:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 245
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Баба Зула" ще закрие софийския фест

Снимка: Арт фест
"Баба Зула"
Турският музикален феномен "Баба Зула" ще закрие с концерт 12-ото издание на "София филм фест". Групата ще свири в зала 1 на НДК преди премиерата на "На прага на рая" - новия филм на Фатих Акин. След прожекцията музикантите са обещали невиждано музикално парти във Военния клуб заедно със самия режисьор, който ще влезе в ролята на диджей. Ден по-рано - в събота - от 13.30 ч. в кино "Люмиер" "Баба Зула" ще изнесат мастерклас, в който ще обяснят изворите на вдъхновение на музиката си и тайната на успеха на феноменалния им стил. Към тях се очаква да се присъедини и самият Фатих Акин.

Талантливите турски музиканти вече посетиха София преди 2 г. , за да представят предишния шедьовър на Акин "Музиката на Истанбул". Във филма, който се опитва да разкрие пъстроцветното музикално лице на Истанбул, режисьорът документира изпълненията на музикантите от няколко стила - от турски хип-хоп и хевиметъл до кючек и народна музика.

Групата "Баба Зула" е основана през 1996 г. от Мурат Ертел, Левент Акман и Емре Онел. През 2003 г. към тях се присъединява вокалистката Оя Еркая.

В своята музикална кариера те следват стъпките на бандите от 70-те години на миналия век - свирят странна симбиоза от джазов психеделичен рок и ориенталски мотиви, смесват традиционни турски инструменти с електронен саунд и предварително записани природни звуци. Концертите им из Европа приличат повече на мистични ритуали, които представляват особена смес от визуално изкуство, танцьорки на типичните ориенталски танци, пищни костюми, поезия, театър и анимация на живо.
3
1142
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
14 Март 2008 03:25
- Бабо, защо ти са тъй големи очите?
14 Март 2008 15:04
Българийо, това не е истина !
14 Март 2008 21:55
щерка и да видите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД