:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 224
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Галерия "Викинг" стартира с абстракции

Артистичният столичен небосклон се обогати с още една художествена галерия, този път със скандинавско название. Галерия "Викинг", находяща се на ул. "Цар Симеон" 63 (недалеч от ЦУМ), избра за премиерата си родения в Германия, но живеещ в Щатите абстракционист Марк Цимерман.

Десетината платна, с които той се представя пред софийската публика, са нещо като вариации на тема "Река", която самият той е окачествил като дълбока. Така и се казват тези произведения на абстракционизма - "Дълбока река". Всички картини носят едно и също име и не са подписани от автора - явно той смята, че маниерът му на рисуване е достатъчно запазена марка. Работите представляват нещо като опит да се хване реката като такава в различни моменти на денонощието, както и при различни атмосферни условия. В резултат на това цветовете се променят. Очевидно имаме нещо като облачна река, слънчева река, пролетна, зимна и прочие.

Авторът развива един и същ мотив във всичките платна. Очевидно е умишлено, явно много си го харесва. При внимателно вглеждане посетителят може наистина да потърси, а и да открие някои интересни неща, свързани с реките и изкуството. Всъщност това е и големият плюс на абстракцията - всеки вижда в нея това, което си иска.
1117
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД