренско поведение.
Оттогава стартира тази неистова омраза на Галев към мен
- защото казах на съдиите, че всичко трябва да бъде отразено в протокола. Нямаше да бъда Наско Сираков, ако си бях замълчал. И затова този човек ме мрази. Това е цялата истина.
- А с Венци Стефанов какъв е личният ви проблем?
- Това са неща, които в никакъв случай няма да си позволя да изнасям в медиите. По никакъв начин не смятам, че моите думи са го засегнали. Напротив, казах, че едни от малкото отбори, които наистина направиха хубави неща за школата и за футбола в България, са Ловеч и Славия. И това не може да не се отчете.
- Всички знаем, че в българския футбол има мутри, има мошеници, има всякакви хора. Каква е причината да ги има?
- Държавата. Причината е държавата. Тя иска да е така. Аз преди 6 години призовах държавата да се намеси във футбола. Защото знам, че има много нередни неща. Но не е моя работа да ставам пъдарин и да ходя да ги решавам тия неща. Това е работа на държавата и на държавните органи и това се прави навсякъде по света. Къде се говори за корупция - още 70-те години в Германия, в Италия, в Сърбия, на 50 км от нашата граница. И се намесват държавните органи. И в Италия, и в Германия, и в Сърбия. Разбъркват много жестоко с пръчка блатото и излизат много интересни неща. А тук какво става? За България футболът също е феномен, обаче
държавата не иска да го излекува
Но ако се намеси, точно за един месец ще изгорят толкова хорица във футбола, че чудо ще стане. Но какво се случва? Всеки път се мисли - чакай, сега идват общински избори, след това парламентарни, дай сега да не разстройваме хората. И никой не си мърда пръста. Това е големият проблем.
- Тук има нещо много важно. Мутрата е мутра не във футбола, мутрата е мутра в живота. Държавата не ги регулира и не ги гони в живота, как да ги изгони от футбола?
- Точно в този случай може би се изказах малко емоционално в събота, но аз имах предвид точно мутренските методи, на някои от които съм бил свидетел с очите си. Какво искат да ме убедят, че шести, седми, осми футболен съдия се пребива и всеки път ме убеждават, че няма нищо общо с футбола. Това са приказки за деца.
- Ако няма нищо общо с футбола, това е още по-лошо за футбола. Защо такива нечисти типове са съдии във футбола? Това е още по-лошо.
- Може и да сте прави.
Един пребит с бухалки, на друг му отрязали ушите
За мен това е мутренски подход, аз съм против тези неща и затова, като казвам държавата да се намеси, имам предвид точно прочистването от тези методи. И ако държавата иска, много лесно може да се спрат.
- Защо призовават да се разровят трансфери на Левски, в които вие сте участвали, и напомнят за някакво ваше подстригване по времето на Майкъл Чорни?
- В интерес на истината аз водих заключителните преговори за Ричард при трансфера му в Химки и определено трябва да кажа, че от 2 млн. долара, колкото е трансферът, Левски няма да плати нито една стотинка комисиона на никого. Толкова е трансферната сума и толкова влизат в клуба. Това е моят принос. Иначе нямам участие, никога не съм водил разговори за определен футболист и никога не се е случвало футболист да дойде в Левски без желанието на определен треньор. Няма такъв случай. А пък за подстригването, това беше най-смешното нещо, което съм чувал. Бог да го прости, баща ми беше единственият човек, който можеше да направи това. Не се е родил човек, който може да ме подстриже насила. А последният човек, който ще тръгне да прави такива неща, е Майкъл Чорни. Да не го цапат. Той няма нищо общо с нашите простотии.
- Има още едно противоречие, в което Венци Стефанов изпада. Той дълго време казваше, че дължите пари и затова сте в Левски, а вчера обяви, че кредитът за хлебозавода в Стара Загора сте го взели от тях, предполагаме от тяхната банка.
- От банката, разбира се.
- Тогава защо досега твърдеше, че дължите пари на някого и затова сте в Левски?
Когато трябваше да платим завода, го купихме с кредит
което е нормално. Натискаше ни времето, трябваше да го уредим този кредит и изтеглихме от Първа източна международна банка. Но не сме разговаряли, когато става въпрос за кредити, проценти и лихви с г-н Стефанов. Има си банкови служители, с които да говорим. Плюс това мисля, че сме били винаги изрядни във финансовите си отношения. Какво твърди извън футбола, го пускам през едното ухо и минава през другото.
- Има един друг проблем - вината на Изпълкома на БФС. Изпълкомът не е казал на футболните клубове и обществото за какво трябва да са готови. Защото вие имате абсолютна задълженост пред УЕФА за крайната дата, на която трябва да лицензирате.
- Сега не мога да кажа точната дата. Тази година е. Ние имахме 2 години гратисен период, който ни беше отпуснала УЕФА, но сега изтича и мерките ще са драконови. Преди 2-3 месеца на изпълкома казах на колегите, че трябва отсега да задължим отборите, да им кажем какво ги чака от 1 юли. Изпълкомът трябва 100% да се съобрази с УЕФА.
- Кои са стадионите като игрища, като тревни покрития, които могат да получат лиценз в момента?
- Според мен това са Герена, националният стадион "Васил Левски", в Ловеч и на Видима-Раковски. Славия също. Според мен това са единствените стадиони, които отговарят като теренно покритие. Другото са терени на по 30-40 години, няма какво да се заблуждаваме.
Трябва да бъдат изровени и сменени
- Колко струва правенето на един терен?
- Има фирми и фирми. Ние сме се спрели на едни от най-добрите в света. Тези, които правеха на Байерн (Мюнхен) новия стадион, които направиха националния стадион на Австрия. Имат над 200 игрища зад гърба си.
- Колко струва горе-долу?
- Минимум 250-300 хил. евро трябват.
- Какво ще стане, ако се лицензират само 5 или 6 игрища?
- Има такива решения, които са взети от съседни държави. Неведнъж съм посочвал като пример Турция. Има 2 варианта - или отборите да си посочат стадион, на който да играят домакинските си мачове и той да е лицензиран, или да са показали, че са започнали ремонт на стадиона си. Тогава цяла есен играят като гости, а през пролетта вече играят домакинските си мачове. Така беше в Турция. Това не е прецедент.
- Колко отбора в Турция играха цяла есен като гости?
- Там тази практика започна още преди 10-12 години и беше масова. А тази година във втора дивизия в Турция имаше такъв отбор, мисля, че беше Карталспор, който цяла есен игра като гост. Не е толкова голяма философия. Нашият стадион беше готов за 40 дни, покрит с чимове, като се направи дренажна система, отоплителна система и поливна система. Мисля че за два месеца и половина - три, която и фирма да се занимава, би трябвало да може да направи такъв терен.
- Можем ли да приемем, че съветът ви е: хора, спрете да говорите глупости по вестниците и направете стадионите?
- Това е най-правилното. Досега оправданията бяха с базите. Не съм съгласен това с базите да бъде оправдание. Защото какво значи не ми дават стадиона и затова няма да правя терена? Като даваш 10 милиона за 3-4 години за футбола, защо не си дал 500-600 хиляди да си направиш стадиона и да изпитват хората удоволствие да гледат нормален футбол? Да ме обвиняват мен, че искам да затрия футбола в родния ми град! Това не е мое решение. Теб те задълава УЕФА.
Досега се направиха прекалено много компромиси
и затова трябва много бързо да се решават тези проблеми. Имаха години наред. Затова хората, които се хванаха да помагат на футбола в Стара Загора, трябва да са запознати с тия проблеми, не да си мислят, че само трябва да извадят пари да платят заплатите и премиите на отбора. Има много други неща, за които трябва да извадят пари и това е едно от нещата.
- Предстои ви мач в Ловеч след два дни, ще излезе ли Левски, ако съдия е този италиански рефер, за когото се твърди?
- Единственото, което ме притеснява, е, че не може от сайта на Ловеч да излиза името на съдията в събота. При положение че трябва да се разбере във вторник. Това не може да не ни притеснява. Ние знаем какъв залог има за Литекс. Левски, ако не спечели тази купа, нищо страшно няма да стане.
Ние имаме 26 купи, ако я вземем тази, добре, ако не я вземем, пак добре
животът продължава. Литекс, ако отпадне от Левски за купата, 95% няма да играят в европейските турнири. Залогът за тях е огромен. Надявам се, че всичко ще бъде в рамките на феърплея. Да победи този, който е по-добър. Ако ни бият, ще ги поздравим. След три дни идват тук да играем за първенството, готвим се за следващия мач и готово.
- Ето възможност да се разберете - вие ще им дадете мача за купата, те за първенството? Ситуацията е много удобна.
- Няма шанс да стане това нещо.
- Как ще ни убедите, че това няма да стане?
- Който дойде да гледа тези два мача, ще разбере, че всичко е истинско.
- Има ли Левски сили да спечели и двата мача?
- Разбира се, че има.
- Левски не е ли застрашен също да не играе в УЕФА?
- Не. Левски има най-лесната програма от всички претенденти.
- Славия и Локомотив (Сф) имат отбори, които също не са за подценяване?
- И двата отбора гостуват на Герена. Като гледам програмата и като гледам конкурентите ни, определено не се притеснявам. Всичко си зависи от нас. Ние имаме преднина от 3 т. пред Славия. Те гостуват на Герена последния кръг, затова не виждам от какво да се притесняваме. Макар че във футбола всичко е възможно. Знам, че в момента нашият отбор има потенциал с лекота да се класира за турнира.
- Вие в момента сте много слаб отбор.
- Не съм съгласен.
- Вашите изглеждат като хора, които не знаят кой крак им е левият и кой десният?
- Има хора, които в момента не играят добре, и то най-вече от младите играчи, което е абсолютно нормално. Върху плещите на 8-9 играчи легна голяма отговорност.
- Това май трябваше да стане доста по-рано?
- Също смятам така и го отчитам като собствена грешка, но няма какво да се връщаме назад.
- Тези хора могат ли да се научат да играят футбол?
- Този отбор в момента е с по-голям футболен потенциал от отбора, който постигна успехите преди 2-3 години. Това е много млад отбор.
- Не са ли малко дребнички?
- Има дребни, има и по-едри. При всички положения ние търсим още поне двама играчи. Със сигурност ни трябват нападател и халф. Имаме двама млади изключително талантливи централни защитници.
- Какъв е случаят с Игор Томашич и няма ли никакъв вариант с него да се разберете. Прекалено много пари ли иска за Левски?
- Ние не можем да му дадем една стотинка повече от това, което сме предложили. Въпросът е ясен, той го знае, изяснени са нещата между ръководството и него. Оттук нататък последната дума е негова. Ние му предлагаме 3-годишен договор. Тази година навършва 32 години, което веднага му гарантира дългосрочна сигурност и спокойствие. Той е в правото си да смята, че ще си намери по-добри финансови условия, но аз съм убеден, че те няма да бъдат дългосрочни. Той трябва да прецени кое е доброто за него.
Крайният срок е 15 март
- Да очакваме ли сътресения в Левски след евентуални две загуби от Литекс?
- Драми според мен не може да има. Не вярвам, че може да загубим двете срещи, но във футбола го има. Когато загубихме 92-ата минута от Ловеч за първенството, казах веднага след мача, че не е срамно и че няма нищо странно в това да загубиш от Ловеч. Макар че играхме слабо и загубихме по един нещастен начин - рикошет. Ловеч хвърли много средства да се подсили. Има изключително опитни футболисти. Този отбор е по-опитен от нашия, но определено трябва да кажа, че
срещу Левски се играе много трудно
- Вие нямате нападение, какво ще правите?
- Ще се оправим. Те го утрепаха Жеан Карлос в първите мачове. Ако ви вкарам да му видите краката и гърба, той все едно е бил на война. Ще дам на Боре Александров специална касета от мача с Вихрен да види за какво става въпрос. Това са класически три червени картона. Те го убиха тоя човек. Той не знае къде се намира. То бива, бива, но футболът се намира на съвсем друго ниво.
- Еньо Кръстовчев спасителен вариант ли е или попадение за Левски?
- Според мен е попадение. Проблемът на Еньо е, че не е подготвен. В момента паралелно прави една мини подготовка и същевременно трябва да играе мачове. Той не е готов да играе цели мачове. Но мисля, че е човек, който ще вкарва доста голове за Левски.
- Тодор Батков изказа мнение, че мачът на ЦСКА в Петрич не бил много чист. Има ли нещо вярно?
- Не съм гледал нищо от този мач. За мен
най-закономерното нещо е ЦСКА да бие Беласица
както ние да отидем и да победим Беласица. Изненада ще е, ако Беласица направи нещо.
- През есента обаче вие направихте хикс в Петрич и те се биха един месец в гърдите?
- Всеки отбор в провинцията, който вземе нещо на двата гранда, е нормално един месец да говори за това. Проблемът е, че в България се използват всякакви средства и футболът отива към израждане. Нещо, което няма аналог по света, това е лежането по терена. Това е ужасяваща работа. На 4 мача на Левски влиза повече от 40 пъти носилката. В цялата английска лига за една година не са влизали носилките 40 пъти.
Ама, хора, вие не искате ли наистина да гледате футбол
да се радвате, да гледате голове. Берое ще вземе една точка на Левски и какво - ще свърши футболът ли?!
- Можем ли да считаме, че никой не може да настигне ЦСКА, ако ЦСКА сам не се срине?
- Според мен трудно може да някой да ги настигне. Това не значи, че ние и предполагам, Локомотив не таим надежди и сме се отказали.
- С вашите победи вие не можете да достигнете ЦСКА? С техните загуби можете да ги настигнете?
- Само по този начин. И една точка да е пред теб един отбор, той трябва да я загуби, за да го минеш.

Георги Димитров


11 Март 2008 12:06
Грандовете отказват на ЦСКА, Емил Данчев спасява юбилея
Вто, 2008-03-11 09:40
Въпреки предварителните намерения на президента на ЦСКА Александър Томов за организиране на приятелски мач със силен европейски гранд за 60-годишнината стана ясно, че такъв по всяка вероятност няма да има, пише в. "Меридиан мач".

Причината е, че великите клубове от Запада - Барселона, Бенфика и Арсенал, с които до този момент са водени разговори, са отказали на „армейците“. Като доводи те са изтъкнали, че датата, която е предлагана от „червените“ - 24 май, е неподходяща за тях.

По това време футболистите им, които няма да участват на Евро 2008, вече ще са пуснати в почивка след края на изморителния сезон. Със спасяването на шоу мача се е заел мениджърът на Димитър Бербатов Емил Данчев.

„До 10-12 март очаквам отговори от Тотнъм и Левркузен дали някой от тях ще може да дойде за планирания двубой“, заяви агентът, като допълни, че това трудно ще стане. В тази връзка Томов и хората от организационния комитет по честването на юбилея са преминали към резервен план - мач на звездите.

В него ще вземат участие легендарни футболисти на ЦСКА - Христо Стоичков, Любо Пенев, Емил Костадинов, Трифон Иванов, Йордан Лечков, Ради Здравков и др. До края на седмицата Томов ще даде пресконференция по този повод
11 Март 2008 12:10
Батков и Гигов готвят удар по ЦСКА, ако трансферът на Велизар се осъществи
Вто, 2008-03-11 09:38
Коалиционните партньори Тодор Батков и Николай Гигов готвят жесток удар по ЦСКА, който ако успее, ще направи първенството ни изключително интересно, пише Sportline.bg.

Двама адвокати от кантората на собственика на Левски са натоварени със задачата да проучат детайлно доколко законен е трансфера на Велизар Димитров в Залаегерсег.

Днес следобяд или най-късно утре перничанинът трябва да лети за Унгария, където ще подпише личния си контракт, след като двата клуба се разбраха.

Според опонентите на ЦСКА сделката ще бъде осъществена чрез погазване на футболните закони на двете страни. Основният довод е, че у нас трансферния прозорец затвори преди близо половин месец, Велизар бе картотекиран за пролетния дал и дори изигра два мача за "червените" срещу Литекс и в Петрич.

В същото време в Унгария Залаегерсег е депозирал документ, че чака да пристигне свободен агент от България и това му позволява да картотекира новия състезател по всяко време. Велизар обаче може да се сдобие със статут на свободен агент само, ако разтрогне контракта си с ЦСКА.

И тъй като заседанията на Арбитражната комисия минаха, единственият шанс това да стане е с личния подпис на президента Михайлов. Ако Велизар стане свободен агент обаче, това ще означава, че той е играл като нередовен срещу Литекс и Беласица, тъй като контракта му ще бъде разтрогнат със задна дата. Точно това щели да използват Левски и Локо (Сф) в атаката си срешу "армейците".

Проверка на sportline.bg в УЕФА показа, че според европейската федерация системата а разтрогване на договори е от компетенцията на съответния футболен съюз.

В същото време обаче в Нион са категорични, че сделките могат да бъдат осъществявани само в съответния трансферен прозорец, а е абсолютно недопустимо един футболист да играе за два отбора в в две различни страни в един и същ полусезон.
11 Март 2008 12:22
Наско Сираков - обикновена мутра или футболна легенда
Много е лесно, когато докараш България до просешка тояга, с 10% от кражбите да се правиш на меценат и благодетел, спасявайки българския футбол, а на колко хора си съсипал живота чрез "почтения" си бизнес не е толкова важно. Мутрата и за това е помислил. Все някога злодеянията му ще бъдат забравени. Ще си купи журналисти, които да пишат за "мецената", "благодетеля" и "Господ"-а на окаяния ни спорт, а на хората - майната им. Ако трябва, ще купи и тях.

"От 5-6 години призовавам държавата да се включи във футбола, но никой не ме слуша. Стига се дотам някакви парвенюта, откровени мутри и какви ли не господа да казват, че аз съм злото във футбола в България, че съм кардинал. Държавата разрови ли се, много хора ще посетят до месец следствените заведения, които познават добре и ще се вдигне по-голям скандал отколкото в Сърбия. Държавата не иска да прочисти футбола, това е големият проблем, но защо е така, питайте държавните органи, а не мен", заяви Наско Сираков след измъчената победа на Левски с 1:0 над Берое в Стара Загора.

Какво се случи след тези силни думи на човек, врял и кипял в българския футбол?

Думи, на една футболна легенда, която въпреки всичките си кусури и арсенал от номера, с постигнатото в спорта, е заслужил да бъде изслушан и да се подходи с нужното уважение и респект към неговите слова. А когато те са толкова силни, точни и попадат право в десетката на язвата наречена български футбол, той трябва да бъде подкрепен и от медии, и от общество. Независимо какво е направил или се клюкарства, че е направил до този момент. Дали е откраднал или не от Чорни, реди състава в националния отбор, сваля или качва президенти в БФС, за момента това е без значение. Защото той поде война с рецидивисти и явни престъпници, от които България се опитва да се отърве повече от 15 години и най-важното, призова за затвор.

Сираков открехна вратата, която бе толкова здраво залостена, че би трябвало думите му да бъдат далеч по-правилно разбрани и да са база за разрешаване на значително по-глобални проблеми.

Но уви, вместо да бъде награден с адмирации за своите реплики, Сираков бе публично линчуван.

"Откровените мутри", както ги нарече изпълнителният директор на Левски, набраха такава скорост, смелост и наглост, че едва ли не те се изкараха онеправданите и беззащитни момчета, тормозени от злодея Сираков. Този, който не е дал една стотинка за футбола, а само
прибира и краде. Ами ето им повод да го докажат. Дали целенасочено или без да иска, но изпълнителният директор на "сините" застана доброволно под гилотината. Тази, която може да отреже и неговата глава. Той е футболна легенда, но същите бяха и тези в Сърбия, намиращи се сега в тамошните арести.

Едва ли обаче българските футболни мутри или както те се наричат "благодетели" ще се осмелят на подобна стъпка. Да влязат там, където им е мястото. В съда, а после и в затвора.

Сираков не бил дал една стотинка. Първо, той не може да спонсорира клубове като Левски и ЦСКА, защото няма този ресурс. И второ. Той е, за да работи във футбола, а не да се прави на благодетел. След като са решили да тормозят най-популярната игра, родните футболни мутри би трябвало да са запознати с привичките в Европа. Там Бекенбауер не издържа Байерн Мюнхен, а го ръководи. В Реал Мадрид силният човек е Миятович, в Манчестър - Фъргюсън, в Арсенал - Венгер и т.н. С едно изречение - футболни хора, на които им е дадена цялата
спортно-техническа власт, включително и при определяне на трансферната политика на клуба, която възлиза на десетки и дори стотици милиони евро.

Ако впоследствие се докаже, че някой е крадец, го съдят и изпращат в затвора. Лесно и просто за хора, които правят истински бизнес.

В България, естествено, е съвсем различно. Много е лесно, когато докараш страната до просешка тояга през първите десетина години на демокрацията, с 10% от кражбите да се правиш на меценат и благодетел, спасявайки българския футбол, а на колко хора си съсипал живота чрез "почтения" си бизнес не е толкова важно. Мутрата и за това е помислил. Все някога злодеянията му ще бъдат забравени. Ще си купи журналисти, които да пишат за "мецената", "благодетеля" и "Господ"-а на окаяния ни спорт, а на хората - майната им. Ако трябва, ще купи и тях.

Именно това се получава в случая със Сираков. Легендата е разкрита, оплюта, очернена и мразена. Добре. Той трябва да понесе своята вина за приятелствата си със знайни и незнайни български престъпници, но не може заради слугинаж и подмазвачество да лепнеш "черен" етикет
на човек като него и да го наричаш "мутра" и "зло за българския футбол".
Най-малкото, защото ако беше чак толкова голям злодей, според някои - най-големия, едва ли многобройните му медийни критици щяха да го атакуват. По правило биха се свряли в неговите крака и да въртят радостно опашка около господаря, дори с риск да получат здрав шут.

ЯСЕН ТОШЕВ
редактор - отдел "Футбол"
11 Март 2008 12:27
Изпълкомът остави италианеца
11 март 2008 11:44
Автор: Бисер Тошев
Левски решава довечера дали ще играе
Изпълкомът остави съдийската тройка от Италия начело с Паоло Дондарини да ръководи срещата Литекс- Левски за Купата на България! Това решение взе БФС на извънредния Изпълком, който бе свикан тази сутрин в сградата на родната централа.

От футболната съюз обявиха, че не знаят кой е разкрил съдията за двубоя. Те заявиха, че ще има разследване по случая, като ще има строги санкции, ако това е бил човек от БФС. Оттам казаха също така, че са направили запитване към датската и белгийската футболна федерация на 4 март за арбитър за срещата, но такъв им е бил отказан поради липсата на свободни рефери. Членовете на Изпълкома Наско Сираков и Емил Костадинов отказаха да коментират решението Дондарини да ръководи мача. На срещата на Изпълкома бяха поканени представители и на Литекс и на Левски. От страна на сините се явиха финансовият директор Константин Баждеков и Георги Марков, докато никой от ловчанлии не сметна за нужно да идва.

След края на Изпълкома Героги Марков обяви, че тази вечер шефовете на клуба ще проведат извънредно заседание, на което ще се реши дали отборът ще излезе да играе утре срещу Литекс.
11 Март 2008 12:29
http://vbox7.com/play:41e5062d
Защо спряхме тогава в 76 мин?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД