:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Борисов заплашил Ердоган да не пуска у нас турски фирми

Обещаните от ГЕРБ три магистрали нараснаха на седем
СНИМКА: БГНЕС
България ще има седем магистрали, а ГЕРБ - втори мандат, обяви вчера премиерът Бойко Борисов. Сливенският митрополит Йоаникий отслужи водосвет на последната отсечка от "Тракия".
Премиерът Бойко Борисов се похвали вчера, че е заплашил турския премиер Реджеп Ердоган да не допусне повече турски фирми в България, ако "Мапа Дженгиз" не се справи със сроковете за изграждане на магистрала "Люлин".

По време на традиционния си преглед на обекта Борисов съобщи, че е разговарял наскоро с турския си колега по повод "Люлин": "Казал съм - не се ли справят, повече турска компания не пускам", отсече нашият министър-председател, но пропусна да разясни как смята да спусне забраната. Самата "Мапа Дженгиз" е спечелила през 2006 г. обществена поръчка за обекта, по същия начин у нас работят още десетки турски фирми.

Борисов заяви, че е говорил неофициално с шефовете на турската фирма, която закъснява с около 70 дни от срока. "Те сами си признаха, че са си правили сметки още 3 г. да строят и са се молили на Господ ГЕРБ да не спечели изборите", коментира той. И се скара на работниците на обекта: "И в най-лошите ви сънища не сте мислили, че ще дойда аз (на власт - б.а.)". Премиерът обеща, че въпреки всичко България няма да загуби парите от ИСПА за "Люлин". В момента са усвоени 121 млн. евро и до края на годината се очаква да нараснат на 145 млн. евро.

Пришпорване да работят по-бързо получиха и фирмите, които градят магистрала "Тракия". Преди и след официалната церемония Борисов и екипът му обиколиха останалите обекти на аутобана в региона. Накрая премиерът отсече: "Говорих с фирмите изпълнители до юни 2012 г. магистралата да е готова". Според договорите с тях магистралата обаче трябва да е готова до края на август 2012 г.

По време на сутрешното си посещение на магистрала "Люлин" Борисов съобщи, че една от естакадите ще бъде пусната до двайсетина дни. Става въпрос за съоръжение до пътен възел "Драгичево". Зам.-министърът на регионалното развитие Георги Прегьов разясни, че така трафикът към Кулата няма да се отклонява през Радомир.

------МЕЧТИ

Трите магистрали, които ГЕРБ обеща да изгради по време на мандата си, вчера бяха увеличени от премиера на седем. Новите четири обаче според него са оставени за следващия мандат, който Бойко Борисов не постави под съмнение. До 2013 г. в България трябва да се изградят "Тракия", "Марица" (до Свиленград) и "Люлин". След това трябва да почне строежът на "Струма" (до Кулата), "Черно море" (между Бургас и Варна), да се довърши "Хемус" (София-Варна) и магистралата от столицата до Калотина.

------ИЗКЪСО

Премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов отрекоха ДАНС да прави специална проверка на транспортния министър Александър Цветков във връзка с обществена поръчка. Онзиден се появиха информации, че службите разнищват избора на държавната фирма ТСВ за проект по изграждане на терминал за ТИР-ове. Преди време изборът на същата фирма за жп линията Пловдив-Бургас доведе до замразяване на 400 млн. лв. от ЕК.

Борисов даде да се разбере, че следи изкъсо действията на хората си: "Аз проверявам всички министри на ГЕРБ. Това нито е новина, нито е нещо лошо. Свикнал съм да се съмнявам във всеки - аз съм мнителен човек и затова проверявам много." На въпрос защо не е проверил министър Александър Цветков, преди да го назначи, премиерът заяви: "Няма вие да ми кажете кога да проверявам!"
56
3526
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
56
 Видими 
03 Септември 2010 19:37
"Казал съм - не се ли справят, повече турска компания не пускам",




Точно така, браво Бойко!
03 Септември 2010 20:07
И като как може да стане това по законен път? Ще го отстанява по етнически признак? Забавно!
03 Септември 2010 20:11
Заплашил?
Един премиер не е градинар - той не представлява себе си, а държавата.
Малко по-внимателно с думите.
-------------------------------
Блогът на Генек

03 Септември 2010 21:27
Той го е казал на Ердоган, но в това време Ердоган е бил на 500 километра от него.
03 Септември 2010 21:33
Абе какво му се вързвате на заканите?
Със същия патос лани обяви, че ще гони от НС за лобизъм и конфликт на интереси. И тогава го питаха как, по какъв механизъм, а той казваше, че имал и ще го видим. Е, видяхме го.
Точно толкова ще видим и недопуснати фирми.
03 Септември 2010 21:45
Щеше и ЕРП- тата да гони.
03 Септември 2010 22:18
... да се довърши "Хемус" ...

С всичкия ми респект към вестника и журналистите, това кой и кога го е казал?
03 Септември 2010 22:29
Що така бе, Батка? Всеки ден се дъниш. То да не ти е групировката, че да нареждаш кой какво да прави...
03 Септември 2010 22:33
ТОЙ си е запланирал да не слиза от власт докрая на този век, затова ще има време за всичките магистрали. Завалията, ще се скъса от рязане на ленти. Представяте ли си колко лотове са това.

Да не се захласва, а да взима да планира ремонти, че след 1-2 години ползване, започват да сдават. Евтинко, евтинко... ама евтинкото излиза най-скъпо са казали хората.
03 Септември 2010 22:35
Снимката е един път. Има ли психиатри във форума да ни направят един психопортрет. Тоя човек в часове се развива.
03 Септември 2010 23:06
"Казал съм - не се ли справят, повече турска компания не пускам", отсече нашият министър-председател,

Крайно време беше, но не само да се говори, но и да не се допускат повече тук.
Не съм чул, нито видял в Западна Европа турски фирми да строят магистрали, а пътищата там са перфектни.
Магистралите ни не стават именно защото ги правят некадърните турски фирми. И колкото и да ги контролирате, некадърните си остават некадърни.
03 Септември 2010 23:07
Що за заглавие е това ? ...
03 Септември 2010 23:30
Заглавието точно отразява случката. Бойко като се ядосал и един привиква Ердоган и вика, ай сиктир на вашите фирми, 500 години ви празнувахме Шекер Байрама, сега до утре ако не изкопаете магистрала до центъра на Земята, ще ви карам да мерите Босфора с кибритени клечки. И Ердоган си замълчал, какво да каже човекът. Кой иска да мери Босфора с кибритени клечки?
03 Септември 2010 23:39
То Бат Боко забрани употребата на бъдеще време, сега що да не забрани свободните пазарни принципи??? Та както е тръгнал скоро може и да забрани да вдишваме въздуха, ако не е одобрил...
Мисля, че Е КРАЙНО ВРЕМЕ пиарите да му кажат, че ежесекундно се ИЗЛАГА!!!
03 Септември 2010 23:58
Що за заглавие е това ? ...

Вестникарско.
04 Септември 2010 00:06
Ето електронаджийско заглавие от НЕкамунизки сайт:


Премиерът Бойко Борисов e разговарял с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган за хода на строителството на магистрала "Люлин", извършвано от фирмата "Мапа Дженгиз" и заявил, че ако тя не се справи, повече турска компания няма да бъде допусната. Това съобщи Борисов пред журналисти, след като в петък провери хода на работите по строежа на аутобана, чието изпълнение се забавя със 70 дни.



А преди някое време даде ПЪРВО И ПОСЛЕДНО предупреждение на шибльото Божо да не се дърля с Турция...


04 Септември 2010 00:34
Ух!
А пък аз се уплаших. Прочетох фиЛми.
04 Септември 2010 00:41
Борисов ако наистина ползва пиар експерти - тези са направо специалисти на световно ниво, понеже никой и не подозира за тяхната дейност.
04 Септември 2010 00:45
OHOBOHU,
/:/ "...Ще го отстанява по етнически признак? Забавно!"
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§
НЯМА да отстранява турските фирми защото те са турски, а защото НЕ си вършат добре работата!
Като българските и румънските цигани във Франция- НЕ ги "депортират", защото са цигани, а защото вършат цигански работи!!!
04 Септември 2010 01:52
Тоя човек в часове се развива.
Бих казал той вирее в други измерения и за това не му хващат параметрите и бройките на магистралите! В бъдещето ги вижда седем.
04 Септември 2010 03:31
Борисов съобщи, че една от естакадите ще бъде пусната до двайсетина дни

Сегашната тройка основателно роптае против предишната, че пуска в експлоатация пътни съоръжения без Акт 16.А сега заявява, че ще направят същото.Или държава и чорбаджията й вече е едно и също?
04 Септември 2010 04:05
А бе друго си е премиерът да е бабаит!
Тежи му думата!
04 Септември 2010 07:18
Обикновено думата и акълът трябва да са в равновесие. На кантар.
В случая - наистина думата тежи. Акъла не го виждам, трябва да погледна нагоре към везната...
--------------------
Блогът на Генек
04 Септември 2010 08:19
Абе, виж как се е барнал. И мимиката му не казва друго ами: "Хайде стига си дъвкал. Не ти се разбира, ама тия сме си ги чували. Свършвай да режа и да бягам, че мачле ме чака!"
04 Септември 2010 08:34
Интересно, като почнат да съдят държавата за бабаитлъците на този първобитен идиот, той от джоба си ли ще извади парите да плаща обезщетения, или пак от нас ще ги чопне?
04 Септември 2010 08:52
Гледам - клатят съ, а?
А, бе, хората стават сутрин...па пият едно кафе, шляпнат дечурлигата по дупетата да не се излежават...Слушат с едно ухо стопанката - какво наръчва от пазара...Дръннат един два телефона на приятели...Как, що?...Па облекат новия кат и тръгват къмто центъра - събота е
А тук - мале, мале...Нъ'л рекох - ядовете сутрин водят до кратка пенция

***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
04 Септември 2010 09:29
Интересно, като почнат да съдят държавата за бабаитлъците на този първобитен идиот, той от джоба си ли ще извади парите да плаща обезщетения, или пак от нас ще ги чопне?

Кой това??? (за съденето)
04 Септември 2010 10:14
Аз само да питам, има ли договори с тази фирма? посочени ли са неустойки в тях? ако са посочени-какви проценти са, или стойност? Как се извършват плащанията, на изпълнен етап, цялата сума или още нищо не е платено на изпълнителите.??
В белите страни, ако не си спазиш сроковете-плащаш неустойки......що не побликуват или прочетат на общественоста част от тези договори, касаещи плащанията и сроковете, а само ни занимават с бб-къф е мъж, как им се е скарал...
04 Септември 2010 10:57
7 магистрали! цели 7.От 2 та на 7, почнаха да се множат с просто делене.
04 Септември 2010 12:23
НЯМА да отстранява турските фирми защото те са турски, а защото НЕ си вършат добре работата!
Това е твоето твърдение!
"Казал съм - не се ли справят, повече турска компания не пускам"
Цитата от Светиня Му!
...че ако тя не се справи, повече турска компания няма да бъде допусната...
Преразказ на думите Му!
..................
Пара, изглеждаш умен човек, но нещо прекалено залиташ в защита на интересите на партииката си и Боковата!
Опитай да четеш и нещо различно от вестник Атака! Иначе се получава миш-маш като горния!

Редактирано от - ohubohu на 04/9/2010 г/ 12:24:35

04 Септември 2010 12:29
Борисов заплашил Ердоган да не пуска у нас турски фиЛми

Сократ-май
04 Септември 2010 12:34
Лично аз не се съмняван, че инвазията на турските строителни фирми може да бъде спряна и то лесно: достатъчно е да се провеждат честни конкурси. Имаме си достатъчно специалисти в тази област, които при това не биха си харчили парите си в Анадола, а по местните пазари и биха подпомагали местната икономика, а не чуждата.
04 Септември 2010 12:41
Не сте го разбрали

Магистралата е една, но ще я строят 7 пъти
04 Септември 2010 12:53
Какво се правите на интересни ? Сякаш не знаете, че турските фирми печелеха конкурсите и търговете в България благодарение на участието на ДПС във властта ? Толкова са очевидни ДПС далаверите и протурското им лобиране, че наистина трябва да бъдат преразгледани всички търгове спечелени от турски фирми в Бг .
04 Септември 2010 13:48
То беше ясно от самото начало, че след Станишев, след Доган, след Лъчо Мозъка и останалите мозъци, ще му дойде редът и на Ердоган! Да се готвят следващите - разните му там Саркозита, Обами и прочие.
04 Септември 2010 14:39
Естествено Б.Б. не е казал нищо на Ердоган, защото не му стиска и защото няма правно основание да го каже. А на австрийския канцлер каза ли същото заради резила на Летището на Щрабаг?
Б.Б може да се прави на мъж единствено у нас, но в чужбина е кротък като агне. Със сигурност няма и 1/4 от куража на политик като Ердоган, за мое огромно съжаление.
04 Септември 2010 14:48
Начи пожарникаря бил се заканил да не допуска турски строителни фирми ?!
Е кой стори метрото в София ? Кой я допусна ?

Най напред да се справи с боклука и след това да мисли за магистрали.

Та кой е строял магистралите в Западна Европа ?!
Или кой е строял пистата за Ф 1 в Турция ?!
04 Септември 2010 15:11
Щеше и ЕРП- тата да гони.


Чети повече момче:

Натиснете тук


Одитите на ЕРП-тата отиват на прокурор

Редактирано от - nikcv на 04/9/2010 г/ 15:12:21

04 Септември 2010 18:44
В обявата за обществена поръчка е записано-Други условия (на които да отговаря кандидата) да не е турска фирма.
ПРоблема е, че не се правят необходимите проучвания, не се правят качествени проекти, не се сключват изгодни договори, не се избира добър строител. Не се осъшествява достатъчен контрол. Когато се избира най-ниската цена, по ниска от постигнатите в района, вероятно ще има проблеми.
04 Септември 2010 22:24
Данаиле, точно така всички турски фирми спечелили търгове за строеж на прокурор с изключение на една тая дето строи метрото в София, защото търга е проведен от Бойко Борисов а договора е сключен от Герб и това по дефиниция означава че всичко е наред. А всички останали договори по подразбиране са с корупционни практитки. Точно така трябва да се действа. Какво ми се мотат из краката разни там доган моган.
А иначе все повече Борисов заприличва на ментора си и пръв учител в политиката. Само дето оня беше тарикат и хитрец и с три поцелуя уреждаше поне 2-3 милр. долара от нефт. А сегашния с един гол к.. напред най-много да ни докара някоя дипломатическа криза.
04 Септември 2010 22:29
Нали бяха японци в метрото?
05 Септември 2010 00:01
БББ!
05 Септември 2010 00:13
Расистки подход от страна на Б.Борисов, според него щом една турска фирма е лоша, значи всички турски фирми са лоши, навярно Сидеров му е съветника, лоши времена ни чакат с тези гафове на правителството.

05 Септември 2010 01:36
Ислямофашистка Турция няма право да говори за расизъм. Изклахте и изгонихте всички неверници, а останалите в държавата обявихте за турци. Изкуствено създадохте 99% ислямска държава по религиозен принцип.
05 Септември 2010 08:14
Конур, когато говориш за величието на един етнос - явен шовинист си, вижда се. Но , когато възхваляваш друга държава и претендираш, че си в тая - как се нарича?
------------------------
Блогът на Генек
05 Септември 2010 14:46
Расистки подход от страна на Б.Борисов, според него щом една турска фирма е лоша, значи всички турски фирми са лоши, навярно Сидеров му е съветника, лоши времена ни чакат с тези гафове на правителството.


Къде го виждаш тоя гаф?Заради тия калпазани, ще изгубим парите от ЕС.
Пък, и имаме толкова добри Български, само че някой от тройката си напълни гушката.Прав е Борисов, на Президентските избори, ще гласувам за ГЕРБ, ако Атака не издигне кандидат.Надявам се синьо, червената, депесарска крадлива паплач, да бъде напълно разбита.

Редактирано от - nikcv на 05/9/2010 г/ 14:47:20

05 Септември 2010 17:26
Последните 3-ма форумци

05 Септември 2010 19:34
Smurf-че , турски фирми участват в строителни търгове в най различни държави. Обаче, само в България те , в периода на управление на ДПС и Ко , бяха без конкуренция. При наличието на български фирми с опит, организация и необходимата техника, е много съмнително турски фирми да предложат по добри оферти. За метрото също е необходимо преразглеждане. Въобще, всичко около ДПС, свързано с икономика, търгове и финансиране е толова вонящо и нечистоплътно.
05 Септември 2010 20:30
konur,
можеш ли да ни обясниш защо преди години сте били многонационална държава, в която са живеели 80 народности, които са практикували различни религии: ислям, християнство, юдаизъм. A сега сте 99% ислямска държава?
Какво стана с християните в Турция, че почти изчезнаха???
Вероятно в Турция днес християните са 1% благодарение на вашата прословута "толерантност"!!!
05 Септември 2010 22:04
Данаил-чо (като ще го караме на умалителни да правим докрай) аз съм строителен инженер и след дипломирането ми преди 20 години НЕ работя като такъв както и 90% от клегите ми връстници, причината е малоумното поведение на политическата класа през периода на мъдрото управление на България от 1990 до 1997 година. И понеже съм си скъсал гъза от учене за да си взема дипломата и после да не я използвам и 20 години по-късно да съм тотално деквалифициран НЕ ПРИЕМАМ да се взимат решения по въпросите на изграждането на транспортната инфраструктура на страната от хора завършили милиционерското училище от икономисти от физкултурници от фотографи от детски учителки и прочиее мързеливци защото от всичките умници дето се изказват за Белене Цанков Камък Люлин Тракия и.т.н нито един от тях няма дори бегла представа за какво става въпрос камо ли да е компететнтен да се държи като бригадир на бригада. Игнат Раденков има по-голямо право да се изказва по тези въпроси например.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД