:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 584
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ливърпул" влезе в историята с 5 гола на полуфинал

В Италия вярват в обрата, след като "Рома" успя да върне 2 попадения
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Роберто Фирмино бележи, след пас на Салах, първия от двата си гола срещу "Рома", с което прави резултата 4:0 по време на поредната паметна вечер на ст. "Анфийлд".
"Ливърпул" разби с 5:2 "Рома" в първия мач от полуфиналите в Шампионската лига. "Червените" станаха едва вторият тим, който отбелязва 5 попадения в един мач в тази фаза на турнира. Подобно постижение има само "Аякс", който през 1995 г. би с 5:2 "Байерн".

С основна заслуга за успеха на "Ливърпул" отново бе Мохамед Салах. Египтянинът отбеляза първите две попадения, а след това направи асистенции за следващите две. Салах не празнува головете срещу бившия си тим, от който бе взет през лятото за 34 млн. паунда. Звездата на "червените" вече има 43 попадения във всички турнири този сезон и е само на 4 от вечния рекорд на клуба - 47 гола на Йън Ръш през 1983/84.

"В тази си форма Салах е изключителен, на практика е невъзможен за опазване. Първият му гол беше гениален, вторият също бе брилянтно изпълнение. След това направи и другите два. Ако мислите, че е най-добрият в света, напишете го. Той е в изключителна форма. Трябва да я запази за по-дълго време, за да е най-добрият в света", каза мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп.

Роберто Фирмино отбеляза други две попадения, а двамата със Салах вече имат по 10 гола в Шампионската лига този сезон. Садио Мане, автор на един гол срещу "Рома", пък вече е с 8. Общо за целия сезон тримата имат 88 гола във всички турнири.

Макар че поведе с 5:0 до 68-ата минута, "Ливърпул" позволи на "Рома" да се върне в мача. Гостите вкараха два пъти чрез Един Джеко и Диего Пероти (от дузпа). "Рома" ще трябва да гони победа с 3 гола в Рим, както успя да го направи в предишния кръг, отстранявайки "Барса" след 1:4 в първия мач. Според Клоп това не е от толкова голямо значение: "Можем да спечелим и втория мач, а "Рома" ще трябва да вкарва головете срещу нас."

Италианските медии обаче смятат, че обратът е възможен. "Рома" има три причини да вярва. Обратът е възможен и в отбора трябва да си го повтарят", написа "Гадзета дело Спорт". "Кориере дело Спорт" пък коментира, че обратът няма да е толкова лесен, колкото срещу "Барселона", но е възможен.

Един от основните играчи на "Рома" - Алесандро Флоренци, смята, че "Ливърпул" е изпуснал шанс да реши всичко още в първия мач: "Бяхме мъртви на практика, но изпуснаха шанс да ни убият напълно. Със сърце, раздаване и гордост можем да се върнем."

Основният проблем за Клоп след мача е контузията на Алекс Окслейд-Чембърлейн, който бе сменен принудително в 18-ата мин. Има вероятност английският национал да пропусне Мондиал 2018.



ИНЦИДЕНТИ

Двама фенове на "Рома" са арестувани в Ливърпул за опит за убийство. Това съобщи местната полиция. Двамата са на възраст 25 и 26 г. Те са нападнали 53-годишен мъж. Полицията съобщи, че раненият англичанин е в критично състояние и има тежка травма в главата. Той е бил налаган с колани.

От УЕФА обявиха, че са шокирани от нападението и чакат доклад, за да предприемат дисциплинарни наказания. "Рома" също осъди атаката и обяви, че тя е дело на "малка група фенове, които са посрамили клуба".
11
839
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
26 Април 2018 07:42
Няма такива отрепки като жабарите. Дано двата задържани миндила да го отнесът както се полага. И дано пострадалият чичко да се оправи бързо.
26 Април 2018 09:16
фсеки отбор си има такива фенове. Ф Рим ще е ноо по-гадно, защото покрай нацитата на Рома ще се фключат и нацитата на Лацио, имитирайки фенове на Рома, за да ги накиснат пред властите и УЕФА.

Макар че поведе с 5:0 до 68-ата минута, "Ливърпул" позволи на "Рома" да се върне в мача.

чак пък да е позволил...Рома беха ок ф първите 15-20 минути и имаха възможност да фкарат. След смъртта на Окс влезе Джини, почнахме да взимаме фсички фтори топки ф средата и да ги помпаме към онези тримата, които немаха никакъф проблем срещу тримата тролеи ф защитата на Рома. И така един час.

Тва е най-бруталният един час, който съм гледал ф европейски клубен турнир.
26 Април 2018 14:35
Ами по едно време Салах го досрамя и му стана неудобно да мачка талянците,та като го смениха иния взеха солук...Пък и "Ливърпул" здраво спряха да играят.Реално погледнато "Рома" може да вкарат 3 гола,ама въпросът е колко ще получат.
26 Април 2018 14:48
Клоп правилно смени Мо, предвид че Окс умря и при 5-0 нямаше никакъф зор да рискува още контузии.
Иначе да, мачът ф Рим почва от 0-0.
26 Април 2018 21:32
Почва от 2:5.
"Можем да спечелим и втория мач, а "Рома" ще трябва да вкарва головете срещу нас."

26 Април 2018 21:54
Ливърпул отдавна прави история, за разлика от останалите английски клубове, които се опитват да влязат в нея през тази или онази вратичка.
26 Април 2018 21:59
освен история ми прави и нерви. Джан умря, Лалана умря два пъти, оня ден умря и Окс. Както е тръгнало, ще играем с Къртис Джоунс, Бен Уудбърн и Алберто the fucking Морено.
Алберто Морено ffs
27 Април 2018 08:17
wreckage
26 Апр 2018 09:16


14.04.2005 бях в Торино за 1/4 финала с Юве - падаше се 20 години от "Хейзъл". Жабарите бяха озверели - бомби , камъни, въздушни пушки. Нашите естествено бяха наясно какво ни чака в Торино и този път нямаше жени и деца както обикновено при гостуванията ( в гостуващия сектор видях всичко на всичко две мацки, едната от които, ебаси късмета , уцелиха с бутилка кола в главата) . Дано в Рим мине без сериозни инциденти, но като знам за какви долни мангали става въпрос , никак не ми се вярва. Трите БГ-та , които със сигурност ще са там са доста сериозни типове, но въпреки това ги "мисля" отсега.
27 Април 2018 17:50
два пъти през живота си съм бил на мачове на LFC и се надявам да ги гледам още поне толкова пъти.
По- вероятно е да ми върже извън града, щото колкото пъти съм бил там ...не е имало мач.
29 Април 2018 09:18
След 5-годишна пауза, последните няколко месеца ги гледах в Севиля , Порто и на реванша със Шити на "Етихад". Гледал съм Дъ майти Редс 31-32 пъти, включително финалите на ШЛ в Стамбул и Атина, но за срамотиите никога не съм бил на "Anfield"....Живот и здраве, до края на годината ще коригирам тази черна неправда.
29 Април 2018 12:05
но за срамотиите никога не съм бил на "Anfield"....

имах билет за Стоук, но кинтите за пътя и спането отидоха за друго. Миризливият мач фчера е голямо утешение, фсмисъл че нищо не съм пропуснал. Ако Мо си беше фкарал гола, или Трент, или Маринър да беше свирил некоя дузпа...щеше да е друго, но поне няма очистени играчи.

Иначе кварталът е силно безрадостен, клонящ към ужасен. Когато последно бях там се разходих една спирка по Уолтъм Брек Роуд и около стадиона. Ако ти се гледат хиляди празни къщи с ламарини вместо джамове, тва е твоето място. Чувам, че лека-полека го оправят, строят се нови тераси, хората почват да се нанасят, отварят се малки бизнеси, кооперативи, тва-онова...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД