:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 175
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
АКТУАЛНА АНТЕНА

Прет-а-порте есен-зима начерта тенденциите

40 български и чужди фирми показаха в рамките на два дни най-новите си колекции
Снимки: Вера Райчева
Четвъртото издание на единственото в България прет-а-порте е вече факт. Дефилетата, представящи актуални модели за сезона есен-зима 2003/2004, се състояха тази седмица. В рамките на два дни 40 български и чужди фирми показаха най-новите си колекции. Лице на събитието бе топмоделът на "Визаж" Таня Илиева, а за ревютата бяха ангажирани над 100 от най-елитните манекени - жени, мъже и деца, на агенцията, сред които и няколко носителки на "Мис България". Българското прет-а-порте се организира по традиция от "Визаж". Първият ден бе отделен за наши фирми, а вторият - за чуждите марки, представени на родния пазар.

Като цяло доминираха колекциите с бельо. Радостното е, че българските "Киа" и "Фибротекс" не отстъпваха по качество, силует и идеи на световните "Триумф", "Пиелле", "Скандало" и "Ултимо". Тенденциите в бельото най-общо са следните: червено, черно, всички варианти на бялото с изключение на снежнобяло, както и различните оттенъци на вишнево и бордо.

При обувките продължават да се носят силно моделите със заострени върхове и тънки токчета, постепенно изтласквани на заден план от меките, топли, типично зимни ботушки. "Флавиа" представи именно такива модели, издържани в характерния за северните географски ширини стил.

Връхните дрехи са предимно светли и в различни дължини. Турската "Емелда" показа една от най-атрактивните колекции палта, ефектно гарнирани с агнешки кожи и изкуствени коси. Тази зима ще се носят също така много якета. Късите са пряко насочени към по-младите, докато за по-улегналите се предлагат и модели с дължина около коляното.

Дамските облекла, предназначени за ежедневието, условно биха могли да се разделят на няколко групи: такива, при които преобладава денимът ("Гес"); от меки и топли материи ("Мекс"); графично решени в черно и бяло (гръцката "Пангеа") или пък в ярки цветове ("Манго"). В последната линия като най-модни се очертават цикламата, електриковото синьо и червеното, най-често комбинирани с черно.

Не бяха забравени и мъжете. При спортните модели се налагат якетата с дължина до ханша и до средата на бедрото, денимът и велурът. Елегантните костюми са предимно с едноредово закопчаване, прави или леко вталени. Комбинират се с прави панталони.

Голямо разнообразие имаше при детските колекции. Сред най-впечатляващите бе българската "Арида арт", която показа дрехи с ефектни животински и растителни апликации, превръщащи детето в подвижна гъбка или слонче.

На прет-а-порте есен-зима бяха показани слънчевите очила на "Квят" и няколко колекции с бижута. Най-атрактивни бяха италианските модели на "Елит", които налагат класиката на златото и среброто, както и комбинацията между двата метала.
 
Детските модели са доста разнообразни - носят се както спортни модели, така и по-елегантни.
 
Мъжките сака са с едноредово закопчаване независимо от материята.
 
Денимът властва в дамските колекции за ежедневието.
 
При бижутата се носи класиката злато и сребро, както и комбинацията между двата метала.
1
871
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
08 Ноември 2003 11:56
Ох, ох Я елате пиленца при баткооооооооооооооо, да ви ******************
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД