:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

136 000 деца от средищните училища ще учат целодневно

180 млн. лв. ще бъдат разпределени в следващите близо 3 години за целодневно обучение в средищните училища. Проектът по програмата за развитие на човешките ресурси беше представен вчера в просветното министерство. В програмата ще бъдат обхванати 136 000 ученици от I до VIII клас, а в реализацията на дейностите ще участват около 4000 преподаватели и възпитатели.

В средищните училища учат 168 000 ученици. През първата година постигаме по-малък обхват, но очакваме да преизпълним нормата си, посочи главният секретар на МОМН и ръководител на проекта Красимир Вълчев. В момента по подобни програми в средищните училища се обучават 86 000 ученици. В рамките на проекта ще бъде разработена уеббазирана система за отчитане на дейностите и управление на проекта. С тази система ще се следи финансирането и дейностите на 800 училища и ще бъдат правени проверки от министерството. Ще бъдат обучени учители и служители как да провеждат целодневно обучение в средищните училища. Предвидени са и средства за проследяване и анализ на образователните резултатите на учениците, обхванати от проекта.
1
1501
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
15 Май 2012 15:54
Дават се едни оскъдни пари на средищните училища. Срещу тях участниците в проекта се скъсват от даване на справки и от писане.За обучение и възпитание не им остава време. Наема ли се някой от авторите на проекта да седи на дървените чинове по шест часа преди обед и по шест след обед. Училищата ни са бедни и липсват подходящи условия за отдих и занимания по интереси на учениците. Учениците на целодневно обучение при подобни условия са на път да намразят завинаги училището.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД