:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 259
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НЕК, "Кинтекс" и "Булгаргаз" с нови бордове

Хора, които вече нямат отношение към политиката на НЕК, АЕЦ "Козлодуй", "Булгаргаз" и "Кинтекс" - бивши заместник -министри и главни секретари, са освободени от управата на дружествата със заповед на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Това съобщиха късно в петък от Министерството на икономиката и енергетиката.

От съвета на директорите на "Булгаргаз" е освободен зам.-министърът на финансите Нахит Зия, на чието място влиза колегата му Кирил Ананиев. Виктор Токушев, който бе назначен от бившия енергиен министър Мирослав Севлиевски, и бившият зам.-министър на енергетиката Илко Йоцев, също напускат газовата компания. На техните места ще бъдат Любомир Денчев и зам.-министърът на икономиката и енергетиката Валентин Иванов.

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" Кирил Гегов остава на длъжността си. Славчо Нейков, който беше главен секретар на енергийното министерство преди обединението му с икономическото, остава като председател на съвета на директорите.

Шефът на АЕЦ "Козлодуй" Иван Иванов запазва поста си, защото той бе назначен от сегашната власт, след като предшественикът му Йордан Костадинов влезе в парламента като депутат на НДСВ. Като член на Съвета на директорите остава и Йордан Георгиев, директор на дирекция "Ядрена енергетика" в Министерството на икономиката и енергетиката. От ръководството на АЕЦ "Козлодуй" е махнат Атанас Добрев, без освобождаване от отговорност за дейността му през 2005 г. Избрани за членове на Съвета на директорите са Иван Генов, Нина Ставрева и зам.-министърът на икономиката и енергетиката Йордан Димов.

Бившият зам. енергиен министър Ангел Минев и назначената от Севлиевски Росица Лисичкова са освободени от борда на директорите на НЕК. Постовете си напускат и Владимир Христов и главният диспечер на НЕК Митю Христозов, без освобождаване от отговорност за дейността им през 2005 г. Новите членове на управата са зам.-министърът на икономиката и енергетиката Иванка Диловска, Любомир Велков, Мардик Папазян и Иван Айолов. Изпълнителният директор на НЕК Васил Анастасов остава в борда.

От Съвета на директорите на "Кинтекс" ЕАД са освободени Людмил Богданов, Петър Караангелов, Христо Христов и бившият началник на кабинета на министъра на икономиката Лидия Шулева, сега зам.-министър на образованието Екатерина Виткова. На тяхно място в управата на оръжейната фирма влизат Антон Салджийски, Кирил Гълъбов и Иван Иванов. Ангелина Борисова остава в борда на директорите. Салджийски беше директор на фирмата в периода 1991-1998 г.

Почти всички освободени от постове не са освободени от носене на отговорност, съобщиха от икономическото министерство.
3
3534
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
06 Ноември 2005 21:23
Стари муцуни пак! ...А след тази смяна, иде и – на болниците, а после и на дипломатите в странство...Излинели лански чаршафи
06 Ноември 2005 22:28
БСП(бкп) подновява бардаците /бордовете/ си със стари/бивши/ курви.
07 Ноември 2005 09:48
левовете - в долари?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД