:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 576
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Цветанов започна открита агитация за Ф-16

Производителят на "Грипен" обори нападките, че самолетът е стар модел
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Най-силният аргумент на Цветан Цветанов в полза на американските самолети Ф-16 се оказа, че изтребителят е на въоръжение в натовските ни партньори.
Скандалът с покупката на нов изтребител за армията достигна точката на открита агитация в полза на американските самолети Ф-16. Най-силният коз за това е, че натовските ни партньори са оборудвани с тях. В ролята на говорител влезе зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който остро разкритикува намерението да бъдат закупени нови шведски бойни самолети "Грипен" вместо Ф-16 трета употреба. "Знаете ли колко военни мисии има "Грипен"? Зиро, или както е по-разбираемо - нула. А знаете ли колко имат останалите? Останалите имат поне 7-8", изтъкна предимствата на US изтребителите Цветанов пред bTV. Под негов натиск парламентът сформира в сряда временна анкетна комисия, която да проучи дали има корупция в процедурата по избор на шведските изтребители. Инициативата се прие като атака срещу президента Румен Радев, тъй като решението за "Грипен" бе взето от назначеното от него служебно правителство на Огнян Герджиков. Самият Цветанов заяви, че държавният глава е "защитил решението".

Вчера обаче зам.-шефът на ГЕРБ вече бе на друго мнение - че не е обвинявал Радев в лобизъм. "Казваме, че могат да се направят подобни констатации на база на всичко, което може да се прочете в публичното пространство, в медиите", измъкна се той. От думите му стана ясно, че основната цел на комисията ще бъде да открие защо кабинетът "Герджиков" е отстранил американския доставчик от класацията. "Искаме да знаем кога е взето решението, дали това е обвързано с изборите, които приключиха през март. Преди това или след това е взето решението за отстраняване на един от участниците. Искаме да видим каква е ситуацията в другите държави", изреди Цветанов задачите на комисията. Но даде да се разбере, че ще се търси и корупционна схема в проведената процедура, тъй като имало съмнения за такива в Чехия и Унгария, които са сключили сделки с "Грипен".

Цветанов се впусна в пространно изброяване на евентуалните предимства на Ф-16 пред шведския самолет. Основният му довод беше, че американският изтребител се ползва в 11 страни - членки на НАТО, три от които са наши съседи - Румъния, Гърция и Турция. А "Грипен" само от споменатите Чехия и Унгария. "Ф-16 са на основно въоръжение в държавите-членки на НАТО. От тази гледна точка, ако приемем, че ние сме член на НАТО, ние трябва да говорим и за бъдещо стратегическо партньорство", заключи Цветанов.

----------РЕАКЦИЯ

Производителят на "Грипен" шведската компания "СААБ" отхвърли твърденията на бившия военен министър Бойко Ноев, че моделът, който България планира да закупи, ще бъде спрян от производство, тъй като е остарял. И заявиха, че комисията, която е одобрила тяхната оферта, е действала независимо. "Очаква се преговорите между България и Швеция да стартират в близкото бъдеще. "СААБ" ще произведе нови изтребители Gripen C/D за България и ще достави първия боен самолет в срок от 18 месеца след подписването на договора", обяви вицепрезидентът на компанията Даниел Боестад.
44
4563
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
44
 Видими 
29 Юни 2017 19:34
Не усещате ли миязмите?
29 Юни 2017 19:54
Не, не ги усещаме, защото привикнахме с тях. Докторите му казват му "адаптация".
29 Юни 2017 20:12
"Цецо Нулата". Как му ходи!
29 Юни 2017 20:19
Зиро, или както е по-разбираемо - нула. А знаете ли колко имат останалите? Останалите имат поне 7-8", изтъкна предимствата на US изтребителите Цветанов пред bTV.

това е аргумент ф полза на Грипените.
Явно страните с Грипен имат акъла да не се завират ф места, където би им се наложило да правят бойни мисии.

цецо
Овчаря
щурчо
buttplugs
29 Юни 2017 20:23
Винаги ми е било чудно с какво Цецоууу многоапартнаментния е интересен на американските "партньори" та го канят на закуски .
Сега разбирам...
29 Юни 2017 20:25
дистрибутор на самолетчета.
29 Юни 2017 20:41
wreckage

29 Юни 2017 20:25



дистрибутор на самолетчета.

Дистрибутор на дебилизъм по-скоро.
29 Юни 2017 20:42
И Аню изпълзя отнякъде.......у фейса
29 Юни 2017 20:42
То е мозъчен титан,
Под протеклият таван.
С зиро мисъл след таран,
Лей то глупост кат продран.
29 Юни 2017 20:49
От тази гледна точка, ако приемем, че ние сме член на НАТО, ние трябва да говорим и за бъдещо стратегическо партньорство", заключи Цветанов.

Може, и от тая, и от оная гледна точка да приемем, че сме член. И щом трябва, и за бъдещо стратегическо партньорство да говорим - ми говорете си, къф вий проблема да си говорите?!
29 Юни 2017 21:23
Е, СЕГА поне нещата са ясни. Опорните точки са предоставени.
29 Юни 2017 21:32
Цвъки се опитва да ни убеди, че е по добре да вземем 30 годишна леко тунингована кола с 7-8 катастрофи, вместо чисто нова последна дума на техниката. Тия май съвсем ни имат за балъци. Ама пък човека трябва да си избие закуските в Белия дом и затова плещи глупостк и се надява да му повярваме. .
29 Юни 2017 21:47
В ролята на говорител влезе зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който остро разкритикува намерението да бъдат закупени нови шведски бойни самолети "Грипен" вместо Ф-16 трета употреба. "Знаете ли колко военни мисии има "Грипен"? Зиро, или както е по-разбираемо - нула.


Боже...............
Дотам ли стигнахме?!?!?
УжасТ!!!
29 Юни 2017 21:55
Дотам ли стигнахме


Имаш предвид Цветанов да преподава английски, навярно?
29 Юни 2017 22:04
Целта на рейда е друга. Самолети няма да се купуват. Ни американски, ни шведски, най-много да ремонтират три съветски. За толкова години не мога да повярвам че още не сте им разчели номерата.
29 Юни 2017 22:14
Дори атаката срещу Радев е попътна цел. При това имате всички актьори на сцената, пушката е на стената, а се оставяте да ви водят с номера от Вършец. Глупостта на интелигентите е че не осъзнават колко елементарно ченгеджийска е цялата интрига.
29 Юни 2017 22:20
Вече имате три милиарда и полвинка гласувани за превъоръжаване. А помислете как да откраднете два и публиката да ви ръкопляска?
29 Юни 2017 22:33
Айде, от мен да мине. Заемът който ще теглим сигур от германска банка, щще мине през райнметал и варйенската корабостроителница. Ще ви пробутат реиндустриализация. Само първо ще накиснат Радев преди Боце да го обяви. Накрая ще имаме няколко бронирани машини и голо корито. Може и три да свят. Сега важното е да вдига Цбък пушилек.
29 Юни 2017 22:47
Имаш предвид Цветанов да преподава английски, навярно?


Имам предвид, че умението в челната стойка е недостатъчно за ролята, в която е влязъл и висш пилотаж........!!!
Английският му е добър
Преводът е верен.


29 Юни 2017 22:50
Знаете ли колко военни мисии има "Грипен"
То за мисии трябват мисионери, а не самолети. Пък и както се вижда талибаните ни самолети, ни майки-бомби ги ловят.

кабинетът "Герджиков" е отстранил американския доставчик от класацията
Не съм специалист във фърченето, ама фърчилата Ф-16 не бяха ли портокалски, прибрани в хангара за да не изгорят съвсем, сега от горските пожари?

Искаме да видим каква е ситуацията в другите държави
Тия фърчила не бяха ли елемент от националната сигурност, а не от чуждестранната сигурност?

От тази гледна точка, ако приемем, че ние сме член на НАТО, ние трябва да говорим и за бъдещо стратегическо партньорство
Ако приеме, че ние сме членки на Европейския съюз, всякакви оферти извън ЕС, трябва да се разглеждат като вражески "троянски коне" и по никакъв начин да зачеркваме "бъдещото стратегическо партньорство" с Европа. Лично съм пристрастен към немци, шведи, чехкини и унгарки. Специално пък за въздушното пространство, шведите си го вардят без нек'ви чужденци да им окупирват територията с военни бази. Щом шведите могат, що ние да не можем!?

ще се търси и корупционна схема в проведената процедура, тъй като имало съмнения за такива в Чехия и Унгария, които са сключили сделки с "Грипен".
В това решение на съда тук http://www.thecornerhouse.org.uk/sites/thecornerhouse.org.uk/files/SFOGroundsResist.pdf
по-скоро иде реч за корупционна схема на антикорупционния орган, облажил се с 30 млн. паунда глоба без да е доказал корупция, нито че общественият интерес (британски в случая и поради което е немеродавен за Чехия, Унгария и Швеция) е накърнен, нито са спазени процедурите на Международната конвенция за борба с корупцията. Просто прозира тоягата на Чичо Сам, че са му платили скъпо и прескъпо, затова търси пропуснатите печалби чрез налагане на глоби.
Колкото Доган е осъден за корупционна практика за хонорара от един милион лева (за грешни консултации по Цанков камък, поправянето на които струваха 147 млн. лв. на бюджета), толкова и Грипен е осъден (глобен е британския му партньор по негово желание за да се спре осем годишния тормоза на корумпирания антикорупционен орган).
29 Юни 2017 22:51
Съвсем се вестеризирахте с тоз английски и вече не разбирате управляващите ганьовци. За мигрантите е обяснимо, ами резидентите как оцеляват не ми е ясно?
29 Юни 2017 22:58
Що ли ми се струва, че пилот (Президента) разбира от самолети повече от физкултурник (Цв. Цв.), не ли?
29 Юни 2017 23:01
няма такова нещо като безплатна молитвена закуска.
29 Юни 2017 23:03
Що ли ми се струва, че пилот (Президента) разбира от самолети повече от физкултурник (Цв. Цв.), не ли?


Вкарал се е във филм, не прочете ли?
Пише, че е влязъл в роля!
29 Юни 2017 23:03
Пилота вече е президент и да влиза в мазни борби с физкултурника е тъпо. Екипа му е пълна скръб.

Самолети тате ще купи, ама друг път. Следващият месец Радев ще обяснява че няма сестра .
29 Юни 2017 23:04
Сутринта, докато слушах Цецоу, останах с впечатление, че ще купуваме самолети от "Мицубиши", вярно витлови и малко по - стари от Ф-16, които ни оферира Португалия, но за сметка на това с много и успешни бойни мисии. А то какво било, при третото си ходене в САЩ и поредна молитвена закуска, физкултурникът научил цяла дума на английски и днес се упражни да я използва.
29 Юни 2017 23:16
Кой ме би по ръката да пипам дистанционното сутринта, и да пускам бТВ? Като видях човека със странна форма на главата и особено, като чух потока на "мисълта" му, че като започнах да повръщам, не мога да се спра. Добре, че наблизо се намери томче с басни, прочетох "Орел и охлюв" и малко ми поумина. Няма спасение братя и сестри, щом този екземпляр е във върховете на държавата и то за трети път всичко отива в хендека!!!
29 Юни 2017 23:45
Сутринта, докато слушах Цецоу, останах с впечатление, че ще купуваме самолети от "Мицубиши", вярно витлови и малко по - стари от Ф-16, които ни оферира Португалия, но за сметка на това с много и успешни бойни мисии.


Да, Zero на Мицубиши

http://www.urbanghostsmedia.com/wp-content/uploads/2015/01/A6M5-Zero-scrap.jpg



Мицубиши А6М е японски лек палубен изтребител - моноплан от периода на Втората световна война и е може би най-известния японски самолет от тези години. Произвеждан серийно от 1940 до 1945 г., от него са произведени 10 449 единици. Известен като А6М Рейзен (по-правилно Рейшен - от Rei shiki Kanjo sentoki, 零式艦上戦闘機 —- Морски палубен изтребител тип 0), той участва практически във всички въздушни сражения на японския императорски флот през Втората световна война, като в първите години превъзхожда по тактико-техническите си данни самолетите на съюзниците.[1][2][3]. Американците му дават кодовото име „Зик“ (Zeke), но сред пилотите е известен като „Зеро“ (Zero, на английски: „Нула“, „Hamp“ и „Hap“. До появата на P-38 „Лайтнинг“ в края 1942 г., А6М диктува условията във въздуха на Тихоокеанския театър на бойните действия[4], но в края на войната вече е остарял и все по-трудно се справя със съюзническите изтребители.


https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Mitsubishi_Zero-Yasukuni.jpg

И по-запазен има, ама е на кофти място - в Ясукуни
30 Юни 2017 00:05
Ако цецоу започне да агитира да купим кои да е бойни самолети, работата е обречена на успех.
30 Юни 2017 06:35
няма такова нещо като безплатна молитвена закуска.

и бутонели за ризата му на една партньорска служба.
30 Юни 2017 07:50
Зиро, или както е по-разбираемо - нула.

Както е по разбираемо!
Май, не е имало по смешни! Много му е дадено, за да се бори със зъби и нокти и да ръга с вилици, както го показа вчера, Комара!
30 Юни 2017 07:54
Е, след тези тиради на Цв. Цв. няма да е странно, че тъщата му е подарила още няколко апартамента. А пък защо не и блокче с 20 - тина. Писна ми от циркаджии.
30 Юни 2017 08:11
Селско момче в ръкавели F-16
"или както е по-разбираемо "Фъ шиснайси"
30 Юни 2017 08:58
„Грипен“ или „Ф-16“? Рабира се МИГ-29/35!
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Scx7FY3GzvE
30 Юни 2017 09:04
Шефа на комисията има откровения пред дачковите гласове. Общо взето обяснява че ще тупкат топката, саколетите не бива да изпреварват усвояването във флота, а баце след посещението при буля вече ви представи договорката за рейнметал.
30 Юни 2017 09:16
"Знаете ли колко военни мисии има "Грипен"? Зиро, или както е по-разбираемо - нула. А знаете ли колко имат останалите? Останалите имат поне 7-8",

Това е възможно най-тъпия аргумент.
30 Юни 2017 09:17
Основният му довод беше, че американският изтребител се ползва в 11 страни - членки на НАТО, три от които са наши съседи - Румъния, Гърция и Турция. А "Грипен" само от споменатите Чехия и Унгария. "Ф-16 са на основно въоръжение в държавите-членки на НАТО.

Я-а-а-а-а! Можело да има и още по тъп!
30 Юни 2017 10:47
Надали хората могат да се връзват на подобни простотии. От едната страна физкултурник, от другата бившият шеф на ВВС.
Но пък цецо след като се поля с ледена вода, може да е получил някакво озарение и затова така да хортува несвързано.
30 Юни 2017 13:06
след покупката на самолет наи важни са въоръжението и запчастите при обслужването на земята
зиро-реклама на кока-кола
30 Юни 2017 13:07
Цецо Нулите! х000...00 - колкото повече, толкова повече!
30 Юни 2017 13:15
реклама на кока-кола зиро по телевизията колко ли струва
30 Юни 2017 14:15
Цецо, това не е като булка трета ръка да ти дига самолета!...
30 Юни 2017 15:12
ще купуваме самолети от "Мицубиши", вярно витлови и малко по - стари от Ф-16, които ни оферира Португалия, но за сметка на това с много и успешни бойни мисии.
30 Юни 2017 16:46
Симеон Николов: Ще се докаже, че има лобиране за F-16, а не за „Грипен“! Нов „Грипен“ е по-евтин от стар F-16


/ПогледТВ/ Разговор на Аександър Симов /в предаването "Алтернативен поглед"/ с експерта по международни отношения Симеон Николов за драмите около избора на боен самолет за българската армия, има ли основания за създаването на специална парламентарна комисия, какво се цели с нея, защо България избра „Грипен“ и откъде се появиха толкова „фенове“ на американските самолети Ф16, които шестват по сутрешните блокове. /ВИДЕО/

http://pogled.info/tv/alternativen-pogled/simeon-nikolov-shte-se-dokazhe-che-ima-lobirane-za-F-16-a-ne-za-gripen-nov-gripen-e-po-evtin-ot-star-F-16.87211
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД