:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 234
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Гърция ще отвори първата "гореща точка"

ОБВИНЕНИЯ
Гърция обеща да отвори първия център от вида "гореща точка" до десет дни на остров Лесбос, предадоха агенциите. "Ние ще спазим нашите ангажименти", каза пред репортери Янис Музалас, заместник вътрешен министър по въпросите на имиграцията, като допълни, че вече са започнали разговори с Турция за съвместни действия за по-доброто справяне с прилива на бежанци. Центърът в Лесбос ще е една от петте "горещи точки", разположени на гръцките острови, където имигрантите ще бъдат настанявани и регистрирани при пристигането си в Европа. "Горещите точки" в Гърция и Италия, които бяха договорени по време на среща на върха на ЕС в края на миналия месец, ще трябва да помогнат за разделянето на бежанците от икономическите имигранти. Тези, за които се счете, че имат основание да искат статут на бежанци, след това ще бъдат настанявани в други европейски държави, за да може да се облекчи натискът върху двете основни страни за влизане в ЕС.

Поне 11 души бяха арестувани, след като се опитаха да нахлуят в един бежански център в Холандия, съобщи местната полиция. Около 20 души събориха оградата на временния лагер за бежанци в град Верден и започнаха да хвърлят яйца и пиратки срещу залата, в която са настанени около 150 души. Всички задържани са холандци и са на възраст между 19 и 30 години, уточниха от полицията. Холандският премиер Марк Руте осъди нападението, а кметът на града Виктор Молкенбер каза, че атаката е причинила сериозни травми сред бежанците. Всяка седмица в Холандия пристигат по около 1000 бежанци. Световната банка и Ислямската банка за развитие обмислят възможността да предлагат заеми на страни, изпаднали в кризи, предизвикани от масовото бягство от Сирия.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Мъж маха на препълнена с бежанци рибарска лодка, която пристигна вчера на гръцкия остров Лесбос.
1
972
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
11 Октомври 2015 21:53
" Световната банка и Ислямската банка за развитие обмислят възможността да предлагат заеми на страни, изпаднали в кризи, предизвикани от масовото бягство от Сирия. "

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД