:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 307
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

52 деца все още бойкотират Класическата гимназия

Въпреки че ситуацията в Класическата гимназия се нормализира, все още 52 деца не ходят на училище в знак на протест. Те заедно с родителите си настояват елитното училище да се помещава в центъра на София - на ул. "Св. св. Кирил и Методий", където всички учеха, докато течеше ремонтът на сградата на ул. "Баба". Ден по-рано броят на отсъстващите деца бе тройно по-голям. Имаше сигнали, че учителите също "бягат" от часовете в знак на протест.

Сагата с Класическата гимназия се точи от две години. Сградата в "Модерно предградие", собственост на училището, беше ремонтирана с пари от ЕС и ако то не се върне там, Брюксел няма да възстанови 2 млн. лв. Затова от министерството на културата са категорични, че няма как да се премести училището в центъра. В опит да се стигне до някакъв компромис, културният министър Вежди Рашидов предложи в два дни от седмицата учениците от XI и XII клас да провеждат профилирано обучение, извънкласни дейности и репетиции в сградата в центъра.
2
1708
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
19 Март 2015 11:34
Ненормалници!
Записали се в гимназията не заради профила й, а защото е в центъра на София...
19 Март 2015 14:46
Ден по-рано броят на отсъстващите деца бе тройно по-голям. Имаше сигнали, че учителите също "бягат" от часовете в знак на протест.

Значи това училище има излишно приети 52 деца и назначени няколко странни преподавателя, за които Кодексът на труда не важи.
Според мен допустителството на горните глупотевини действа в противоречие с идеите на доброто възпитания. Но вероятно аз съм старомодна.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД