:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Колекцията "Летни акценти" показва непознати класики

Галерия "Нюанс" извади от фонда си творби на Дечко Узунов, Бенчо Обрешков, Ярослав Вешин
Снимка: "Нюанс"
Георги Машев, "Цветя"
Ул. "Иван Денкоглу" №42

До 4 септември



Творби на виртуозите в акварелната живопис Константин Щъркелов и Васил Стоилов, пейзажи, композиции и натюрморти на Ярослав Вешин, Дечко Узунов и Бенчо Обрешков, съдържа сезонната колекция на столичната галерия "Нюанс", която от днес до 6 септември може да бъде разгледана в салона. Традиционната за периода изложба "Летни акценти" се организира за трета поредна година и показва богата палитра от теми, автори, жанрове, стилове и изобразителни похвати. Произведенията са специална селекция от фонда на галерията и голяма част от тях се представят пред българска публика за първи път. Изложени са творби на повече от 30 художници от различни поколения, представители както на класическото, така и на съвременното българско изкуство. Експозицията включва живопис, графика, скулптура, дървенa пластикa, керамика и ръчно изработени бижута от XX и XXI век. Те отразяват процесите в историята на българското изкуство, илюстрират духа на времето и художествените търсения на всеки един от авторите. Включени са портрети на едни от най-видните български портретисти Цено Тодоров и Никола Михайлов, както и картини на Тръпко Василев, Георги Машев, Никола Танев и Александър Мутафов. Споменатите дотук автори са едни от най-видните представители на българското изкуство от 20-те, 30-те и началото на 40-те години на миналия век, чието творчество служи за вдъхновение и на останалата част от художниците, участващи в изложбата, които творят през следващите десетилетия - Веселин Стайков, Иван Христов, Генко Генков, Георги Богданов, Лиляна Русева, Едмонд Демирджиян и други.

Наред с преобладаващите живописни платна и графични отпечатъци, интерес представляват керамичните и скулптурни произведения на Крум Дамянов, Борис Гондов, Христо Харалампиев, Кирил Матеев, Нели Христова, Пенчо Добрев и Кунка Димитрова. Почитателите на ювелирното изкуство могат да видят ръчно изработени бижута от Чавдар Чушев и Ивайло Дженев.
Снимка: "Нюанс"
Генко Генков, "Пейзаж"
1512
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД