:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутатите на ДПС се хвалят със златни кредитни карти

За разлика от колегите си от левицата депутатите от ДПС и "Атака" не блестят с кой знае какви интереси в областта на културата и спорта, но за сметка на това са горди притежатели на златни кредитни карти. Това личи от публикуваните им вчера декларации за конфликт на интереси. На страницата на парламента неизвестно защо липсва само документът, който би трябвало да е подал лидерът на БСП Сергей Станишев.

Кредитни карти с високи лимити демонстрират Митхат Метин и Шендоан Халит - техните са GOLD, както и колегата им Веселин Пенев, който има четири карти на обща стойност 95 хил. лв. От "Атака" се отличава лидерът на формацията Волен Сидеров, чийто таван е 37 991 лв., и Петър Петров с лимит 25 хил. лв.

Депутатите от движението на Ахмед Доган демонстрират по-сериозна активност в областта на неправителствения сектор - в декларациите се посочва членство в управата на юридически лица с нестопанска цел. Неколцина от тях са споменали фондация "Либерална интеграция" или друго НПО с подобна дейност. Други са били в ръководството на "Младежко движение за култура и спорт". Депесарите се интересуват от политика и анализи - като Николай Александров с Институт за прогнози и анализи и Хасан Хаджихасан, който е бил в Екип за изследване на политиката, въпреки че не е развивал дейност. В областта на спорта се отличава лидерът на движението Лютви Местан, който е споменал Българската федерация по петанка, и Камен Костадинов - член на Българския футболен съюз. Тук е и най-новият депутат от ДПС Александър Методиев, по-известен като бат`Сали, който е записал футболен клуб "Спартак". Дългогодишният депутат Рамадан Аталай е декларирал само, че е член на Централното оперативно бюро. Делян Пеевски пък е отбелязал, че е подал заявления за излизане от ръководството на Съюза на вестникарите и разпространителите на печатни издания и Българския медиен съюз.

Любопитни заявления са дали някои от депутатите в графата "частен интерес към дейността на свързани лица". Мехмед Атаман например е споменал дори шурея си редом със съпругата и снаха си, без обаче да е ясно с какво се занимава той, а Хюсеин Хафъзов е написал, че съпругата и родителите му са земеделски производители, а брат му притежава фирми, за чието състояние и дейност не е осведомен.
19
5860
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
12 Август 2013 19:30
Депутатите на ДПС се хвалят със златни кредитни карти

Абе, хайде вържете един път поне заглавието със съдържанието!
12 Август 2013 19:59
Някои банки дават златни кредитни карти дори и при заплта от 1200-1500 лв., ако минава през тях.
Може би авторът има предвид платинени?
12 Август 2013 20:53
Както и предполагахме
лимитите на Айляк Демир са в ДОЛАРИ.
25000 USD
Благ е бумерангът на злото, благ...
12 Август 2013 21:01
Той, мониторингът върви по заглавия, затова има разминаване. Щото инспекторите не могат да се справят с тежестта на текста, нанагорно им иде.
12 Август 2013 21:36
Депутатите на ДПС се хвалят със златни кредитни карти

Аха и аз да се възмутя, но прочетох материалчето. От което излиза, че щом декларирането е хвалба, недекларирането ще да е от голяма скромност.
12 Август 2013 22:03
Да бе, и аз се почудих къде авторът е видял "хвалба"....
12 Август 2013 23:03
ДЖурналистически оргазъм , опа - оргия е настъпила овде...
От утре форумците, които са пили бира, ще бъдат линчувани, щото излиза по ДЖурналистиеската логика, че са поддръжници на Бирената Партия, а партиите са носители на Злото, без изключение.
Също като логиката на мюлюцюнера - щюм нямаш аквариум - 'начи си педер@с...
12 Август 2013 23:10
Кредитни карти с високи лимити демонстрират Митхат Метин и Шендоан Халит - техните са GOLD, както и колегата им Веселин Пенев, който има четири карти на обща стойност 95 хил. лв.

Е, вече поне се знае на колко са оценени...
12 Август 2013 23:44
Ми имат си хората. И за зекят на Юруш им остава. То раята им за какво става в четири часа сутринта за тутуня.
12 Август 2013 23:53
И на най-нормалния студент в Германия (разбирай - без доказани доходи) при Бъркли банк му дават "от раз" 1000 евро кредитен лимит и годишна такса за ползване след първата година 12 евро(първата година е без такса).
Достатъчно е да покаже минимални доходи - и лимитът му без проблем скача на 5000 евро - при лихвен процент 17,1 % след 60-тия ден - до тогава лихви няма!
Млад работник може да получи още след 3 месеца работа и редовни доходи от 2000 евро нето кредитна рамка от 10 000 евро.
За бизнесмени картите, различни от обикновени, могат лесно да стигнат лимити от 50, 100 и нагоре хиляди евро....
Та един турски депутат може да се "хвали" в БГ с такава карта, ама в Ге по-добре да не споменава, че я има.... да не го помислят за малко по-богато студентче....
13 Август 2013 00:04
В областта на спорта се отличава лидерът на движението Лютви Местан, който е споменал Българската федерация по петанка

13 Август 2013 00:12
На колежката щерката е дете студентче, даже още не студентче, а колежанче. Работи два пъти седмично в кварталната бензиностанция и има кредитна карта за 5 хиляди долара, щото евро наокола не расте. Без каквито и да са въпроси.
На съседката щерката е студентче, работи в лабораторията на института си, има ДВЕ златни кредитни карти, не съм питала за лимита.
Германик е напълно прав, по-добре депутатите да размахват таквиз карти, че наистина вземат ще минат за работещи студенти.
13 Август 2013 01:12
Според уважавания от мен вестник СЕГА(поне досега)
декларирам=хваля се
От скоро редакцията изглежда е решила да привлече читателите на Уйкенд ,24часа или Шок.Трудно ще е,щото само със заглавието няма да стане,а ще трябва и съдържанието да "смелят" на Магурски език,но сигурното е ще изгубят доста от СЕГАшните си читатели с изключение на няколко почитатели на "Аз съм прост и вие сте прости"
13 Август 2013 01:25
А иначе тези златни карти понякога много приличат като предпазен колан на автомобил,който вместо през гърдите си го окачил около шията си!
Проблем няма,докато управляваш добре,но и при най-малката грешка(дори и чужда) така използувания предпазен колан може да се превърне в задушаваща примка!
13 Август 2013 09:18
бетонният възел скочил в защита на коалиционните си партньори
13 Август 2013 10:12
Любопитно е от кои банки са издадени въпросните карти.
13 Август 2013 13:32
Браво, амбразурата как замазва и изблизва имиджа на некои 'ора ... Ще се оядете ей
13 Август 2013 14:49
високата коалиционна култура е дълг за всеки настоящий красножоп
13 Август 2013 15:44
Сигурно авторът е имал предвид платинени. Щото златни има куцо, кьораво и сакато. То не че и платинените не се раздават ей така, ама нейсе....поне имат висока годишна такса, та нормалните хора не виждат смисъл да я плащат.


Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД