:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 231
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България вика Европа за отпор на границата с Турция

Президентът Румен Радев поиска подкрепа от Австрия, Германия, Франция и Холандия за охраната на границата
Засилената безпардонност на турски официални и неофициални лица срещу суверенитета на България получи отговор чрез серия контрамерки на български институции. Президентът Румен Радев покани вчера следобед ръководителите на посолствата на Австрия, Германия, Франция и Холандия, за да поиска от техните държави засилена подкрепа за охраната на българо-турската граница, която е и външна граница на Европейския съюз. Турция все по-често заплашва да се откаже от споразумението с ЕС от 18 март 2016 г. и да пусне към Европа по суша талази от мигранти, след като обтегна отношенията си с Германия, Холандия, Австрия и други държави.

"Бяха обсъдени актуални предизвикателства пред Европейския съюз от последните седмици", съобщиха след срещата от "Дондуков" 2, но не дадоха повече подробности за разговорите. Държавният глава и посланиците са потвърдили позициите си, че солидарността е водещ принцип за гарантирането на сигурността на държавите членки, както и при охраната на външните граници на ЕС.

"Имаме планове за справяне с подобен проблем, ако той възникне. В случай на необходимост има готовност да бъдат усилени формированията, които участват в охраната на външната граница - както специфичните полицейски сили, така и армейските", коментира вчера вицепремиерът по сигурността и военен министър Стефан Янев, който заедно с Радев присъства на натовско учение в базата "Ново село". Според него към момента няма напрежение на границата. "Ситуацията е близка до нормалната, която се наблюдава в последните месеци", подчерта министърът на отбраната. По данни на МВР през януари са били задържани 220 нелегални мигранти на границата с Турция, което е с 82% намаление спрямо 2016 г.

Заради напрежението с Турция посланичката на България в Анкара Надежда Нейнски бе извикана "за консултации" в Министерството на външните работи и вероятно няма да се върне на поста си поне до приключването на изборите в България, в които турски представители открито се опитват да се месят. Дипломатически източник коментира пред "Сега", че това е знак за решителността на държавата да пристъпи и към други действия, включително и да обяви за "персона нон грата" турския посланик Сюлейман Гьокче, който в нарушение на дипломатическия си статут си позволи да участва в предизборен клип на партия ДОСТ и по този начин се намеси в българския вътрешнополитически живот. Ако Гьокче, който бе предупреден на 7 март от МВнР за неприемливото си поведение, бъде изгонен, Анкара не ще може да отвърне реципрочно, защото българската посланичка няма да е там.

Преди два дни Върховният административен съд реши окончателно, че "ЦИК законно е спряла клипа на "Обединение ДОСТ" с посланика на Турция Сюлейман Гьокче". Делото започна по жалба на Лютви Местан и Орхан Исмаилов срещу решение на ЦИК от 8 март. С него след сигнал на председателя на СЕМ Мария Стоянова ЦИК разпореди да спре излъчването на клипа с посланика във всички медии, включително и в интернет, заради нарушаване на добрите нрави.

В сряда вечерта турският външен министър Мевлют Чавушоглу отправи трета заплаха, че Анкара ще се откаже от споразумението с ЕС в частта му за спиране на мигрантите, опитващи се да влязат в Европа по земя. Преди него подобни заплахи отправиха президентът Реджеп Ердоган и министърът по европейските въпроси Йомер Челик.

Кметът на община Шехзаделер във вилаета Маниса (Югозападна Турция) Йомер Фарук Челик призова изселниците масово да гласуват на 26 март, за да станат турците в България по-мощни, турският език да стане официален и братската общност да заживее спокойно, предаде кореспондент на БГНЕС. Той прие делегация на регионалното дружество на балканските изселници с лидер Мустафа Кадер. "Целта ни е да достигнем 20% подкрепа, защото само така в България ще можем да ползваме спокойно турския език и да изповядваме религията си", подчерта изселническият лидер. "В България нашият близък познат Лютви Местан е лидер на партия ДОСТ. Той и хората му са в блестящи връзки с Република Турция, те работят изключително сериозно за правата на турците и мюсюлманите в България. От наша страна осигуряваме безплатни автобуси за избирателите до секциите. Тези избори в България са от огромно значение, имаме информация, че в цяла Турция се полагат усилия за тях", заяви кметът Фарук Челик.



------- ПАРТИЙНО РАЗМЪРДВАНЕ----

Няколко коалиции поискаха вчера ЦИК да не допуска гласуване за изборите в Турция. Част от тях се позоваха на друго решение на ЦИК. На 4 март по препоръка на външното министерство ЦИК взема решение да не се откриват секции в страни като Афганистан, Ирак, Либия и Сирия заради наличие на висок военен риск и заплаха за сигурността на гражданите, както и опасността от терористична атака. ЦИК прие секции да няма и в Етиопия, Северна Корея, Монголия, Пакистан, Индонезия, Афганистан заради малкия брой граждани там, както и заради извънредното положение в Етиопия. "Сега" попита МВнР защо същите препоръки не са отправени и за Турция и Франция, в които също има извънредно положение, а и заплахи от атентатите. От външното министерство отговориха, че не могат да дадат отговор до редакционното приключване на броя вчера.

Коалиция "Реформаторски блок - Глас Народен" призова президентът и служебният кабинет да преосмислят отварянето на секции в Турция заради опитите за намеса във вътрешните работи на страната. "МВнР ясно да постави пред Анкара границите в отношенията между две страни в изборна ситуация, които категорично изключват намеса на посланици в процеса. Да гарантират ненамесата на Турция на изборите у нас, включително и чрез недопускане на организиран стимулиран вот на изборни туристи на територията на България". Реформаторите допълват, че президентът и кабинетът трябва да предприемат незабавни действия по организиране на присъствието на европейски сили за сигурност по южната граница на ЕС.

Обединените патриоти също призоваха държавният глава Румен Радев и служебният премиер Огнян Герджиков да изискат чрез МВнР отмяна на решението на ЦИК за разкриване на секции в Турция извън посолствата и консулствата. "Настояваме гласуването да се извършва само в българските посолства и консулства извън страната. Категорично сме против отварянето на допълнителни секции в Турция", се казва в тяхна декларация.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова "колегите малко да се намали агресията, защото 26-и ще мине и след това ще се наложи да говорим за парламент, за решения, касаещи всеки българин". "Виждате натиска от Турция върху европейски държави. Външният министър на Турция каза, че могат едностранно да прекратят споразумението за мигрантите. А това е на нашата граница. Холандия, Германия, Австрия са далече", каза той пред агенция "Фокус".





------------Напрежение-----

ДОСТ се оплака и от действия на полицията в Кърджали, която на 5 март конфискува 400 торбички с храни, украсени с логото на партията и с номера й за предстоящите избори. Местни партийни активисти подадоха жалба пред Окръжната прокуратура, според която продуктите - олио, брашно, боб, леща, халва и др. - щели да се подаряват на бедни и гладни хора след 26 март, но твърденията им се оказаха неверни, защото разследването установи, че са раздадени 200 торбички с храни, преди полицията да конфискува останалите. По този начин възникна обосновано подозрение за купуване на гласове. Финансирането дошло от депутат в турския Меджлис според сайта 24rodopi.com. Срещу своеволията на ДОСТ се включи и КАТ, който спря от движение микробус в Кърджали, украсен с образа на Местан и снабден с високоговорител за улична агитация на турски език.

67
10433
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
67
 Видими 
16 Март 2017 19:38
Като изключим вредното действие на Радев, да присъедини България към враговете на Турция, чрез тази среща с четиримата посланици и да я навре между чуждите шамари, то останалото, с изключение на изказването на Бойко Борисов, е безумно увличане в опасна за България посока, чрез най-примитивни опити за раздухване на предразсъдъците заради привличане на някой и друг заблуден глас.

26-ти ще мине, но ще се окажем със самоцелно и от глупост силно влошени отношения с Турция, а вероятно и заляти от огромни мигрантски потоци. Към това никак не е изключено да загубим и част от сегашната българска територия. Безумието на политиканите и пиарите трябва да има някакви граници на поне минимална отговорност към бъдещето на България.

Бойко Борисов се оказва единственият български държавник !
16 Март 2017 19:48
Кани, значи, другите държави да му свършат работата. За да няма вина после.
16 Март 2017 20:01
Брей горните, това ли успяхте да измислите по статията... ?
Май сте си загубили лиШчетата... Или за вас нямаше останали?
16 Март 2017 20:11
26-ти ще мине, но ще се окажем със самоцелно и от глупост силно влошени отношения с Турция

И вината ще е наша, задето директно не сме отцепили част от територията си услужливо и без да са ни я искали, нали, наведени?
16 Март 2017 20:16
Кани, значи, другите държави да му свършат работата.

Да де, тя Меркел я свърши на цяла Европа - като кучето на нивата.
16 Март 2017 20:23
Neopol
16 Мар 2017 19:38

Голямо празно дрънкане....
Можеше направо да напишеш, че Бойко е велик
16 Март 2017 20:29
Де да беше празно дрънкане.

А кой е велик и кой не личи по това което прави. Глупащината не е направила никого велик, като какъвто и пишман бабаит да се вижда в огледалото си.

В това всеобщо безумие и безотговорност към съдбата на България, Бойко Борисов се показва, като единственият човек със здрав разум !
16 Март 2017 20:29
Австрия, Германия и Холандия отказаха на техна територия да има турски референдум.
В същото време Румен Радев се гласи да го прави по нашенско.
Лъжливото овчарче...
16 Март 2017 20:38

„Русия ще спаси Европа втори път”, гласи коментар на потребител в интернет

„Путин, докарай войската!” – европейци молят Русия да прати ОМОН срещу самозабравилите се мигранти

В интернет набира популярност видео, заснето по време на един от полицейските рейдове по залавяне на нелегални имигранти на един московски пазар

http://epicenter.bg/article/-Putin--dokaray-voyskata----evropeytsi-molyat-Rusiya-da-prati-OMON-sreshtu-samozabravilite-se-migranti/122911/7/0
16 Март 2017 20:49
Борисов предупреди Радев , че отговорността за държавата е в неговите ръце.
Какви ги върши Радев.
16 Март 2017 20:50
„Русия ще спаси Европа втори път”, гласи коментар на потребител в интернет

Празни приказки.
Айде спасителят Путин още утре да спре доставките на газ за Тюркието...
16 Март 2017 20:54
Какво има на границата , та Радев , се обръща към 4-та посланници.
Радев да си взема четката за зъби и да заминава за границата или за Турция , а не да се офлянква.
16 Март 2017 20:56
България вика Европа за отпор на границата с Турция


Русията, Русията викайте; милия Дядо Иван.
Дано ви чуе.
16 Март 2017 21:00
Празни приказки.
Айде спасителят Путин още утре да спре доставките на газ за Тюркието...


Айде ЕС да спре доставките от Русия, та да видим, че приказките за Крим не са просто замазване на щурчови очи.
16 Март 2017 21:01
Доган излезе май повече Българин от Борисов. Току-що му прочетох посланието в Епицентър.
16 Март 2017 21:13
Респект към Доган !
/доживях и това да изрека, но е факт/
16 Март 2017 21:15
Айде ЕС да спре доставките от Русия

Е, нали Путин щел да става спасител на Европата.
Кво по-лесно от туй да спре доставките на Ердоган, ъм...
16 Март 2017 21:17
При Косовската криза Иван Костов се опъна наведнъж на Европа, САЩ и Русия и от това само спечели цял народ.
Е, Иван Костов загуби.

Няма сега кой да ни преведе през кризата.
И Иван Костов не е вече същият. Или?
16 Март 2017 21:21
Българската държавност започва от хан Аспарух. А правото на последния е модерната българска държава, член на ЕС.

Аз съм гражданин на тази държава и изборът ми е категоричен, защото е дълбоко мотивиран. И всеки опит за назидание, или за претенция към моята държава- като „бивша територия“, засяга моето национално самосъзнание и визията ми за бъдещето.

16 Март 2017 21:22
Хайде сега да помислим малко по-спокойно и без партийни манипулации:
1. Бежанците, които Ердоган заплашва да пусне, не са заплаха за България, ами за Европа
Струва ми се, че дори и родните управници да им предложат убежище и работа в България, бежанците едва ли ще останат в боледуващата ни Родина.
2. Бежанците представляват заплаха за Европа, защото тя, Европата, е нива без пъдар. Богата общност без собствена армия. Нещо не-случвало се и не- естествено в историята.
3. Турция няма да напада и няма да „освобождава” територии, военно. Тя ще го направи икономически. Което не е най-лошото. По-лошо е „освобождаване” с войска от страна, която не е икономически цветуща.

България няма никакъв друг изход освен приятелски отношения с Турция и Русия. От Русия – „идеологията”, от Турция – икономиката. Партньорите на България в „сандвича” са едни и същи от 800 години насам – Турция и Русия (в този ред). Европа не ни харесва. Тя ни изоставя ... с мръсна газ. На друга скорост. Уви, непостижима за страната ни.

16 Март 2017 21:23
Е, нали Путин щел да става спасител на Европата.
Кво по-лесно от туй да спре доставките на Ердоган, ъм...


По-лесно е да го подреди като оня пред Кремъл, как му беше името
16 Март 2017 21:32
aver4e
16 Мар 2017 21:21

Чии са тези думи от цитата? От къде? Т.е. в коя медия да ги потърся? От скоро ли са?
------------------------------------------
Поправка:
Преди малко публикуваха коментара му в горещите новини, видях го.
16 Март 2017 21:33
Европа не ни харесва. Тя ни изоставя ... с мръсна газ.

Да си додем на думата.
Северна България - задунайска губерния.
Южна България - източна румелия.
И кой, откъде е . Разпущайте седянката...
16 Март 2017 21:57
Къде ще избягат родните политици тръгне ли Турция да цепи Кърджали

http://bultimes.com/kade-shte-izbyagat-rodnite-polititsi-tragne-li-turtsiya-da-tsepi-kardzhali/
16 Март 2017 22:00
Абе,тези политици и Президенти не са ли учили история.Кога тези от Европа са помагали на България срещу Турция?Кога?
На грешната врата чукаш,Радев ,на грешната.
Справка ,например,дядо Вазов.
16 Март 2017 22:02
Лютви Местан – Севиля, Испания – за изненада на мнозина Местан няма да бъде назначен за локален паша, а ще избяга в Испания. Тоя турски Троцки има нужда от бръснар. А най-добрите са в Севиля!




Стайнбек,
16 Март 2017 22:03
Тя ни изоставя ... с мръсна газ. На друга скорост. Уви, непостижима за страната ни. [/quote
Ти това сънува ли го?
16 Март 2017 23:40
Румене,не е лошо да звъннеш и на руския посланик...
16 Март 2017 23:41
Тя ни изоставя ... с мръсна газ. На друга скорост. Уви, непостижима за страната ни. [/quote

Ти това сънува ли го?.


Тoly,
Събуди се, бе човек. Наистина ли не виждаш какво става; На Запад от Унгария – Атланто-Европейски съюз; на Изток – Евро-Азиатска-Черноморска общност. С два лидера – Русия и Турция. Които от няколко хилядолетие са във вражда. С временни примирия. България винаги е била оставана (по договорка, наречена Международни договори и Конгреси) на Турция и Русия. Единствен изскрен приятел през десетилетия беше Германия. Заради германските принцове, станали Български царе. С позволението на Русия, разбира се.

След влизането си в ЕС-то, България стане ремарке. Влачено със скорост, която е непосилна за „социалистическата” ни конструкция. Нито пък за джоба на Европейския данъкоплатец. Както и трябваше да се очаква, Европа ни каза – „Бай, бай!. Бъдете благословени, и оставете другите да живеят”
16 Март 2017 23:51
ЕС няма да ни изостави.....ще им трябва "фронтова" линия.
17 Март 2017 00:49
Браво на Радев ... Аз си помислих, че е заспал...
17 Март 2017 00:54
Радев поне до тук се държа като президент и офицер. Дано продължи така.
17 Март 2017 01:13
Радев поне до тук се държа като президент и офицер. Дано продължи така.

Ще продължи, защото очевидно е на къса каишка, а и е свикнал да козирува на "началниците".

Въпросът е какви още поразии ще направи. Щото, ако от това да се отметнеш от предизборна позиция дискредитираш себе си, то от това ни в клин ни в ръкав, без нужда, само за да се натегнеш да наредиш държавата си до враговете на свой съсед, ставаш опасен за страната която представляваш.

Плевнелиев от натегачество на "началниците" ни конфронтира с Русия, този от натегачество ни конфронтира и с Турция. Засега. Какво ли още има да видим.
17 Март 2017 01:27
Nebol, под какъвто и ник да се скриеш, пак си си същия манипулатор. Издишаш отзад...
17 Март 2017 01:51
lente, разбирам, че се опитваш да намериш нещо да се хванеш за да защитиш Радев, но първо личните обиди не са аргумент, второ Радев е незащитим за това, че извърши тази върховна глупост и поставя България в опасност.

Да се надяваме, че Ердоган е умен и ще изчака да види резултатите от 26, за да знае ще продължат ли България и Турция да бъдат приятели, както бяха в последните 2 години или България ще бъде превърната във фронтова държава и на Турция. От това ще зависи дали Турция ще продължава да ни отделя от кюпа на ЕС, да ни пази и приема обратно мигранти, или няма да го прави, пък ние с холандска солидарност да се оправяме.

Ама не сме в Шенген, защото Холандия ни блокира. Така, че мъдрият Радев да каже, как ще я караме със солидарността.
17 Март 2017 03:48
Да се надяваме, че Ердоган е умен и ще изчака да види резултатите от 26, за да знае ще продължат ли България и Турция да бъдат приятели, както бяха в последните 2 години или България ще бъде превърната във фронтова държава и на Турция. От това ще зависи дали Турция ще продължава да ни отделя от кюпа на ЕС, да ни пази и приема обратно мигранти, или няма да го прави, пък ние с холандска солидарност да се оправяме.

Ама не сме в Шенген, защото Холандия ни блокира. Така, че мъдрият Радев да каже, как ще я караме със солидарността.


То бива паралелна вселена, бива, ама вол за курбан - не бива! Дай бройка КОЛКО ТОЧНО мигранта са си прибрали комшиите от нас обратно, пък тогава да се приказва за солидарност, пазене и прочие! А и в съседната коментарна рубрика пише да се забравят разни мигрантски споразумения. Нали не искаш да ме убеждаваш, че Турция тези мигранти ще ги мята над границата направо я в Сърбия, я в Румъния, я в Гърция, а България ще я подминават?! Хайде малко здрав разум намерете отнякъде, че съвсем го свършихте напоследък!
17 Март 2017 07:38
Кога тези от Европа са помагали на България срещу Турция

Незнанието не е довод.
...
Добър ход на Радев.
За да те уважават трябва да имаш позиция.
А ако не искаш да те уважават И ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С ТЕБ и твоите интереси,
не ти трябва собствена позиция.
България е независима държава, чиито територии, обаче, са близки до сърцето на султана.
Хубаво, но не до там.
17 Март 2017 08:10
HBK,

тебе ли мернах онзи ден на демонстрацията срещу БЪЛГАРСКИТЕ управляващи, дето движат България на няколко скорости? София на една, южна България на друга, северозападнала на африканска и т.н.? а са се закъхарили ЕС на колко скорости?! въпреки че им казаха - всеки САМ избира на каква скорост! кеф ти на директна, кеф ти кражби! щото като парата минава през свирката кой да ти тика тренчето?

а едва сега разбрах защо ефенди михайлов отиде У дост! да заснеме репликата: "най-добре е леопардите да дойдат"!

Neopol,

не знам в кой свят живееш, щом за тебе сал последните 2 години сме имали приятелство. или разбирането ти що е приятелство е ... да не казвам какво.

да ти обърна внимание - Кемалистка Турция приоритетно е била в добри отношения с България! и това, че Гърция не е фронтова държава, въпреки че не експулсира "приятелски" едни летци, спазвайки международните правни норми. и не само летците. за разлика от една "надупена" позиция! така ли разбираш приятелството?
17 Март 2017 08:32
Абсолютно правилни ходове! разбира се, че ще покани посланиците на точно четирите държави, които на практика им се наложи да изпитат наглото поведение на турската политика! НАТО не са танкчета, ракетки и кофички в пясъка- съюзници сме там със всички произтичащи от това последствия! И когато единият от съюзниците прави всички останали на маймуни и ги шантажира- трябва да го оставим да се разхожда с граната по площадите ли! Няма ли ЕДИННА твърда политика в тази посока, мирише на барут! Именно Радев трябва да инициира една такава политика, защото се видя че зелките от Брюксел, бидейки не дипломати, а чиновници, нямат никакви, абсолютно никакви планове, камо ли действия, срещу изнудванията на съюзника си по НАТО- Турция!

И да не забравяме- НИЕ, България, е външната граница, както Гърция със 70 000 бежанци-имигранти вече там!!
17 Март 2017 09:00
Браво на Радев! България полека трябва да се превърне в южен блок-пост на Европа срещу Турция. Не само да си приказва с посланиците , но и да договори инвестиции в реалната икономика , както и възстановяване на армията и най-ново европейско въоръжение. Пък тогава и ще си дружим с османска Турция като съседи по неволя....
Простотиите дето ги ръси Неопола , приглазяйки на Борисов са в стил българските деспотчета и царчета от 14 век. Мазнене, умилкване , терикати и треперене докато са принудени да нахлупят чалмите.
17 Март 2017 10:58
Простотиите дето ги ръси Неопола , приглазяйки на Борисов са в стил българските деспотчета и царчета от 14 век. Мазнене, умилкване , терикати и треперене докато са принудени да нахлупят чалмите.


Ако имаме проблем при създалата се ситуация с Турция , той е в съсипването на армията ни!

Според мен ще има много изненадани от Генерала. Неприятно, защото някои го мерят с политическия аршин.
17 Март 2017 12:08
Както и трябваше да се очаква, Европа ни каза – „Бай, бай!.

Ти това сънува ли го?
17 Март 2017 14:28
българските деспотчета и царчета от 14 век.

Че някои са си още в 14 век и разсъждават в тези представи е очевидно. Само, дето сме в глобалния 21-ви и в случая става въпрос за това, дали България ще се включи саморазрушително на страната на онези бивши, колониални сили, които си търсят пушечно месо и маши да им вадят кестените, за да се справят с конкуренцията на Турция в Близкият изток. Дали България ще се включи саморазрушително, като маша и пушечно месо в наказателната операция срещу Турция за това, че се сближава с Русия.
Останалото е пиар на който могат да се вързват единствено промити неграмотни малки мозъчета.
17 Март 2017 14:30

Neopol
17 Мар 2017 14:28


Ай вземи се спри малко, щото правиш мечешка услуга на Гълъбчето на султаня. Таз твоята политическа "експертиза" е отдавна описана от класиците на българската литература.
17 Март 2017 14:31
Няма лошо и ако някой търси и пиар за изхарчване на няколко десетки милиарда, вместо за пенсии, образование и здраве, за железни хвърчащи и пълзящи играчки.

Лошото е, ако вярва, че в това има някакъв друг смисъл, освен едни хора да вземат едни комисионни.

За да е съпоставима с Турция, на България и трябва още 75 милиона население и още един трилион лева БВП.
17 Март 2017 14:41
Таз твоята политическа "експертиза" е отдавна описана от класиците на българската литература.

Вдигна ми настроението. Едва ли можех да очаквам по-добра илюстрация за причините за митологичният начин на нечии разсъждения, които правят изводи за реалността въз основа на художествената измислица.

Крайно време е, жанровете да спрат да се смесват.
17 Март 2017 14:45
България вика Европа за отпор на границата с Турция


Давате ли си сметка, какво означава това?
Това означава, че "държавата" България не може да изпълнява основните си функции като държава, т.е. да защити собствените си граници, граждани и имуществото си.
17 Март 2017 14:49
които правят изводи за реалността въз основа на художествената измислица.


Искаш да ми кажеш, че това което пишеш, не е това, което виждам!? Пълно покритие между реален писмовен образ с "художествените измислици"!
17 Март 2017 14:49
Експертизата не прощава на никого
17 Март 2017 15:14
Таз твоята политическа "експертиза" е отдавна описана от класиците на българската литература.


Не е баш точно така . imho става въпрос за неоосманлийски шлем за виртуална реалност от 21 век.
До нас достига модифициран транскрипт ;( без видео и звук на 4D клипа Obsession 21, New Paul's Merak Remastered ft. ERDO)


... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД