:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Тезиси

Следизборна кампания - джанки и бабанки

Започна следизборната кампания. Кой гласувал, кой не гласувал, дойде моментът всеки да е умен със закъснение и да съобщи на света: аз казах ли ви...

Бойко Борисов не си даде много зор тая кампания, но ето че отново излезе най-отгоре и обществото го задължава на всяка цена да направи правителство, да запази стабилността и да прекара държавата през европейското председателство и да спаси страната от всички външни и вътрешни врагове.

Със сигурност можем да кажем, че джанки няма да краде, щото веднъж като малък одрусал джанката на комшията и баща му така го опердашил, че още му държи влага. Историята може да се е случила, може и да не е - това са неща отпреди половин век, така че могат да бъдат разказани както ни се харесва. Но въпреки това аз вярвам безусловно, че Бойко Борисов няма да открадне нито една слива, докато е в управлението. Това е джанка, не е банка!

***

Обединените патриоти легитимираха динковщината - Бойко Борисов ще се раздвои: у нас ще играе бабанка със свинска опашка, пред Европа ще се прави на демократ.

***

Очертава се правителство на националното спасение. Банкянският мъдрец плюс обединените динкоиди плюс Марешки, Корни зад кадър и с медийната подкрепата на Великия масов комуникатор Шиши. Неговата медийна подкрепа обаче не се простира автоматично върху всички партньори на Бойчето. В предишното управление реформаторите бяха с много сериозни порции, много сериозни позиции - и непрекъснато ядяха пердах в медиите на Шиши, Блъсков и други субекти на правилна информация.

(Самият Бойко дълго време обясняваше, че подкрепата от тези медии той не я иска, но "не може да им каже какво да пишат" - а това тяхното било подла стратегия, за да се заблудят хората, че той играе с Шиши. Това доста прилича на кораничната версия за съдбата на Иса (Исус). Според ислямската традиция Иса не е Бог, а пророк; Господ го възлюбил много и когато евреите решили да го разпнат, Аллах уподобил някакъв човечец на Иса, евреите екзекутирали подобието и само се заблуждават, че са разпънали Иса.)

"Всички ще станете свидетели на мъдростта и красотата, която ще вкараме в парламента", каза Марешки. Аз препоръчвам да се следи колко мъдрост и красота по негов адрес ще се генерира в шишините медии.

***

Марешки, докато вървяха прогнозни резултати от различни агенции, ту влизаше в парламента, ту излизаше от него. Влиза, излиза, влиза, излиза - накрая, когато всичко свърши, все пак остана вътре, плувнал в пот, задъхан от лашкане и възвратно-постъпателни движения. Той поне има с какво да разсее нервната и физическата умора.

Приятно последствие от тези избори е, че по някакъв начин партийната субсидия ще инжектира бизнеса на Марешки, който е дошъл да дава, а не да взема.

Като казахме "даване", се сетихме за Борисов и Ердоган. Каквото е поискал вторият, всичко му е дал първият - дашен е, да не му е уроки. По тази тема Борисов последно каза нещо твърдо в смисъл, че няма да пуска фандък. Ама на мен ми е трудно да повярвам предвид усърдието, с което събирахме гюленисти от улиците и ги поднасяхме на Ердоган, вързани със синя панделка.

***

Десницата вече се дели на автентични костовисти, меки костовисти, неопределени костовисти и порционно ориентирани елементи. Реформатори, дабългаристи и новорепубликанци дадоха пример за синхронно харакири - сами си извадиха червата и ги хвърлиха в краката на електората. А заявката им бе да разплетат свинските черва в българската публичност и задкулисност.

***

Корнелия Нинова с новите лица пресътвори стария бардак, на който демокрацията даде прекалено много.
4
1776
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
27 Март 2017 21:57
Само така !
28 Март 2017 07:15
В предишното управление реформаторите бяха с много сериозни порции, много сериозни позиции - и непрекъснато ядяха пердах в медиите на Шиши, Блъсков и други субекти на правилна информация.
Направо "танц с шишове". Шиши от латинските сентенции е научил "Divide et impera". Правист!
28 Март 2017 09:48
Sad but true.

Само с едно не съм съгласен - че Бойчето не си бил дал зор за тези избори. Много зор си даде. Толкова преди избори никога не е обикалял, и никога досега толкова срещи с иллитерата* си не е правил...

_________________________________________________

*
не е правописно-грешно
28 Март 2017 16:38
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД