:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 460
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българската православна църква е номинирана за Нобелова награда за мир

Българската православна църква e номинирана за Нобелова награда за мир за 2013 г., съобщи БНТ. Поводът е спасяването на българските евреи. Лауреатите ще бъдат обявени през октомври. Номинацията е направена от Лъчезар Тошев, който е почетен асоцииран член на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.
През тази година страната ни отбелязва 70 години от спасяването на своите евреи. Българската православна църква е единствената институция, под контрола на Хитлер, която се противопоставя на плана за унищожението на 50 000 невинни граждани у нас по време на Втората световна война. В акцията по спасяването на българските евреи през 1943 година, освен екзарх Стефан и Пловдивският митрополит Кирил, участват 43 депутати от 25-ото Народно събрание, начело със заместник-председателят на българския парламент Димитър Пешев и 21 интелектуалци.
47
2411
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
47
 Видими 
18 Март 2013 08:36
похвално
18 Март 2013 08:38
И какво общо има сегашната БПЦ с тая от преди 70 години, дето е спасила евреите?
18 Март 2013 08:53
а камунизите взривили Света Неделя 25 година ще им вземат ли пенциите като Активни Борци (мутри ) ? Малко по-рано е от днешна гледна точка.
18 Март 2013 09:01
Това е добре и стискам палци да спечелим наградата. Но нещо друго ме озадачава: Плевньо и ко. от един месец лансират масивна ПР-коминикация по разл. чествания около 70-годишнина, където нито веднъж не се спомена ролята на цар Борис III. Нали за това се води, че са го ликвидирали германците?
18 Март 2013 09:16
Рики Еповери 18 Март 2013 08:53
а камунизите взривили Света Неделя 25 година ще им вземат ли пенциите като Активни Борци (мутри ) ?


Ако си видял някого от атентаторите би трябвало да се обадиш на полицията.
18 Март 2013 09:17
Това е добре и стискам палци да спечелим наградата. Но нещо друго ме озадачава: Плевньо и ко. от един месец лансират масивна ПР-коминикация по разл. чествания около 70-годишнина, където нито веднъж не се спомена ролята на цар Борис III.
След координираната атака през последните месеци срещу ролята на цар Борис ІІІ, номинирането на БПЦ ми се вижда по-удачен и печеливш ход.
18 Март 2013 09:39
След награда за Европейски съюз защо да не се номинира не църквата а народа на България?Защото църквата е институция а народа не?Но заслугата е на народа а не само на църквата.Или това е удобен начин да се раздели вината за погубването на част от евреите и заслугата за спасяването на другата(по-голяма) част?
Безспорно достойно е поведението на свещениците , но темата за колективната заслуга е също така спорна както и тази за колективната вина!Смятам че това предложение е по-скоро вредно за престижа на институцията БПЦ и със съмнителна стойност за престижа на България.Ако доброто е сторено по морални подбуди то не търси награда.
18 Март 2013 09:56
Ако доброто е сторено по морални подбуди то не търси награда. Баскервил, Все пак добре е! То аслъ,за новите ни "братя" този акт е най- съществен.А иначе за всичките ни беди от 1912г до сега вината трябва да делим в отношение 2 към 1 с тях.2/3 е тяхна вината.
18 Март 2013 09:59
Ако доброто е сторено по морални подбуди то не търси награда.
Само да вметна,че БПЦ не се самономинира,а е номинирана.
18 Март 2013 10:14
e номинирана за Нобелова награда за мир за 2013 г

Това не означава, че и е присъдена наградата за мир.
А и някак несъвместимо е днес, СЕГА, в наши дни- 2013 година, българи да се самозапалват и "горят, като факли" от отчаяние, безпътица, унижени, незащитени. Новоизбраният патриарх ги бръщолеви едни бездушни, несвързани и неразбрани, погрешно адресирани към потърпевшите, а не към виновниците, на крака завлякъл телесата си и блгословил за скорошно изцеление власт имащите, а не семействата на почернените от мъка и безизходица, защото те са самоубийци и нямат място в лоното и'.
БПЦ извисена, искряща от белота и чистота "непорочно зачената" с попове накичени, като свраки с ролекси, скъпи, луксозни дрънкулки и лимузини, които никой публично не иска да купи благотворително от срам, да не бъдат разкрити и "осветени" за народната любов, неосъзнавайки дори какво вършат и къде-е номинирана за Нобелова награда за мир.
Е той и Горбачов беше номиниран, че май и спечели, каквото и да означава това.
Грешен адресат, грешна номинация, грешна дестинация. Ама няма лошо, щом дяволът иска да се покае, да му се даде възможност-поне.
18 Март 2013 10:14
Странни разбирания, Баскервил! Аз не съм свещеник или владика, а обикновен човек, който ходи на черква в неделя, водя си 3-те дечица и ги уча, че Църква - това сме всички ние, които след служба сядаме да споделим трапезата заедно - кой каквото могъл и донесъл. Заповядайте и вие в неделя от 09.00 в Германския манастир до София. Църквата е народът, а не - конкретният поп, който пее. Така че с тази номинация се чувствам номиниран и аз, па макар тогава да ги е спасил мой или твой дядо или прадядо. И не е бил за спасението само патриарх Кирил - а целият български православен народ. И ако днес беше - пак щеше да ги спасим! Или това не ви се нрави?
18 Март 2013 10:37
И ако днес беше - пак щеше да ги спасим! Или това не ви се нрави?

Добре че ситуацията със спасяването на някого в наши дни е хипотетична.Иначе колкото и да ми се нрави идеята за единство тя за съжаление или за щастие е илюзорна.











18 Март 2013 10:44
Българската православна църква е номинирана за Нобелова награда за мир
18 Март 2013 10:52
А кой направи предложението за наградата? Той определено не много просветлен от към здравия разум.Независимо от благородния порив на народа, самата държава е била в коалиция с най-страшния режим – фашисткия, които унищожавал масово евреите в Европа както и македонските,впрочем. Ако измислят допълнителна Нобелева награда за първенци в създаване на историческите парадокси,определено има голям шанс. Освен това няма ли други държави, които имат несравнимо по-голям принос в освобождаването на евреите както и други народи от неминуема смърт при фашисткия режим? А? В Израел отскоро е открит паметник на признателността към руснаците точно по този повод.Но на руснаците, които спасявали много народи от унищожаване не им дойде тази шантава идея да предложат себе си за награда или да лобират за такава.
18 Март 2013 10:57
Изключително добра реклама за марката България.
18 Март 2013 11:10
Никакъв "Нобел" за мир. А 12-те хиляди, които не са спасени, а? Макетата ей сега ще рипнат.
Само на мен ли ми е писнало по въпроса за спасяването на българските евреи? Защото има една ЕВРЕЙСКА организация, която иска България да плаща компенсации за изпратени с влаковете евреи от т.нар. "Нови територии". Които територии, от своя страна, по време на ВСВ така и не са анексирани към границите на България. Хайде да се уточни на някакво държавно ниво този въпрос, и да се приключи. Наистина, писва.
Апропо - след 10 години ще се чества 80-ата годишнина. Пак ли ще номинират БПЦ за Нобелова награда?
18 Март 2013 11:15
Хайде да се уточни на някакво държавно ниво този въпрос, и да се приключи. Наистина, писва.


Уточнено е от парламента ни по реда си, а това че ти си проспал информацията си е за твоя сметка.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/03/08/2018029_v_deklaraciia_za_spasiavaneto_na_bulgarskite_evrei/ target=_blank id=url>Натисни тук
18 Март 2013 11:18
Защото има една ЕВРЕЙСКА организация, която иска България да плаща компенсации за изпратени с влаковете евреи от т.нар. "Нови територии".

Точно така, а Коритаров им припява. При еврейте винаги всичко опира до пари и само до пари, а вменяването на вина е да си платиш без протести, претенции и мрънкане.
18 Март 2013 11:23
Аранита, добре съм запознат с декларацията. Но тази декларация не е решение на проблема. Аз утре мога да напиша декларация, че спирам да си плащам парното и тока. Най-много да ми се изсмеят.

Цитат от деклрацията:
Оценявайки обективно исторически събития, днес не може да се оспорва фактът, че 11 343-ма евреи са депортирани от Северна Гърция и Кралство Югославия, които са под германска юрисдикция. Като осъждаме този престъпен акт, предприет от хитлеристкото командване, изразяваме съжаление, че не е било във възможностите на българската местна администрация да го спре.
Става ясно, че се "изразява съжаление", нищо повече.

18 Март 2013 11:26
...Новоизбраният патриарх ги бръщолеви едни бездушни, несвързани и неразбрани...

Сопри се малце. Марксистите-атеисти трудно разбират.
18 Март 2013 11:30
Ето го и целия текст на декларацията, който е приет от 41то Народно събрание
за всички неразбрали и неинформирани.
Натисни тук

Текстът е балансиран и според мен чисти всички въпроси относно това събитие.
Декларацията на 41-ото Народно събрание

Историческата дистанция ни дава възможност да оценим събитията в българската история
в тяхната пълнота и многостранност. Убедени сме, че само такъв подход и позиция може
да спре спекулациите и невярното представяне на българската история и да отдаде
дължимото на приноса на българското общество и държава към
съвременната история на човечеството и неговите ценности.

Затова определяме спасяването на българските евреи през 1943 г.
като забележително събитие, показващо човечността и толерантността
на българския народ, както и волята му за справедливост.
Успоредно с това оценяваме като недопустимо приемането
на закони, които ограничават гражданските права и
създават условия за преследване, за икономически и политически репресии.

Затова изразяваме почит към тези 43 български депутати начело
със зам.-председателя на Народното събрание Димитър Пешев,
които в условията на война и под заплаха за личната си сигурност
и политическата съдба застават открито срещу натиска за депортирането
на българските евреи. Въпреки пронацистката политика на правителството
на Богдан Филов и провежданата политика на геноцид в Европа, България
дава благороден пример за успешно противопоставяне на опитите за унищожение
на евреите.

Благодарение на усилията на народни представители от 25-ото Народно събрание,
на категоричната позиция на българската православна църква, на активността на
обществени личности и интелектуалци, на български дипломати, на професионални
организации, на представители на официалната и антихитлеритска съпротива, на
обикновени граждани, на поведението на еврейската общност, която приемала
България за свое отечество, държавният глава цар Борис Трети се съобразява
с обществения натиск и отказва депортирането на повече от 48 хиляди евреи
български граждани към лагерите на смъртта.

Оценявайки обективно исторически събития, днес не може да се оспорва фактът,
че 11 343-ма евреи са депортирани от Северна Гърция и Кралство Югославия,
които са под германска юрисдикция. Като осъждаме този престъпен акт,
предприет от хитлеристкото командване, изразяваме съжаление,
че не е било във възможностите на българската местна администрация да го спре.

Въпреки това, опити за спасяване са правени от български граждани,
от общественици и духовни лица. Депутатът Петко Стайнов внася
предложение за промяна в наредбата на българското гражданство,
която се опитва да спаси обречените на депортиране евреи, като им
се даде автоматично българско гражданство. Български дипломати
издават визи за Палестина на евреи от европейски страни, които
не са български граждани и по този начин спасяват още няколко хиляди души.

През юли 1944 г. правителството на Иван Багрянов възстановява
конфискувано имущество на български евреи, а през октомври 1944 г.
с първия си акт правителството на Кимон Георгиев предлага и
регентите одобряват окончателната отмяна на всички антисемитски закони в страната.

Днес ние дълбоко скърбим за всички жертви на Холокоста,
за всеки един от депортираните евреи в окопираните от Хитлер
територии и изразяваме дълбоката си почит към тяхната памет.
Призоваваме трагичната им съдба да не се използва за
политически спекулации с днешна дата.

Като народни представители, решително осъждаме всички
прояви на ксенофобия, антисемитизъм, религиозна и етническа
нетърпимост и се присъединяваме към световната съпротива срещу тях.
Българското общество и най-вече младото поколение са в правото
си да се гордеят със спасяването на българските евреи.
То е послание към съвременното общество за търпимост,
доброжелателство и човеколюбие между хората с различен
етнос, религия и култура. Спазването на човешките права и
тяхното гарантиране е задължително условие за мир и
напредък и не подлежи на политически компромиси.
18 Март 2013 11:33
Аранита, добре съм запознат с декларацията. Но тази декларация не е решение на проблема. Аз утре мога да напиша декларация, че спирам да си плащам парното и тока. Най-много да ми се изсмеят.


А според мен го решава. Още веднъж поздравления за номинацията. Спорен ден на всички.
18 Март 2013 11:42
Решава го от нашата гледна точка. Но ние сме само едната страна в спора. Евреите също смятат, че са решили проблемите си с Палестина, ама май нещо не е така.
Поздрави,
18 Март 2013 11:48
Раданова, номинирана е Българската православна църква, от преди 70 години. Макар и със закъснение, но е номинирана. Ако, дай боже, присъдят на Българската православна църква Нобеловата награда за мир, ще я получат свещениците от Българската православна църква в сегашно време.
Ако съм се изразил неясно, моля да ме коригирате.
Балози, ако Плевнелиев изрази отношение към личността на цар Борис III, дори и само името му да спомене, рискува да насочи вниманието към Симеон II и става опасно за самия него.
18 Март 2013 11:51
Сопри се малце. Марксистите-атеисти трудно разбират.

Koй си ти щурчо ненащурял се-непораснал, че ще ми казваш каква съм и какво да правя, религиозно, фанатизирано създание, невъзпитано и изпуснато от майка си вместо да бъде родено по естествен начин?
Кой и в качеството ти на какъв те е упълномощил да бъдеш цензура на чуждото, различно от твоето, лично, тесногръдо мнение?
Какво мнение и как да го изразявам, каква религия изповядвам, си е лично мое право и отговорност.
Не си ти,съществото което ще ме вкарва в правия път.
Жалко, че близките ти са бляли и са си чоплили носовете вместо да ти обяснят елементарни неща, едно от които е, че всеки има право на мнение, колкото и да не ти харесва и различно да е то, от твоето собствено, а и не си ти тоз, който ще изземва функцията на обществен съдник и божествен наместник, сред неуките и непросветените.
Не ме ЧЕТИ, удоволствието ще бъде взаимно, освен ако не искаш да ти се обръща внимание, на всяка цена, безогледно, неспирно, защото си нещастен, изоставен, неразбран...
Не забравяй, че днес е първият ден от Великденския пост и освен телесни ограничения, той предполага и душевно смирение-религиозни фанатико!
Жив и здрав и успех в трудното християнско начинание на облагодаряване, чрез пост и светли помисли!
Успех!
18 Март 2013 12:14
Църквата е народът, а не - конкретният поп, който пее. Така че с тази номинация се чувствам номиниран и аз, па макар тогава да ги е спасил мой или твой дядо или прадядо. И не е бил за спасението само патриарх Кирил - а целият български православен народ.


18 Март 2013 12:43
Както аз и предполагах това предложение дойде от българската страна от Лъчезар Тошев.Определено от скромност няма да почине.
18 Март 2013 13:11
Както аз и предполагах това предложение дойде от българската страна от Лъчезар Тошев.Определено от скромност няма да почине.


Аз пък съм сериозно притеснена за жлъчката ти. Току виж са ни го дали нобела и тя току виж се пръснала. Я вземи едно валерианче, че критическата не прощава.
18 Март 2013 13:28
Оценявайки обективно исторически събития, днес не може да се оспорва фактът, че 11 343-ма евреи са депортирани от Северна Гърция и Кралство Югославия,
които са под германска юрисдикция. Като осъждаме този престъпен акт, предприет от хитлеристкото командване, изразяваме съжаление, че не е било във възможностите на българската местна администрация да го спре.

Премълчаната истина в съчетание с откровена лъжа и полуистина няма как да бъде полезна за България като държава и българите като нация. Подобни извъртания само провокират бъдещи обвинения срещу България и българската нация.
18 Март 2013 13:37
В такъв случай се действа с тънка дипломация. Защото ако направиш признание и кажеш "Извинявайте, сбъркахме.", веднага ще ти скочат адвокати и ще плащаш до второ пришествие.
Мисля, че колегата Змея беше писал преди мен същото. И беше прав.
Освен това тогава са били едни мътни и кървави военни времена; можеш ли да кажеш кое е правилно действие и кое неправилно?
18 Март 2013 13:39
Църквата ни е същата, Radanova милата ми, от 18 Март 2013 08:38, ,
БПЦ, подобно и на обществото ни, днес и Тя търси да заеме СВОЕТО място в системата на общия ни живот. Нещо повече,То е нейно и Тя знае това. Ние сме безучастните и това не е на добро. Трябва да се обърнем към духовното ни "естество"...
18 Март 2013 14:05
Аз пък също се радвам (макар и под условие, което обяснявам веднага), но не защото това е реклама за България, както каза някой по-горе, ами защото смятам, че БПЦ заслужава подобно признание. Моите съмнения идват от опорочаването на този своеобразен "Оскар за мир", особено в последните десетилетия, който бе даван на отявлени "военнолюбци", простете че така се изразявам. Това донякъде помрачи идеята на Нобел за награда за мир, мое мнение разбира се. Като български гражданин, макар и с различно вероизповедание, аз намирам за не съвсем уместно номинирането на Българската Православна Църква точно за тази награда, колкото и престижна да е, защото БПЦ е доказала своето безспорно място през вековете на създаване, изграждане и развитие на българската държавност. Ролята ѝ е била, е и ще бъде на духовен стожер, обединител на българите, независимо от различията помежду ни на верска основа. Подкрепата за българските евреи е едно от доказателствата за това. Поради тази и други подобни причини, аз си мисля, че наградата Нобел в настоящия си ореол не е достатъчно достойна за една хилядолетна Институция - БПЦ, а не обратното.
18 Март 2013 14:18
Защо ли ми се струва че тази номинация трябваше да дойде от евреите (ако те пожелаят), а не от наш депутат? Някак си не върви така настойчиво да изискваме благодарност.
18 Март 2013 14:20
Aaliyah
18 Март 2013 15:18
Защо ли ми се струва че тази номинация трябваше да дойде от евреите (ако те пожелаят), а не от наш депутат? Някак си не върви така настойчиво да изискваме благодарност.

Неверния Тома, много правилно ти се струва, ама пуста суета, комплексарщина, крещяща жажда за внимание и императивно напомняне, че ни има на тоя свят и сме живи.
Важното е да се говори, да се шуми, да се вдига прах и пушилка.
Жив и здрав!
18 Март 2013 15:20
Българската православна църква е номинирана за Нобелова награда за мир

..щото няма Нобелова награда за дълголетен сън...
18 Март 2013 15:24
..щото няма Нобелова награда за дълголетен сън...
18 Март 2013 15:43
Подобни извъртания само провокират бъдещи обвинения срещу България и българската нация.
А, обвинения. За далеч по-прозаични неща иде реч...
Защо ли ми се струва че тази номинация трябваше да дойде от евреите (ако те пожелаят), а не от наш депутат? Някак си не върви така настойчиво да изискваме благодарност.
Веднъж и ние да понахалстваме, па макар и само за едната благодарност, стига само са ни ругали.
18 Март 2013 19:10
Симпатяги, това е най-„гореща новина” от много години насам. Дай боже да стане факт и БГ църква да получи и международно уважение. БПЦ с авторитета си изиграва главната роля за спасяването на евреите и без нейното включване инициаторите едва ли щяха да успеят, тя категорично ангажира и народа. Безспорна е ролята и на Борис III. Най-важното, обаче е, че БПЦ спасява 2-3 пъти и българите изпаднали под чуждо владичество. Това е знаението на духовната и морална сила надделяваща над материалната мизерия. Сегашният ”етап”също е повече от мизерен и БПЦ е почти последна надежда.
18 Март 2013 19:32
Похвална, благородна и народолюбива инициатива.

Бългapия ca гoтви дa oтбeлeжи тpъжecтвeнo и зa първи път в историята си 70 гoдишнинaтa oт cпacявaнeтo нa българските евреи. На практика малко хора по cвeтa знаят за този невероятно смел акт на българите, c кoйтo дpyгитe нe мoгaт дa ca пoxвaлят.

Преди време нaши жypнaлиcти питаха евродепутати пpeд Eвpoпeйcкия пapлaмeнт дали знaят зa cпacявaнeтo нa eвpeитe в България. Пoвeчeтo зa първи път научаваха за това. Очевадно е, чe бългapcкaтa дpъжaвa нe caмo, чe нe e пpoпaгaндиpaлa този фaкт пo cвeтa, нo и гo e пpикpивaлa и пpeинaчaвaлa пo нeчии yкaзaния. Не случайно и провокациите срещу тази заслуга на българския народ вървят една след друга. Паметникът в Тел Авив, поставен в чест на българските евреи беше осквернен, антибългарският филм "Трето полувреме" на мaкeдoниcткитe cърбo-кoмyниcти cъщo бeшe нaпpaвeн и „пoпyляpизиpaн” в Бългapия cъc cъдeйcтвиeтo нa шeпa eвpeи кoмyниcти, нacлeдници нa тези, които aктивнo cътpyдничexa нa болшевиките зa ликвидирането нa бългapcкия нaциoнaлeн eлит cлeд 1944 г.
А какво да кажем за клeвeтничecкия пacквил нa Лea Пeпo Кoeн, написан миналата година - „Aпoкpиф зa Цap Бopиc III”, c кoйтo тя го изкapa нaй-гoлeмият yбиeц нa eвpeи. Зa кoмyниcтичecкия герой c „двe cмъpтни пpиcъди” (oживял, въпpeки тях) и aгeнт нa някoлкo кoмyниcтичecки paзyзнaвaния Aнжeл Вaгeнщaйн cъщo e извecтнo, че си изкарва xлябa c клeвeти срещу бългapитe пo целия свят.

Винaги мoжe дa ca нaмepи някoй Мунчо, кoйтo зa няколко сребърника дa оплиска с боя, дa cтpoши eдин пaмeтник, или пък да клевети собствения си народ... Нo aкo някoй нaпpaви тoвa нa Cтeнaтa нa плaчa, сигурно е, че ще му cтpoшaт кoстите oт бoй, а накрая и ще го осъдят и вкарат в затвора.

Затова отново да повторя за инициативата на Лъчезар Тошев - похвална, благородна и народолюбива. Крайно време беше.
18 Март 2013 19:54
Паметникът в Тел Авив, поставен в чест на българските евреи беше осквернен,

ЗЕЛЕНООЧКО,
Плочите възхваляващи величеството бяха заменени с плочи за благодарност към българския народ! А старите плочи ни ги харизаха - възхшщавайте се, но без нас!
18 Март 2013 20:09
Неверния Тома
18 Мар 2013 19:54
Мнения: 4,917
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP


Е, аз се възхищавам на всички, помогнали за спасяването на българските евреи. Някои пък се възхищават на "национални герои" като Леа Пепо Коен, Анжел Вагенщайн и Еми Барух.
Всеки с възхищението си.
19 Март 2013 04:39
номинирана е Българската православна църква, от преди 70 години

Бях останала с впечатление, че покойниците не се номинират за Нобелови награди.
19 Март 2013 06:15
Ммм даа,
Светице ако намекваш че БПЦ , е мъртва , не си права. С новия патриарх , с новите си изяви , като че ли има надежда да възкръсне.За първи път се заслушах в думи на поп. Поне за нея нямаше някакъв символ че е покойница. Виж за държавата със символния си герб 681-1944 ми приличаше на надгробен камък . Пък и е изчезвала от картата през вековете. Ама има надежда народа да я възкреси. .
19 Март 2013 06:36
Ами онази отпреди 70 години е мъртва. Я си представи някой от днешните пастири как ще легне на релсите, ако наистина се наложи да спасява друг хора - при ЗЗД и на практика хитлеристка окупация в България. Ако бяха лягали по релсите през последните 20 години, за да спасят не евреи, а православните християни от негласния геноцид, жив поп нямаше да е останал. През ония пък 45 години гласецът им не се чу да подкрепят човеколюбива кауза.
19 Март 2013 06:44
Ами , институцията като такава съществува. Друг въпрос е за какво съществува?
19 Март 2013 06:57
Мисля, че разумен отговор на този въпрос и самата сегашна институция трудно би могла да даде. Извън обичайните клишета естествено. А не съм съвсем сигурна дали изобщо си го задава, и ако случайно, дали й стига доблест честно да си отговори. Пред себе си, не пред паството.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД