:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 240
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Служебното правителство раздаде още 20 млн. лв.

Близо 14 млн. лв. взеха София и Пловдив за пътни и спортни проекти
СНИМКА: БГНЕС
Недовършената спортна зала на Пловдив
На фона на апокалипсиса, който служебният кабинет чертае при всяка публична изява за държавните финанси, на вчерашното си заседание правителството демонстрира щедрост, като отпусна близо 20 млн. лв. за пътни и спортни проекти, както и на президента, националната телевизия и медийния регулатор.

Най-голям дял получи Столичната община - 8 млн. лв., за изграждане на продължението на втората линия на метрото до "Хладилника". Строителството започна в началото на август и тогава от общината обявиха, че за началото му инвестират собствени средства, а след това ще се кандидатства по новата ОП "Транспорт". Неведнъж обаче кметът на София Йорданка Фандъкова направи паралел с правителството на ГЕРБ, което винаги е съфинансирало метрото, и това на БСП, което не отпусна никакви средства за големия проект. Служебното правителство сега явно изкупува този "грях" на предшествениците си и отпуска 8 млн. лв. въпреки трудното положение на държавата. От съобщението на правителството става ясно само, че метролинията е "сериозен фактор за намаляване на трафика". Отсечката е дълга 1.3 км и има една станция, която ще е продължение на линията, която сега стига до бул. "Джеймс Баучер". Договорът за изпълнение е сключен с обединение "Метро Черни връх 2013", в което влизат "Станилов", "Метропроект Прага" и "Джи Пи Груп", а стойността му е 16.7 млн. евро.

И друга община на ГЕРБ ще може да се похвали с финансова помощ от държавата. Пловдив получава 5.6 млн. лв. за спортен комплекс в града, чието изграждане също беше покровителствано от ГЕРБ. Строителството на спортната зала на Пловдив започна през 2008 г. като публично-частно партньорство, но после замря. Едва след като пловдивчани си избраха кмет от ГЕРБ през 2011 г., проектът беше размразен. Държавата откупи частния дял в проекта и му даде още 30 млн. лв. Новата финансова инжекция ще даде възможност за довършване на залата, а общината ще може да бъде домакин на европейското първенство по волейбол за мъже догодина.

Отделно от това вчера бяха гласувани и допълнителните средства по бюджета на президента, БНТ и СЕМ - малко над 6 млн. лв. Администрацията на Росен Плевнелиев получи 980 хил. лв., за които още миналата седмица от пресцентъра на президентството се оплакаха, че не са достатъчни, защото бюджетът е бил намален сериозно при цялостното орязване на министерствата, което БСП направи, за да намери пари за актуализацията на бюджета на здравната каса. БНТ получава 5 млн. лв.

ПОМОЩ

Правителството гласува 30 хил. лв. за семействата на трите жертви в наводненията в Бургаска област. 61 255 лв. пък ще получи културното ведомство за стипендии на ученици с изявени дарби.
5
1307
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
17 Септември 2014 22:10
че метролинията е "сериозен фактор за намаляване на трафика"

...и отива до точно определен МОЛ на точно определени хора...
17 Септември 2014 22:13
правителството демонстрира щедрост, като отпусна близо 20 млн. лв. за пътни и спортни проекти, както и на президента, националната телевизия и медийния регулатор.


Търпелив народ сме!
17 Септември 2014 22:23
отпусна близо 20 млн. лв. за пътни и спортни проекти, както и на президента, националната телевизия и медийния регулатор.


Ясно. На Гого Лозанов - за папийонки. Много ги рупа, като Миха Саакашвили.
18 Септември 2014 11:53
Накратко казано:
1. Кабинетът дава 20 млн. лв. на общини на ГЕРБ за купуване на гласове, осигуряване на пари за неговите фирми, корпоративен и контролиран вот.
2. Кабинетът отпуска солидна сума за лукса на президента в очевиден конфликт на интереси, осребрен с 1 млн. лв.
3. Кабинетът отпуска 5 млн. лв. на БНТ, за да продължава да работи активно като партийна телевизия на ГЕРБ.
4. Кабинетът отпуска 105 хилки допулнително за СЕМ, за да си затваря очите за това, че почти всички телевизии работят като партийни телевизии на ГЕРБ. И от благодарност за спряното предаване "Деконструкция" на Петър Волгин. Който пък беше в списъка за отстрел на онези "демократичните" и протестиращи за " нов морал" "граждани".
Основният извод е, че кабинетът раздава малкото пари, които има в държавата, за да осигури медиен монопол и медийна цензура, за да финансира предизборната кампания на ГЕРБ, за да оправдае «неизбежната» актуализация на бюджета. При това в нарушение на Закона за бюджета и с парите на всички нас.
23 Септември 2014 23:43
А уж нямали пари, ама за определени общини имат
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД