:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 181
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Скитник загина, 3-ма от bTV ранени в катастрофа

Мъж с неустановена самоличност загина, а 3-ма души от екипа на bTV бяха ранени в тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия" миналата нощ, съобщиха от МВР.

Репортерите Красимир Минев и Борис Календеров и операторът Иван Филчев се връщали от мача "Нефтохимик" - "Левски" в Бургас със служебна "Тойота". Около 2.00 ч. на разклона за град Съединение шофьорът на автомобила Божидар Дончев тръгнал да изпреварва "Форд" на "Нова телевизия", чийто екип също пътувал към столицата след футболната среща. В този момент на платното изскочил мъж и попаднал под колелата на "Тойота"-та.

Жертвата е на видима възраст около 40 години, по всяка вероятност е скитник, тъй като бил облечен в стари окъсани дрехи, казаха от МВР. В него нямало никакви документи.

Полицаи, дошли на местопроизшествието, обаче разказали, че мъжът бил луд и често бродел нощем по магистралата.

След удара колата на bTV се отклонила вдясно, блъснала се в тази на Нова телевизия и се преобърнала няколко пъти. Тогава репортерката Петя Кузева, операторът Цоньо Данчев и шофьорът на "Нова", които се отървали с леки охлузвания и уплаха, се втурнали да помогнат на колегите си. При обръщането шофьорът на bTV изхвърчал от прозореца и го открили проснат на земята. Другите трима от екипа обаче още били в колата. Колегите им успели да ги измъкнат и да ги отведат надалеч, защото от колата вече се виждали пламъци, а бензинът изтичал. Малко след това "Тойота"-та избухнала и изгоряла до основи.

"В началото не знаехме, че това е колата на bTV, едва когато ни удари видяхме надписа. Нашият шофьор се опита да угаси колата с пожарогасител, но не стана. Гледката беше страшна, колегите бяха целите окървавени, имаха рани по главите. Те дори не знаеха какво е станало, питаха ни какво правим там. Всички сме в шок. Видяхме и премазания човек - беше с откъснат крак, мозъкът му беше изтекъл", разказа вчера Петя Кузева.

Трима от екипа са настанени в болница в Пловдив, 4-ят - Борис Календеров, който не е пострадал, се върнал сутринта в София с друга кола на телевизията. От МВР уточниха, че хората на bTV са били без предпазни колани.

Шофьорът Божидар Дончев е ударен в окото и има няколко шева над клепача. Той е с мозъчно сътресение и с спукано ребро. "Спомням си само как нещо изскочи пред колата, но едва после разбрах от полицаите, че е бил човек", разказа вчера той пред екип на "Сега". Божидар твърди, че е карал автомобила със 125-130 км/ч. При пробите не е открит алкохол в кръвта му. Божидар се опитал да се върне, за да вземе техниката от колата, но малко преди това тя гръмнала.

Краси Минев и операторът Иван Филчев лежат в една стая в гръдно-коремна хирургия. И двамата са с натъртвания, шевове по краката, кръста и главите, а Иван е с леко комоцио.

"С Краси бяхме заспали, събудихме се, защото колата се въртеше в кръг", разказа Иван. Нито той, ни Краси помнят как колегите им от "Нова телевизия" са ги извадили от колата. "Помня само, че линейките дойдоха, че човекът беше проснат на паважа, но е възможно това да са били халюцинации, защото съм загубил съзнание", разказа още операторът.

"Беше някакъв кошмар, ужас, голяма трагедия", повтаряше пък Краси Минев. Той и колегите му ще останат в хирургиите около 3-4 дни. Според лекуващия лекар доц. Паскалев животът им е вън от опасност.

От bTV изразяват благодарността си към колегите си от Нова телевизия.
8545
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД