:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 173
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Да си нещастен е ген

Стабилни икономика и правителство, благосъстояние, ласкави слънчеви лъчи - никой от тези фактори не е от значение, когато човек е генетично програмиран да бъде нещастен. Такъв е случаят с американците и британците, а ако това може да е някаква утеха за тях - още по-зле са французите. И всичко се дължи на ген, регулиращ нивата на "щастливия" хормон серотонин в мозъка, съобщава "Дейли телеграф".

Професор Андрю Осуалд от университета на Уоруик е посветил голяма част от академичната си кариера на изследването какво прави хората щастливи. Проучванията му показват, че колкото и стабилно да е положението на дадена нация, населението й, дори и да се къпе постоянно в слънчеви лъчи или да живее до 100 години, е безсилно срещу гените.

Нароченият за отговорен за вроденото щастие или нещастие на хората ген регулира нивата на серотонина в мозъка. Колкото по-къс е той, толкова по-ниски са нивата на хормона, което може да доведе до депресия. За вродено нещастие на французите се говори, тъй като именно те са европейците с една от най-късите му форми. Същото важи за американците и британците. Българите не се споменават в прессъобщението, но можем да се догаждаме за генетичните им дадености.

На другия, "щастливия" полюс са жителите на Дания - притежатели на най-дългата форма на гена, в сравнение с която и да е от изследваните 131 страни. Дори когато емигрират в САЩ, датчаните носят вроденото щастие със себе си. Холандците също са генетично програмирани щастливци.

902
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД