:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 178
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Топлофикациите пускат парното първо в училища и болници

Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Студът идва и топлофикациите са готови да пуснат парното. Какво ще стане, ако температурите рязко се повишат обаче не е ясно.

Още преди първия сняг, който синоптиците ни обещаха за днес и за следващите няколко дни, "Топлофикация -София" е готова да пусне парното в столицата. Готови са и останалите дружества в страната, става ясно от техните съобщения. Клиентите, които искат отоплението им да бъде включено незабавно, могат да подадат заявление предварително. За целта обаче те ще трябва да приложат решение на етажната собственост, а самото пускане на парното ще стане в рамките на 24 часа, съобщиха от "Топлофикация -София".
От днес ще бъде включено топлото в детските, учебните заведения и в болниците в София. Ден по-рано това направиха в Пловдив, където "ЕВН-Топлофикация" вече започна подаването на топлинна енергия към детски и социални заведения, болници, хотели и др. В случай, че температурите отново се повишат, абонатните станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от ЕВН, ще се изключат автоматично. За градусите навън следят специално монтирани датчици.
Общото пускане на парното за всички столичани ще започне през почивните дни, когато се очаква да бъдат изпълнени двете условия за това - в три поредни дни температурите да са средно под 12 градуса, а дългосрочната прогноза да е за трайно застудяване. Поетапно ще бъдат захранени първо клиентите в жилищните сгради във всички райони, а най-накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители. Преди да се пусне отоплението, клиентите трябва да приключат всички ремонти по вътрешните отоплителни инсталации и да ги запълнят. Парното няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил. Вентилите на радиаторите трябва да бъдат отворени максимално.


1227
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД