:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 238
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

 
Роднини на българи, които прекараха Нова година на о. Пукет в Тайланд въпреки унищожителното цунами, ги посрещнаха вчера сутринта на летище София. Туристически агенции се опитаха да заблудят журналистите за часа на пристигане на чартърния самолет, защото клиентите им не желаели известност. Още - в "България"
38
1041
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
38
 Видими 
06 Януари 2005 21:04
Реплики при посрещането:
- Как изкарахте?
- Великолепно...само дето имаше много трупове, а персоналът беше намусен....
-----------
Излиза мутра на балкона в хотела си в Тайланд. Оглежда плажа и учудено казва:
"Ама че сме отпразнували Рождество Христово!"
06 Януари 2005 22:02
наглооооооооооо нагло друго няма [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_скулл бонес.гиф[/имг] [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_скулл бонес.гиф[/имг] [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_скулл бонес.гиф[/имг] [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_скулл бонес.гиф[/имг] [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_скулл бонес.гиф[/имг] [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_скулл бонес.гиф[/имг] [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/и_скулл бонес.гиф[/имг]

Редактирано от - bot на 07/1/2005 г/ 13:07:12

06 Януари 2005 22:06
Роднини на българи, които прекараха Нова година на о. Пукет в Тайланд въпреки унищожителното цунами, ги посрещнаха вчера сутринта на летище София. По телевизията от пристигналите се разбра, че те са си прекарали отлично там и дори не са забелязали ЦУНАМИТО. Дали както винаги нашите ГЪЗЕТИ са се престарали в апокалиптичните картини, или нашите българи не са в час. Тук заради национален траур спускахме наполовина национални флагове заради умрелите и цунамито, а нашите българи там на место дори не са усетили световната трагедия. И с насмешка слушаха колко правителството, институциите и народа сме се безпокоили за тях. А те там - шапка на тояга! Очерта се същото положение както в Ирак - умираме от страх тука (заради ГЪЗЕТНИТЕ страхотии), а ония там си живеят... Иракчанския живот. Това е то - ГЪЗЕТНА политика.
06 Януари 2005 22:16
>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<
Верно че където има мутри има след това трупове, ама то наще се вече уляли...
слънчо
.<<<<<<<<<<>>>>>>
06 Януари 2005 22:18
>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<
Верно че където има мутри има след това трупове, ама то наще се вече уляли...
...
слънчо
.<<<<<<<<<<>>>>>>
06 Януари 2005 22:30
Цял ден им слушам непукизма по радиото и съм погнусена от манталитета им.
А и възлюблям роднините на оня афтор, де ги обобщи народному.
06 Януари 2005 22:50
PIN1, не знам на кой свят живееш, ама май освен "наши" газети и тв други не ползуваш. Иначе колко струват такива като теб е от ясно по-ясно. Жалко, но ще се претопят с годините...
06 Януари 2005 22:55
По телевизията от пристигналите се разбра, че те са си прекарали отлично там и дори не са забелязали ЦУНАМИТО.


pin1,

Ако беше ледал и слушал внимателно, може би щеше да разнбереш, че нашите туристи за пристигнали на о-в Пукет (или как беше там) няколко часа СЛЕД цунамито
07 Януари 2005 01:13
Хвала! Достойни са. По своему.
Особености на българското достойнство.
Докато другите националности помагат отдалеч с пари, група Бг юнаците с голи ръце лично и безстрашно присъствали и вероятно
помагали на самото место на бедствието.
Защо CNN не дава героизма на нашите? От завист капиталистическа.
07 Януари 2005 01:20
Дайте да не се подвеждаме и правим прибързани изводи!Поне показаните на снимката /ако наистина е на завръщащи се от Тайланд/показва млади жизнерадостни хора а не "обръгнали"мутри и кожодери дето не им трепва окото от трупове!Така, че навярно наистина не са станали свидетели на цялата тази трагедия!Гледах автентичен запис от 11.09 директно от ИТЦ минути преди да се срутят 2-те кули, по-точно от фоайето на 2-ия!Сред суматохата и пожарникарите, като по чудо се отвориха вратите на асансьора и излязоха тълпа туристи, които били заседнали за кратко след експлозията , но после си пристигнали благополучно до доло и те също така недоумяваха защо е цялата тази бъркотия!Та да не бързаме с ругатните, не всички са имали пълна информация за станалото
07 Януари 2005 02:34
До вчера тия цървуля обитаваха южното черноморие, бая им е пораснала пръчката.Ми некои големец немаше ли КУРортист????
07 Януари 2005 09:11
Ей Mossad,
щастлив човек си ти! Защото всичко ти е ясно и не се съмняваш. Обикновенно тази дарба се притежава при мозък без гънки - гладък и полиран. Дори маймуните и другите животни проявяват любопитство и съмнение. Което е в основата на съхранението и адаптацията. А полираните мозъци независимо от самочувствието им изчезват.
Калки,
ти си слушал внимателно, но не си им разбрал посланията (на нашите туристи от острова). А те бяха - самото ЦУНАМИ не усетихме, защото пристигнахме по-късно, но и след това нищо не смути доброто ни прекарване на острова. Затова и не искахме да се връщаме. Е, видяхме веднаж един пикап с два трупа увити в чаршав...и толкова.
Имам го записа от ТВ на файл в компютъра си. Прегледах го още веднаж и се уверих, че това са посланията.
07 Януари 2005 09:31
Две от момичетата, които са искали да се върнат, днес споделиха по БТВ, че в хотела са ги питали няма ли да си ходят? Персоналът на хотела вместо да си издирва близките е бил задължен да ги обслужва и то при положение, че и ток не са имали известно врема. В тази ситуация да се твърди, че нищо не са разбрали от трагедията е направо смешно.
07 Януари 2005 09:48
Извратена работа, според мен! Психика на отложеното потребление - вчера голтаци, днес - туристи в Тайланд, с нагласата на криворазбарана пазарна икономика - щом сме си платили, ще го ползваме, ще се печем по плажовете, осеяни с трупове, ще се веселим - нали така е, плащащ - получаваш, или - плащащ - пичелиш!
Е, липсата на съпричастност към трагедията, която дори надхвърля възможностите за възприемане от човешкия мозък - над 135 хиляди жертви, опустошения и т.н., не е фатална - нали са оцелели те самите!
Човещинка ни липсва, малко надрастване над битието на хляба, мерцедесите, кинтите и властта!
Но Господ гледа, и може да се отврати от това, че бил българин!
07 Януари 2005 09:52
Тези хора не звучаха фалшиво снощи, в тях имаше едва прикрита радост, че те НЕ СА сред жертвите. Това е естествено.
Много правилно са направили като са останали да си изкарат почивката и да оставят някой лев на тези хора, които сега наистина имат нужда от това.
Всеки помага с каквото може, нашите туристи - като не пречат и не се лигавят с фалшиви съчуствени изявления.
07 Януари 2005 09:52
Пир по време на чума и балкански тепегьозлък! Не били разбрали? По какво да разберат - само по някакви си лешояди, накацали по шезлонгите ли? Пък и кога ще им се отдаде случай да изкарат на далавера няколко дни в петзвездни хотели?
07 Януари 2005 09:58
Мислq, це хората, показани вцера по ТВ са едни много прости хора.

Редактирано от - bot на 07/1/2005 г/ 13:08:32

07 Януари 2005 10:05
И аз мисля , че са много прости Не очаквах и да видя наслизащи кмн-та и университетски преподаватели.
07 Януари 2005 10:20
и аз гледах по бтв интервютата с нашите съотечественици и мисля че това са изроди...при таква трагедия да си правят кефа ебасси наглостта
07 Януари 2005 10:59
Такава рязка първосигнална реакция е много пресилена. Варно, че на фона на трагедията изглежда като цинизъм, но в такива моменти отпътуването от една островна държава изисква да се отдели специално транспорт извън графика, т.е. за евакуация, а това при такова бедствие едва ли е лесно. И да не забравяме, че това е единствения транспорт, които е възможен. Все пак евакуирането на оцелелите туристи, от която и да е държава едва ли е било най-първата грижа на местните.
07 Януари 2005 11:00
Да, точно така е, колкото и да е неприятно и жалко. Не търсете други обяснения и извинения. Сривът на моралните ценности в последните 15 години е главоломен. Над всичко властват егоизмът, себелюбието, задоволяването на собственото его и пълно игнориране, пренебрежение и буквално стъпкване и отстраняване на всичко и всички, които възпрепятстват или пречат на такова поведение. Понастоящем се счита за морално да имаш за основен принцип това : "Няма нищо по- важно на този свят от мен самия". Тази фраза дава обяснение на всичко, което се случва с морала на нашето общество. Няма нужда от никакви други обяснения и усукани дървенофилософски обобщения.
07 Януари 2005 12:57
Нагло и безсрамно ! Какво друго може да се каже ? не съм гледала интервютата но изявленята на онази превдо жирналистка за липсата на морските дарове в менюто направо ме потресоха. Не мога да се съглася с тези които се оптитват да ги оправдават че видите ли може би не са доразбрали ? Какво трябаваше да се случи за да 'доразберат'. Ужасно и гадно поведение [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/ангръфи ре.гиф[/имг]

Редактирано от - bot на 07/1/2005 г/ 13:09:47

07 Януари 2005 13:22
Аз предлагам да си представим, че тук на Боровец е станала някаква страхотна лавина и хиляди са затрупани от нея.
А в това време целият форум със се форумци са си платили да карат една седмица почивка там.
И искам да знам кои ще побързат да се върнат, кои ще ходят да спасяват затрупаните и кои ще висят по хотелите, "помагайки на туризма".
Айде сега да ви видя.
Аз ще опитвам да помагам на затрупаните и ранените.
Кажете си вие?
07 Януари 2005 13:42
Как не измреха тия фекалии долни
07 Януари 2005 15:11
Малко ще префразирам една римска поговорка:
Важното е ние добре да живеем, а преди нас и потоп!
07 Януари 2005 15:51
avis-но в такива моменти отпътуването от една островна държава изисква да се отдели специално транспорт извън графика, т.е. за евакуация, а това при такова бедствие едва ли е лесно.

Точно това avis не бива и не трябва да прави българската държава, колкото и бедна да е.Това е задължение, във всички ЕС страни, на туристическите оператори и организатори на този вид пакетен туризъм. Възмутена съм от не цензурираните изрази, изсипани тук по отношение на българските туристи в Тайланд.Това са предимно млади хора и защо толкова злоба към тях? Разберете господа, те нямаха възможността нито да се върнат по-рано, нито да бъдат обезщетени от цунамито !!!
Докато страните на ЕС изпратиха веднага евакуиращи самолети и прибраха оцелелите си туристи, върнаха загиналите на родна земя, както и предстоящото пълно обезщетение на туристите , то българските туристи, незащитени от своето туристическо законодателство бяха принудени да стоят до края на смяната и няма да получат никакво обезщетение . Защото това е въпрос на липсващата в българското туристически законодателство т. н. security guarantee!!! Именно чрез нея става истинската защита на потребителите. Във всички ЕС страни, в туристическото им законодателство съществува тази security guarantee и тя се реализира по различни начини в различните страни . С нея се закупуват билетите на туристите при природни бедствия, като цунамито за екстреното им връщане-евакуиране , както и връщане на тази част от стойността на пакета, която не е изразходена .
Това го вършат тур операторите, а не държавите, със задължителната security guarantee и които са задължени да я притежават във вид на депозитна банкова гаранция .Именно scurity guarantee защитава правата на потребителите.
В българското законодателство за туризма законите на ЕС Както и security guarantee не са възприети -законодателството ни не е направено по това на ЕС . Ето защо българските туристи , пострадали от цунамито няма да бъдат обезщетени , нито бяха евакуирани екстрено, a бяха върнати по-късно , когато беше първоначално планиран чартърния полет за тяхното пътуване .
Поради липса на управленческо и държавническо мислене, сегашното правителство на България, не адаптира закона за туризма с този на ЕС И угоди на Мултигруп И неговия Балкантурист.

Редактирано от - Ина Тодорова на 07/1/2005 г/ 16:01:47

07 Януари 2005 16:11
Някои колеги гледат твърде критично на нещата. Не съм чул да е имало авиомостове за връщането на всички чужденци от засегнатите страни, нито че българите са единствените туристи, които не са прекъснали почивката си. Местните хора са преценили, че могат да посрещат туристи и са ги приели. Можели са да ги върнат, но не са го сторили.
Сравнението на Кайли с лавините много не се връзва с действителността. Лавини са падали, но курортите си съществуват. Всеки ден загиват хора по пътищата, но засега никой не е предложил да спрем да ползваме колите.
07 Януари 2005 16:12
ей това горното не разбирам каква връзка има с темата... Бая асоциативно мислене трябва, за да стигнеш от цунамито до закона за туризма
Или каквото си баба знае, това си бае, па има ли значение каква е темата...
07 Януари 2005 16:36
striger, Между преодоляване на последствията от цунамито И закона за туризма има голяма вразка, нещо като пъпна връв , но тя е понятна за хора с интелектуални вазможности. И познаване добре на международното законодателтво за туризма, явно не си от тези .
Не са от тези И българските държавници в отрасъл търизъм.
LZ , всички ЕС държави си прибраха И защитиха туристите си, защото имат яко законодателство за туризма, защитаващо потребителя , но неизвестно до ден днешен на българската държавна администрация...


07 Януари 2005 16:48
Бог да ми прости, че пак ще цитирам баба ми, лека й пръст... Сега още повече разбирам нейното "Бог да прости умрелите, и живите".
07 Януари 2005 17:18
голяма част от ситуацията там е преувеличена с цел продажба на новината и изкарване на дивиденти-като не стана с туризъм с дарения и помощи става таз година....да отвлечем малко вниманието от другите проблеми на "народа" и да му покажцем че има и по-лошо...циничничко и правилничко...нашите хора са отишли на почивка и са си прекарали добре...нещо лошо има ли? попречили ли са ня някой? или понеже на някой му се сторило че само мутри искарват пари пък той кадърния седи на нова година в панела/ щото държавата била крива и виновна / и сега плюе..да плюе той тоз някой освен да пие и да говори много за друго нестава...да си гледа биг брадър и планет канала и това е положението
07 Януари 2005 18:27
[пурпле][/пурпле]Да са гиви и здрави нашите булгари останали сред малките гиви от страшната катастрофа на Азия!Прости или не------хора са-------и са булгари!Добре це нямаме поне гертви!Еяма много егоисти тук са писали-та цак имзавигат на хоратаце били там. :цонфусед: Като цели те са им купували билетите- Ееееее-опасна нация сме!Хиц не милеем за санародниците си-и ме е срам за това.Добре дошли нашенци! [имг]хттп://форум.скъцоде.цом/имг/тхуп.ги ф[/имг]

Редактирано от - bot на 07/1/2005 г/ 19:41:34

07 Януари 2005 18:28
Досега са преброени 150 000 жертви. Броят им може да стане двойно повече,
07 Януари 2005 19:37
Аvis, ако не знаеш/не си чел/а, гледал/а, разговарял/а с хора от други страни -да ти кажа:при първа възможност всички уважаващи своите граждани си ги прибраха.Не насила, разбира се, а който поиска.Останали са хора да помагат и някои, като българите-да ударят киоравото.Skandinavija, не слагай в устата на другите свои думи, моля!Вероятно ти завиждаш на плажуващите в Тайланд и мислиш, че всички възмутени ги гложди завист .Е, не е така.А това, че били българи, не е никаква индулгенция-"Нашият гад -най-добрият гад"Така ли?Даже напротив-по-гнусно и срамно го чувствам! [/b]

07 Януари 2005 19:37
Без думи...
http://homepage.mac.com/demark/tsunami/2. html
07 Януари 2005 20:40
в-к Стандарт, 07.01.05.
"- Г-н Балкански, ваканцията ви не беше ли пир по време на цунами?
Калин БАЛКАНСКИ!
-Не правете трагедия. Ние трагедия не сме видели. Всичко беше приятно."
и Ивелина Желязкова:
"Почивката беше страхотна. Не е толкова страшно. Имаше хора, които искаха да се приберат по-рано, но това са първоначални стресови ситуации."
Класици!
Удивително!
Какво присъствие на духа!
Каква смелост!
Какъв ала Бай Г. БАЛКАНСКИ морал!
07 Януари 2005 21:01
По немските телевизии още вървят предавания за трагедията.
Мога да ви убедя че това, което сте видели по бтв е било 1% от цялата истина.
07 Януари 2005 23:41
И защо всичката тая злоба, а?! Ало, "ристиените"?! Що тъй съдите?! Сам Бог не е наказал тия наши съграждани, запазил е животът им: докато долу е шествала Смъртта, те са летели във висините като ангели небесни... Един единственсвестен човек да е имало сред групата, животът на всички е бил вън от опасност... А вие тука - бетер кучешката глутница край НСА!.. Айде не съдете толкова строго! Имало е и българи дето са били на сафари в тоя момент, други пристигнали след края на трагедията, трети са искали да си тръгнат веднага... А тая ТИНЯ там, дето е съществувала и преди вълните да залеят брега с другата?! Секстуризъм, трафик на деца... това да не са го създали нашенците?! В библията е написано, че който съблазни едного от ей тия малките, е по-добре да си обеси един камък на шията и да се хвърли в средата на морето... Ма като баш виновниците за катастрофата не щат да идат в морето, ТО идва при тях... И трябва да свикваме с тия неща... "...и не усетиха, докато дойде потопът и завлече всички, така че бъде и пришествието на Човешкия Син. Тогава двама ще бъдат на полето; единият се взема, а другият се оставя. Две жени ще мелят на мелницата; едната се взема , а другата се оставя..."
---
Я глейте кво вършат други ГЕРОИ:
"AP: SRI LANKAN TEENAGER RAPED BY RESCUER
By SHIMALI SENANAYAKE, Associated Press Writer

GALLE, Sri Lanka - She survived the tsunami, only to suffer the brutality of her rescuer.

On a pilgrimage to a temple, the 18-year-old and her family stopped for a picnic by the beach. That's when the tsunami struck.

Flailing in the water, the teenager heard a voice. "He told me to grab his hand, that he will save me," she said.

She and the stranger were swept into a muddy river. When they reached a bank, he pushed her into a bed of brambles and raped her.

"I screamed and told him not to hurt me," the shy teenager told The Associated Press. "He put his hands around my neck and told me that even if he kills me right there, no one will know."

Since the Dec. 26 tsunami, authorities have received many reports of sexual abuse — including attacks on children — at refugee camps and elsewhere. But there was no one to help the 18-year-old — the waves killed her father, mother and seven other relatives.

Earlier that day, the family and neighbors had left for the Kataragama temple, venerated by Buddhists and Hindus, to celebrate her father's 65th birthday.

Their bus, which carried 32 passengers, stopped at a beach. The girl was wading at the shore with two nieces when the waves crashed around them. Fourteen of the travelers died.

At the teenager's home in a village near the southern town of Galle, her only surviving sister displayed photographs of their parents, brothers, sisters and their families at weddings and birthday celebrations.

She allowed the AP to interview her younger sister on condition the teenager and the family would not be named and no photographs would be taken. They fear being ostracized by the village because of the attack.

After the rape, the teenager said, "I felt lifeless." Soaked with mud, her body itched all over from the thorns.

Dazed, she saw two figures approaching.

"He told me not to breath a word," she said. "He spoke to the men and left me with them. I didn't say anything and was terrified because they, too, were men."

The teenager was loaded into a truck with corpses and the injured. She recognized her brother's body and fainted.

At Karapitiya hospital, doctors and nurses were kind, she said. Dr. D. Wasantha said the teenager didn't mention the rape until a day after being admitted, and was initially treated for respiratory problems from inhaling water.

"She was very reluctant to talk and we didn't want to probe too much as she was already very upset and kept saying not to tell anyone," Wasantha said.

After learning of the rape, the doctor gave the young woman pills to prevent pregnancy.

"I don't want to talk to the police. They ask a lot of questions I don't understand and don't know how to respond," the teenager said, toying with the corner of her brown T-shirt.

The teenager lived a sheltered life before the tsunami, but she did go to college for a time, studying the Sinhalese language, political science and economics. She dropped out a year ago to take care of the family household.

"I want to be a journalist," she said when asked about the future. Her eyes lit up and she smiled faintly, but that faded when her aunt said they hoped some man would marry the teenager.

Her sister soon dampened any idea of a quick marriage: She said gossip already was swirling around the village, where rape brings stigma and shame to the victim rather than the rapist."

Каквито и да са оцелелите българи, добре е, че се завърнаха живи и здрави! Ако същите тия хора се бяха върнали в чували или ковчези, щахте да скърбите и да леете крокодилски сълзи, нали?! Така че не ги съдете толкова строго! Припомнете си притчата за първите и последните! До Последния час не се знае кой ще влезе в Царството небесно... И най-големите престъпници - каквито тия нашенски туристи не изглежда да са - могат да получат простветление, се преродят духовно! Спомняте ли си разпнатия до Христа разбойник?! / Да не говорим пък за "НАЙ-НАЙ-НАЙ-СВЕТИЯ ви АПОСТОЛ" Савел-Павел!!!/
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД