:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 179
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Немската в София остава №1 и след второто класиране

Второто класиране на елитните гимназии в София не поднесе изненади. С минимален бал от 31.358 Немската гимназия отново поведе символичната класация за най-труден прием. Резултатите от второто класиране бяха обявени вчера. Следва Първа английска гимназия, в която последното прието дете е с резултат 30.644. Разликата с Испанската гимназия е малка - там минималният бал е 30.250. Същата бе подредбата по минимални балове и след първото класиране.

На четвърта позиция е 73-то СОУ, известно като Втора немска. Там кандидатът с най-нисък бал има 29.680. На почетната пета позиция е Френската гимназия, където минималният резултат е 29.356. С доста висок бал - 28.572, приема 22-ро СОУ, което макар и с минимална разлика изпреварва Софийската математическа гимназия - 28.537. В дъното на класацията е 26-о СОУ, където последното прието дете е с бал 18.214.

Разликата в баловете спрямо миналата година е минимална, отчете началникът на столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева. Записването на новоприетите е на 20 и 21 юли. След това до 23 юли ще бъдат обявени свободните места за третото класиране. Заявленията за участие в него ще се подават в училищата гнезда от 24 до 27 юли. След второто класиране в столицата се оказало, че 156 деца са останали извън класациите заради недобре подредени училища и желания. На третото класиране те ще могат да подредят наново желанията си. Има достатъчно места с изключение на първите 15 профилирани и първите 10 професионални гимназии, смята Кастрева.

След първото класиране заради липсата на кандидати в София бяха закрити 49 езикови и математически и 9 професионални паралелки. Окончателният брой на класовете, за които не е имало достатъчен интерес, ще стане ясен след третото класиране. Свободните места в София са повече от кандидатите.



ЗА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ

25% са двойките на изпита по география на България в УНСС. Слаби оценки са изкарали 423 кандидати, съобщиха вчера от висшето училище. Пълните шестици са едва 3.
2380
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД