:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 202
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

Банка ДСК въвежда програми



"Сребърни години" и "Сребърни години плюс", съобщиха от трезора. Двете пакетни програми са създадени за клиентите, пенсионери на банката. Срещу такса от 1 до 1,50 лв. месечно хората в тази възраст могат да ползват облекчения и преференции по много от продуктите на банковата група ДСК. Условие за включването в програмите е клиентът да има разплащателна сметка в банката, по която получава пенсия. Облекченията, които банката предлага, са откриване на разплащателна сметка, кредит-овърдрафт от 100 до 150% от размера на пенсията, при който лихвеният процент е с един пункт по-нисък от стандартните условия. Банката дава потребителски кредит от 5000 до 7000 лв.



HVB Bank Biochim и Хебросбанк пускат ипотечен кредит



в швейцарски франкове, съобщиха от банковата група. Лихвата е от 2.9% и е фиксирана за първата година. След първата година е 6.9%. Ако клиентът вземе например 25-годишен заем от 30 940 швейцарски франка - около 20 000 евро, той ще плаща по 145 швейцарски франка на месец (93 евро) през първата година и по 214 швейцарски франка на месец (около 138 евро) през останалия период. Кредитите са със срок до 25 години за заеми в швейцарски франкове и евро и до 20 години за левовите.



Над 2 млрд. евро от приватизацията на държавни банки



очаква правителството на Гърция. Това съобщи БТА, цитирайки програмата на гръцкото правителство. Приватизационната програма на гръцкото правителство предвижда продажба на Търговската банка на френската "Креди агрикол" или на друга банка най-късно до март. За продажба ще бъдат обявени също Атическата банка и Пощенската каса. Акции ще бъдат пуснати и за Аграрната банка.



Девет големи банки ще наддават за най-големия трезор



в Румъния - Банка комерциала романа (BCR), която ще бъде приватизирана от правителството, съобщи БТА, цитирайки "Уолстрийт джърнъл Юръп". Предложеният от правителството за продажба 62% дял в банката е оценен на 2,5-3 млрд. евро. Според изданието фаворит е австрийската Ерстебанк. Сред кандидатите за най-голямата румънска банка са още френската БНП "Париба", Дойчебанк, белгийско-холандската "Фортис", белгийските Кей Би Си "Груп" и "Дексиа", италианската Банка Интеза, гръцката Национална банка и една португалска.
1
516
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
18 Октомври 2005 12:49
Гърците чак сега си приватизират банките!? Да се чуди човек как са ги взели в Евросъюза с тия досега държавни банки. За тях Международен валутен фонд няма ли?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД