:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 204
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ебола взе първа жертва в Европа

Мигел Пахарес
Ебола взе първа жертва в Европа. Испанският свещеник Мигел Пахарес почина в Мадрид вчера, пет дни след като бе евакуиран от Либерия, където работеше с пациенти, страдащи от заболяването. 75-годишният свещеник е бил лекуван с експерименталното лекарство "ЗМап". То пристигна в мадридската болница в събота, след като испанската агенция за безопасност на лекарствата разреши по изключение вноса му.

Производителите на експерименталния серум изпратиха всички налични дози от него в Либерия вчера, пише в. "Гардиън". С него ще бъдат третирани двама болни лекари от страната, които ще бъдат първите африканци, получили лекарството. "ЗМап" още не е преминало тестове за безопасност и ефективност върху хора. В последните две седмици с него бяха третирани двамата болни американски граждани д-р Кент Брантли и Нанси Райтбол. Говорителката на мисионерската служба, в която е участвала Райтбол, заяви, че вероятно серумът е стабилизирал състоянието й. Двамата в момента се лекуват в болница в Атланта. В Сърбия 14 души са под наблюдание поради вероятност от заразяване с ебола, съобщи ИТАР-ТАСС. Това са хора, завърнали се наскоро от Африка - Гвинеия, Либерия, Нигерия и Сиера Леоне.

Световната здравна организация обяви, че предоставянето на експерименталното лекарство е етично. "В конкретните обстоятелства на тази епидемия и при изпълнение на определени условия панелът постигна консенсус, че е етично да се предлагат недоказани интервенции с все още неясна ефективност и неблагоприятни последици като потенциално лечение или превенция", съобщи здравната агенция на ООН в комюнике. Починалите от вируса ебола са 1013 души, а други 1848 души са заразени, сочат последните данни. Засега няма лекарство, нито ваксина срещу болестта.





Снимка: ЕПА/БГНЕС
Близо 700 нелегални имигранти от Субсахарска Африка се опитаха да прескочат оградата на испанския анклав Мелиля в Северна Африка вчера сутринта, пише в. "Ел Паис". Двадесет от тях успяха да стигнат до временния център за настаняване на имигранти.
2
1272
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
12 Август 2014 23:11
Тази ограда на снимката като нашата ли е. БХК как са проспали подобна несправедливост.
13 Август 2014 09:11
Сещам се за Тамифлу и как накараха много държави да купят от него в огромни количества.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД