:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 217
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
IN MEMORIAM

Почина режисьорът на "Хубава жена"

снимка: Vanity Fair
Гари Маршал и Джулия Робъртс на снимачната площадка на "Хубава жена" през 1990 г. По-късно актрисата участва в още три филма под неговата режисура.
Режисьорът, продуцент и комик Гари Маршал почина на 81-годишна възраст. Причина за смъртта му е усложнение при пневмония, след като по-рано той беше приет в болница със сърдечен удар.

Роден в Ню Йорк, в семейството на учителка по танци и режисьор, Маршал започва кариерата си през 50-те години, като пише смешки за комедийни програми. Първият му голям успех идва с телевизионния сериал "Стари приятели" (The Odd Couple) и продължава през 70-те с поредицата "Щастливи дни". Маршал е човекът, който пръв забелязва актьора Робин Уилямс и го включва в сериала "Морк и Минди".

Започва да се занимава с филми през 80-те години, а най-известен е с работата си върху романтичната история "Хубава жена", която дава старт на кариерата на Джулия Робъртс. Маршал участва и в създаването на "Дневниците на принцесата" от 2001 г., който пък прави звезда от Ан Хатауей. Последният му филм "Денят на мама", в който отново участва Робъртс, излезе само преди месеци.

Президентът на Гилдията на американските режисьори Парис Баркли определи покойния Маршал като надарен разказвач на истории, който "носеше радост, смях и едно огромно туптящо сърце във всеки екран, малък или голям".







851
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД