:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 171
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ДЕТСКИ КЪТ

Истински водопад от изкушения за малчуганите

Снимка: СЕГА
Празничният Първи юни е пълен с толкова много интересни забавления, че всеки би се затруднил при избора.

Ако детето обича състезанията с награди, викторините и игрите, то заведете го в "Патиланци". Там днес има 4 безплатни представления, предлагащи въпросните развлечения. Освен това от 11.30 ч. и от 17.30 ч. в центъра ще има детски концерт, на който ще пеят Росица Кирилова, Коцето-Калки, детски вокални групи, а водещ ще е любимият на малчуганите бате Енчо.

Малката ви дъщеря обича да рисува? Няма проблем! Хващайте я за ръка и право на пл. "Александър Батенберг". Днес там, точно в 11.00 ч. започва голямо рисуване, в което малките художници ще се опитат да създадат най-голямата рисунка, правена досега у нас. Стартът ще даде пак познатият на всички бате Енчо. Готовата картина ще бъде на финала закачена на фасадата на Националната художествена галерия.

При условие, че детето харесва приказките, имате два варианта. Да го заведете в Общински театър "Възраждане", където днес има два спектакъла - от 11.00 ч. "Бабината питка", а от 17.00 ч. - "Теди". И двете представления са благотворителни за Деня на детето. Утре пък в 11.00 ч. там показват "Чакам те! Пипи дългото чорапче".

Или да отидете в театър "Ариел", където в 11.00 ч. ще ви разкажат историята на малкото момиченце с червена шапчица, тръгнало към своята баба. Спектакълът на актьорите от трупата по прочутата приказка на Шарл Перо е с много симпатични кукли, така че си заслужава вниманието. Утре в същия час там играят "Грозното патенце" по също толкова известната приказка на Андерсен.

А в НДК продължават забавленията за малчугани. Детският празник всъщност стартира още вчера, но продължава днес и утре с пълна сила - от 10.00 до 20.00 ч. Стига да не вали, разбира се, тъй като мястото на действието е около паметника пред НДК. Ако пък детето ви има музикални наклонности, то заведете го на концерт на "Пим-Пам" - четвъртък, в зала 7, 19.00 ч.

Дъщеря ви обича да кокетничи с вашите обувки и във вашата рокля пред огледалото? Отивайте пред Народния театър (ако не вали) или вътре (ако вали). Там в 10.00 ч. ще изберат "Визаж Мини Моделс" за 2002 г.

В Южния парк и Борисовата градина пък изкушенията са сякаш без ограничения на фантазията. Днес от 10.00 до 17.00 има демонстрация на ролер-скейт. В Докторската градина по същото време за децата ще работи весел парк. По обедно време в Южния парк ще пеят и свирят възпитаници на музикалното училище, а около езерото ще има игри и състезания. Българската ролер-скейт федерация ще направи стрийт шоу от 10.00 до 16.00 пред паметника на Съветската армия. Пак там ще има и конкурси за рисунка на асфалт и върху балон. В Зоологическата градина децата ще имат възможност да разгледат животните и едновременно с това да се включат в празника "Ела в приказния свят на Своге".

Да приемем, че нищо посочено тук не допада на вашето дете? Тогава може да опитате с Панаира на куклите. Какво е това ли? Това е грандиозна куклена фиеста, която започва днес и продължава до 8 юни. В този период на двете сцени на ул. "Гурко" 14 и бул. "Янко Сакъзов" 19 ще бъдат показани над 30 спектакъла. А в парк "Оборище" ще има улични представления. Всички те са безплатни.

Днес в 12.00 в Централния куклен театър гледайте "Златка - златното момиче", а от 17.00 ч. - "Приказка за цял живот". Утре в 10.30 ч. играят "Косе Босе", в 11.30 ч. - "Има ли тук някой приятел", в 12.00 ч. - пак "Косе Босе", а в 18.00 ч. - "Билбо Бегинс - началото на Властелина на пръстените". Програмата за понеделник - "Красавицата и звярът" (10.30 ч.) и "Сенки в нощта" (20.00 ч.), за вторник - друг спектакъл по "Красавицата и звярът" (10.30) и "Храбрият оловен войник" (17.00), за сряда - "Буратино" (10.30) и "Принцесата и свинарят" (18.00), за четвъртък - "Мечтата на пътуващия актьор или принцесата върху граховото зърно" (10.30) и "Макс и Мориц" (19.00).

В другата зала на "Янко Сакъзов" от днес до петък ще бъдат показани "Снежанка", "Приказка от прежда", "Цирк", "Крал Етълбърт и веселият нехранимайко", "Спящата красавица", "Една история с две мишки", "Нова приказка за Червената шапчица", "Палечка", "Обувки две в история за...", "Котаракът с чизми" и "Приказка за мъртвата царкиня и седемте юнаци".
 
Коцето-Калки също ще пее пред малчугани днес.
 
Малчуганите, които обичат да рисуват на асфалт, ще имат възможност да покажат уменията си днес пред паметника на Съветската армия.
2177
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД