:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 362
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Правителството замразява АЕЦ "Белене" през 2010 г.

България няма да даде гаранция за кредити по втората атомна централа
СНИМКА: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
България няма да даде държавни гаранции за какъвто и да е заем за изграждането на АЕЦ "Белене". Решението на кабинета идва ден преди срещата на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков (в средата) с руския вицепремиер Сергей Собянин. Съдбата на втора атомна е една от основните теми на българо-руските отношения.
България няма да отпусне държавна гаранция за какъвто и да е заем за изграждането на АЕЦ "Белене" през 2010 г. Кабинетът прие вчера списъка с държавно гарантирани заеми за догодина и ще го изпрати в парламента за утвърждаване като неразделна част от бюджета за догодина. В него има само 6 проекта и АЕЦ "Белене" не е сред тях. Това означава, че на практика ще спрат всякакви дейности по втората атомна централа. Единствената възможност за промяна на ситуацията е правителството на ГЕРБ да осъществи намеренията си да продаде част или целия държавен дял от проекта. Пред "Сега" висши чиновници от МФ вчера обясниха решението с "актуалната политика на правителството".

Решението идва ден преди срещата на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков с руския вицепремиер Сергей Собянин. Съдбата на АЕЦ "Белене" е една от основните теми на българо-руските отношения.

За 2009 г. държавата гарантира заеми за АЕЦ "Белене" за 600 млн. евро. През април руският премиер Владимир Путин обяви, че тогавашният му български колега Сергей Станишев го е помолил Русия да разгледа възможността за отпускането на заем за изграждането на АЕЦ "Белене". Путин каза, че Русия може да отпусне експортен заем от над 3 млрд. евро за главния изпълнител "Атомстройекспорт", но за това трябва държавна гаранция. Тогава от "Български енергиен холдинг" прецениха, че през 2010 г. може да се усвоят 1.5 млрд. евро от този заем, и поискаха държавата да даде гаранция за тази сума през 2010 г.

Списъкът, утвърден вчера от кабинета, показва, че през 2010 г. България ще изтегли над два пъти по-малко заеми в сравнение с тази година - 266 млн. евро. С тези пари ще стартира изпълнението на 5 инфраструктурни проекта.

За довършване на разширението на Южната дъга на софийското Околовръстно шосе, от "Симеоновско шосе" до Бизнес парка в "Младост", са предвидени 12.7 млн. евро. Участъкът от 5 км трябва да бъде завършен до 2012 г. "За строителството му ще има нова тръжна процедура, а няма да се сключва анекс с "Главболгарстрой", които ремонтираха предишните 5 км от Околовръстното", каза вчера регионалният министър Росен Плевнелиев. Компанията усвои за този проект рекордната сума от 100 млн. лв., т.е. 1 км излезе по 20 млн. лв.

За ремонта на пътен възел Бургас-Меден рудник ще се осигурят други 11.2 млн. евро отново от ЕИБ. Със заеми от общо 34.3 млн. евро ще започне да се изпълнява схемата "Техническа инфраструктура 2010 -2013 г.", като кредит ще бъде изтеглен от немската Банка за възстановяване и развитие KfW. Средствата ще се използват за укрепването на р. Русенски Лом, за изграждане на пречиствателна станция и за укрепване на незащитената зона по Дунав край Силистра и укрепване на свлачища при Поморие.

Със заем от Световната банка ще се осигурят други 81 млн. евро за четири язовира - "Пловдивци", "Нейковци", "Луда Яна" ще се довършат, а "Студена" ще бъде реконструиран. "Извън това ще бъде финансирано изработването на 48 генерални плана за всички ВиК дружества в България и други 40 такива плана за градовете в България над 10 000 жители. С друг заем от до 127 млн. евро от Световната банка ще бъде подкрепен проектът "Стабилизиране на железопътната инфраструктура в периода 2009-2010", с който ще се ремонтират жп отсечки.



УЧЕНИЕ

Кабинетът одобри с 40 млн. лв. да се гарантира студентското кредитиране през 2010 г. Стартирането на схемата се забави около година, защото банките искаха да получават по-висока премия за управление на тези кредити. Гаранциите ще бъдат предоставяни на банки, които са сключили договор с министъра на образованието. Предвижда се първите кредити за студенти да бъдат отпуснати през втория семестър на започналата учебна година.
92
3262
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
92
 Видими 
22 Октомври 2009 01:13
А! Ама ние сме имали правителство!
22 Октомври 2009 01:26
Правителството замразява АЕЦ "Белене" през 2010

Браво БоБо!
Ти си истински българин!Но не спирай!Изгони руските окупатори и тяхната
агентура от свещенната българска земя!
22 Октомври 2009 01:58
Прекрасно, молдованите потриват ръце.
22 Октомври 2009 02:38
М/у другото гледах току-що на По света и у нас онлайн министъра на икономиката, енергетиката и туризма - кръгъл идиот.

Филчо, свещена се пише с едно н. На български де. На руски е с две.
22 Октомври 2009 03:28
К'во да правиш, каквото кажат Янките това ще става. Чудя се как не са затворили напълно атомната в Козлодуй. От 20 години досега у нас нищо голямо не е построено , нищо. Всичките ИНВЕСТИЦИИ са все на места, където срещу всеки долар се чака здраво доене. Затова и поддържаме такъв фискален резерв, за да е сигурно изнасянето на печалбите. Красноречив пример е цялата ни банкова система, че и големите чужди търговски вериги. Населението опростява, всичко читаво се изнася. И Бойко, за да бъде одобрен ( не от народа) а откъдето трябва, трябваше да направи съответните обещания. И на енергийните проекти съдбата им е като на моста над Дунава.
Само да не бъда обвинен във филство, просто преглеждам независимата западна преса, която никой или не иска, или не може, или не си прави труда да погледне. А и няма никакъв смисъл да цитирам источници, няма. Няма по сляп от този, който не иска да гледа, по-глух от този, който не иска да слуша.
22 Октомври 2009 05:59
Тия двайсе години вие каманяките де бяхте бе ?
У Балкана в землянки ли ?
Кой сега ви е виновен за положението?
22 Октомври 2009 06:47
Правителството замразява народа.
Иде Зима и дано почне СВЕТОВНОТО ЗАТОПЛЯНЕ, че с това замразяване
22 Октомври 2009 07:23
Спокойно, след два-три дни може пък да обявят, че изграждането на АЕЦ Белене е приоритетна задача за новото правителство.
Я какво стана с фискалния резерв? ББ се изцепи че седи без лихва, пуделчето му СД продължи идеята - минаха няколко дена и... сега няма да пипаме резерва. Нищо чудно така да стане и с АЕЦ-а.
22 Октомври 2009 07:34
Няма страшно! Вече им хванах цаката- сутрин приказват едно, на обед го разглеждат и коментират и вечерта правят точно обратното!!Даже няма и да коментирам- това НЕ Е ПРАВИТЕЛСТВО, а цирк!!
22 Октомври 2009 07:55
� -тит.
22 Октомври 2009 07:57
Требе да се изрита соровеца от правителството.
22 Октомври 2009 08:11
Да почакаме завръщането на мин. на икономиката.
22 Октомври 2009 08:50
Тия 600 милиона евро дето Министърът отказва да гарантира са европейски пари (на Евратом), дават се на държави и без държавен ангажимент си стоят в Брюксел. А упражненията по приказване как ще дойдат евросредства могат да си продължат, няма лошо човек да си говори разни работи.
22 Октомври 2009 09:48
Ей, вие, FL, оІо, и останалите от компанията! Ама вие още ли сте тука? Ама тичайте към Анкара и Рим! Тичайте да им отворите очите! Умният Мартин Димитров вчера мъдро предположи, че Русия ни "изнудва" за енергийните проекти. И виж само колко са нагли - включи в играта премиерите на Турция и Италия... Ама и тоя Берлускони, как само ни забълбуква като дойде в София - страх го е да си го мери с нашия Бойко! (Рейтинга де, не друго...) И като го мина Бойко по рейтинга, глей сега как ни го връща, как участва и той в изнудването!!! Отгоре на всичко, за да са по-убедителни, чак в Петербург се дигнали да ходят!!! А бе няма ли кой да им отвори очите, че с Русия е опасно и вредно да се партнира!!! Европа е в опасност!!! FL, оІо, H E L P!!!!
22 Октомври 2009 10:04
А сега без сарказъм. Енергениката е този отрасъл, който в най-голяма степен генерира стабилност. Колкото една държава е ерергиен производител и енергиен транзитьор, толкова всички продавачи и ползватели на енергия ще са заинтересовани на тази територия да има политическа стабилност, икономическа коректност и предсказуемост. Отказвайки се от Белене, отказвайки се от транзитните проекти, ние се отказваме не само от икономически ползи, но и от стабилност. Не съм сигурен кое натежава в случая - геополитическия задокеански натиск или желанието на някои да се впишат и те в схемите (но вече е късно или пък не ги искат, защото са идиоти, както точно забеляза някой по-горе). Навярно и от двете. Но много ми се иска да съм жив и след още 20 год., когато ще плащаме скъпо и прескъпо за енергията, която ще внасяме от чужбина, за да припомня по някакъв начин кой, кога и как ни превърна от енергийни производители в енергийни просяци на Балканите...
22 Октомври 2009 10:52
От Саркози нищо не получи, от Меркел - малко повече нищо, а най-голямото нищо му даде Берлускони - потупа Го по рамото.
И що Му трябаше на ББ да се моли из пустата чужбина, след като гаранцията му е в ръцете, вчера дори и И.Искров му напомни за това.
То малко се иска, ама да ти идва навреме.
22 Октомври 2009 10:54
че с Русия е опасно и вредно да се партнира!!! Европа е в опасност!!! FL, оІо, H E L P!!!!

Не не е опасно да се партнира с Русия ако си Германия, Италия, Турция..
Това са силни и независими страни и ще платят за долнокачествения руски
продукт толкоз колкото заслужава.Минималната цена.
България от друга страна е руски лакей и ще плати за ВСЕКИ‌ руски продукт каквото руският им господар повелява.България под руския ботуш ще си остане беден и безправен роб както винаги.Ще богатеят само руските агенти Гоцета, комуняги, олигарси.
Всеки които лобира за чернобилското Белене е предател!
22 Октомври 2009 10:58
"Но много ми се иска да съм жив и след още 20 год., когато ще плащаме скъпо и прескъпо за енергията, която ще внасяме от чужбина, за да припомня по някакъв начин кой, кога и как ни превърна от енергийни производители в енергийни просяци на Балканите..."

Летец, много си прав, но спокоен бъди: тези същите, които сега ръкопляскат на Бойко, че се дърпа за Белене, след 20 години ще крещят точно обратното.
22 Октомври 2009 10:58
Единствената възможност за промяна на ситуацията е правителството на ГЕРБ да осъществи намеренията си да продаде част или целия държавен дял от проекта. Пред "Сега" висши чиновници от МФ вчера обясниха решението с "актуалната политика на правителството".


Само да не вземат да продадат целия държавен дял, че тогава това ще е равносилно на национално предателство. Само да не вземат да се измъкнат и да кажат, че има държавен дял от 5% , понеже ще е пак все едно че нямаме дял.
Ако Германия, Франция или Македония си искат АЕЦ, да си ги правят в техните държави.
Твърдо съм против само чужди държави да имат дял в АЕЦ в България, печалбите да отиват в техните страни, а за България да остават ядрените отпадъци.
22 Октомври 2009 11:10
Абе нищо не се прави да се възстанови производството в тази държава А после рИват , че нямало пари. Ами тези пари не падат от небето. Те трябва да се произведат. Не знам наш Боко как я мисли тая работа. Бастардисаха Кремиковци от там БДЖ съвсем умря. Герберите уреваха орталъка, че Тачева сключила договори за сгради за съдебната система, ами Боко, като се е засилил да прави метрото то без пари ли ще го направи. Ама нали след това ще се перчи и ще вика "Аз на Станишев му направих метро". На първо място трябва да се вложат парите в нещо, което произвежда, а едва след това да се правят другите проекти. Ама у нас 20 години се слага каруцата пред коня и се вика дий на каруцата вместо на коня и тя не само, че не мърда ами се срутва надолу.
22 Октомври 2009 11:15
***

Редактирано от - sybil на 22/10/2009 г/ 12:09:09

22 Октомври 2009 11:21
FL,
ти живееш в друго измерение. Кой каква цена и за какво плаща е въпрос на търговски договори, сключени след търговски преговори. Дали е ниска или висока една цена може да се каже сами при сравняване на условията. А те за всеки договор са различни. При нас се намесва и обстоятелството, че сме и транзитираща държава. Ако въпросът е кой ще богатее (а то това май е въпросът) нека и тия да богатеят стига да ги включат и тях в схемите. Но ако пропаднат нещата само защото някой не може или не желае да генерира цели и позиции, да води търговски преговори, той може и да не е "руска подлога", но е пълен глупак. Чиято глупост граничи с национално предателство. Само предателство може да бъде позиция, която ни обрича в следносрочен и дългосрочен план на енергийна зависимост (от Турция, например), след като сме били и имаме шанс да останем енергийни производители и енергийни транзитьори.
22 Октомври 2009 11:29
FL - А можеш ли ми обясни разликата между Руския, Френския, Американския, Английския и т.н ботуши???
Ще ми преведеш ли "Англия няма вечни приятели - има вечни интереси" ???
Аз лично го разбирам като - ние си имаме интереси и ако правите нещо с което ги нарушавате сте лоши и недомократични хора, ще правите това което ви кажем, няма да правите нищо без наше съгласие, ако искате да кихнете ще ни питате дали може.
Ние завинаги ще си останем държава която се подчинява на великите държави сред които е и Русия, колкото и да не им се иска на някой хора.
Велики "демократични" държави си гледат тяхното добруване, а не това на другите страни.

Дай да погледнем една друга част от живота.
В Африка има много така да се каже изостанали икономически държави които с не много средства ще си повишат доста нивото на стандарта - т.е. ще могат да се изхранват. В много села ще им трябва по един не голям ветрогенератор който да произвежда електричество, с цел захранвяне на една помпа за напояване. Но демократите примерно и специално САЩ харчат по 200 млн$/ден само в Афганистан, но там имат интереси.
Груба цена на дребно т.е. за един брой, без да търся много и да ровя за най-добрата цена на един 5 киловатов ветрогенератор е 10 000$, я сметни демократите (не само САЩ) какво могат да направят ако отделят едноседмичните си разходи за войните в Ирак и Афганистан за закупуването на такива или по-мощни генератори и дали това няма да е едно от най-добрите неща правени на този свят за последните десетилетия?
22 Октомври 2009 11:47
Начи, при наличие на над 60 ядрени реактора в момента, и заложени за строеж още 8(за толкова съм чел), да ме поучават разни франсета и франкофони, как да пестим енергия, и как АЕЦ-Белене била вредна, безполезна, ненавременна, оскъпена(и най-вече руско производство), ми идва малко нанагорно.
22 Октомври 2009 12:03
Letec55
22 Октомври 2009 12:11
Абе то хубаво говори колегата за договори, ама по договора "Овчаров" не само плащаме най-скъпия газ в региона, ами като врътнат кранчето москалите викат - вижте там, за неустойки се оправяйте с подставените лица, ние, викат, не сме доставчиците. Разбирам за назидание на подписвачите на договори да бяхме обесили Овчаров. Али не - националният предател се разхожда жив, здрав и по-нагъл от всякога За останалите от галерията подписвачи на договори – Дмитриевич, Гоце, П.Димитров, дори не си заслужава да се говори.


При това полжение за чии национални интереси говори дудукарника?


Отделно, с Русия договор - на баир лозе.


22 Октомври 2009 12:21
С ББ – Думба-лумба два дни и година гладни!
22 Октомври 2009 12:28
Ако ще и с Дявола да подписват olo, но АЕЦ-Белене тряба да се доизгради!
Годините на идеологизирането на бизнеса отминаха, сами знаете много добре че "парите не миришат", ама пуста й пиндоска заслепеност, щом е руски - Тц, неправилно, айде да изчакаме още малко, може пък американците да отпуснат пари!
Еми чакай си, к'во ти пречи.
А за червените мамуни че крали безогледно, и са заринали на площадката около милиард известно е на всчки
ББ да спира да бърбори, ами да ги пуска на прокуратурата и директно у дранголника - предварителен арест му се казва.
22 Октомври 2009 12:35
Договори бе. А как, драги, ще върнем времето назад до 2005 когато същият този хубостник Р.Овч. нагласи търга за централата единствено и само за реактори ВВЕР без конкуренция. Сякаш го е направил специално за теб да се възмущаваш от пиндоси и франсета, че не искали да участват. Аре, разпръсни се.
22 Октомври 2009 12:41
oIo,
1. Овчаров сключи нов договор за транзита, а не за ползваните от страната количества (не казвам, че той или свързани с него кръгове не са заинтересовани в някаква степен, но това е друг въпрос, верно важен, но друг)
2. Цените за ползваните количества са в други договори, подписвани от друг.
3. Газовата криза я предизвика Украйна и именно тя врътна първа транзитните си кранове. Сега, впрочем, тя се гласи отново да предизвика криза, като обяви, че иска увеличаване на транзитната такса през нейна територия с 60-70 %. Това стана миналата седмица, но никой не му обърна внимание.
4. СССР и Русия доставят газ на Западна Европа от поне 30-40 год. Да си чул някой да се е оплакал, че не си изпълняват задълженията? Именно поради това един чичо с висока шапка спретна чрез Украйна кризата, за да дискредитира именно надеждността на Русия като доставчик. Да си чул някой западноевропейски държавник да обвини Русия за кризата? Да, всички говорят за версификация, но с цел да се избегнат рискове от непредсказуеми и маниполируеми транзитьори. Като Украйна благодарение на продажните си управници. С управници, които са непредсказуеми, най-общо казано, и ние ставаме несигурни. И никой няма да иска да си има работа с нас. И съответно и ние ще сме лишени да генерираме ползи от транзита.
22 Октомври 2009 12:41
Куманизите и примкнувшие к ним продажни фичлеристи
са наистина НАГЛИ!
Искат милиарди от Европейския съюз за да ги дадат на тов.Израитель!
Изборът е простичък:
Или европейско развитие или Чернобил за 10 000 000 000 евро!
22 Октомври 2009 12:43
В разговора си с Бойко президентът на Франция на три пъти е споменал ЧЕРНОБИЛ.
Р.Овч. требва да излежи похарчените до сега пари!
22 Октомври 2009 12:43
Двустранни договори се преразглеждат и преподписват.
Това да не ти е Договора за ЕС?
Дето 26 държави трябало да си направят седянка, и да почнат да умуват и се чешат по езиците - кое Йессърче и от коя партия в БГ, аджеба първо си подложило дупето навремето!
Па после да плеснат с ръце, да се прегърнат и да ни разрешат да си отворим старите реактори.
22 Октомври 2009 12:45
Овчаров сключи нов договор за транзита

Най-ниската такса за транзит на газ в СВЕТА!
22 Октомври 2009 12:52
Всеки които лобира за чернобилското Белене е предател!


Ако Белене е чернобилски то FL е умен та дрънка. Това съждение да не се свързва с въпроса да се строи или не.
22 Октомври 2009 12:53
Какви са цените на газа в ЕС и кои са най-ниските Натиснете тук
Какви са цените на тока в страните дето строят АЕЦ и какви в другите може да се види на същото място.
22 Октомври 2009 13:00
Не съм от разбирачите но все си мисля че би било нормално да я /Белене/ хвърлят на борсата. Аз бих си купил акции. Всъщтност какво се търгува на БФБ? Някой да ме открехне?
22 Октомври 2009 13:02
Не съм от разбирачите но все си мисля че би било нормално да я /Белене/ хвърлят на борсата. Аз бих си купил акции. Всъщност какво се търгува на БФБ? Някой да ме открехне?
22 Октомври 2009 13:04
Някога на Луканов му казаха: Газ глава затрива.
Той не разбра.
22 Октомври 2009 13:13
По същото време, когато руснацита като единствени участници спечелиха конкурса за красота в Белене, китайците направиха показно как се възлага строеж на 4 реактора, избирайки измежду трима равностойни участници. У нас - позор. Румен Овчаров пак няма нищо общо. Нито Съсела, нито Гоце.
22 Октомври 2009 13:22
А кой пръв съживи идеята да се дострои АЕЦ-Белене?
Нали канадски фирми щяха да я строят.
И к'во? Нищо!
А туй че Р.Овч. е за пандиза на всички ни е ясно. Каквото е търсил ше си го получи. А глей Лупи как се усуква в момента, дори накисна и Станишко заради Кремиковци - "Другарко, пък Сегейчо пак ми ака в гачите".
Само че докато в БГ правителството търси под вола теле, турците търсят инвеститори за техните АЕЦ.
Аннадънму?
22 Октомври 2009 13:35
По същото време, когато руснацита като единствени участници спечелиха конкурса за красота в Белене

Историята с АЕЦа в Белене е доста по-дълга и не отговаря на създаваните и насаждани в масовото съзнание изкуствени клишета.
Една сравнително коректна хронология на тази епопея Натиснете тук
22 Октомври 2009 13:51
Айде, умниците, коментирайте цените на газа и енергията! Ето ги, Heat ви дава линка към официалната информация.
22 Октомври 2009 13:57
Страйк,
френският президент три пъти е споменал Чернобил, за да подскаже на ББ, че има и други производители на ядрени реактори за нуждите на енергетиката. Не е само Русия. А не защото е против Белене...
22 Октомври 2009 14:09
когато далаверата е за милиарди, когато се касае а патологични крадци като руснаци и комунисти, само наивник може да смята, че няма да бъдат впрегнати всякакви средства, не просто и само дуднене по форуми от фичовци и зелени чорапи...
Впрочем Фичката май яко са му дръпнали черджето, щом преди наричаше ББ тъп, а сега Трайков - кръгъл идиот. Подобни обиди на тема акъл са много характерни за хора неуверени в собствените си умствени способнисти, но затова пък крайно инфантилни като ценности - справка - децата у маалата. Те така се обиждат на идиот и тъпак.
22 Октомври 2009 14:48
децата у маалата. Те така се обиждат на идиот и тъпак.

...и на педерас също...
Летец55,
22 Октомври 2009 15:28
Малееее,
че кютек!
Я и аз да поразсъждавам, но по женски и логично
Кво става всъщност?
БатБой рекъл, че строежа на АЕЦ "Белене" се замразява. До тук - добре. Човекът си изпълнява ангажимОнтите - начи, че думата му е бетон. Начи - на такъв бетон мое да разчита оня, дет е връткал (със специализираната машина, де) бетона.
Кво следва от туй?
Водещите американски компании, дето миналата, или по-миналата година предложиха затворените козлодуйски реактори (съществуващи, построени, демек) да им се дадат за срок от 30 годин в замяна на успешно лобиране за отварянето им,
та тия САЩ-компании
пристигат с гръм и трясък, отварят реакторите и тъй.
Междувременно, за да имат въпросните господа сериозни аргументи при лобирането си, правителството на Украйна отново спретва газова криза, като този път е достатъчно дълга, та да уврат разни дебелоглави, неразбиращи от правене на бизнес и демокрация глави за кво всъщност иде реч.

22 Октомври 2009 16:28
Боко трябва много добре да внимава какво говори, независимо къде и да осъзнае, че вече е премиер, а не е в пожарната... Иначе настъпва мотиката и дори дебелата му глава ще го усети:
Остри реакции в Европарламента срещу Борисов
Коментарите на българския министър-председател Бойко Борисов за забрана на основната опозиционна партия в страната - Българската социалистическа партия (БСП), предизвикаха остри реакции в Европейския парламент, който се е събрал на редовна сесия в Страсбург.

Натиснете тук

Редактирано от - E6 на 22/10/2009 г/ 16:29:47

22 Октомври 2009 16:35
Heat,
намерих време и за втория ти линк, този за Белене. Благодаря и за него. Всеки може да ги прочете и да направи изводите (даже и по женската логика...) кой кой е в работата... Това са фактите, а фактите са необходими, особено във времената, когато босите смело говорят за чорапи...
22 Октомври 2009 17:09
Мили ми пилоте,
туй за Белене - ясно, а и Heat любезно е предоставил хронологията.
Ти кажи, помниш ли идеята на американушките да лобират за отварянето на затворените козлодуйски реактори в замяна на 30 год. експлоатация за своя сметка и за своя полза?

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД