:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 173
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Животът ни като виц

Ненапразно терминал 2 на летище София е символ на спасение и път към по-добър и по-смислен живот. Причината не е само в това, че оттам излитат самолетите по международните линии, към цивилизацията може да се поеме и от терминал 1. Най-ясно символът може да се усети при придвижването към терминал 2, да си го представим - от която и точка на страната да поемем към него, ще минем по път, очевидно изграден от работници със специални потребности, ръководени от инженероподобни, работещи в българска "фирма". Няколкостотин метра преди терминал 2 пътят свива на 90 градуса вляво и изведнъж дупките изчезват, появява се заобленост, та при дъжд водата да се стича встрани, маркировката също е както трябва, бордюрите са здрави и белосани, има тревичка и ако не поглеждаш пейзажа в далечината, сякаш си в цивилизована държава. Каква е тайната на тази коренна промяна? От завоя пътят е строен под контрола на австрийска фирма. Ето тук е мястото пишещият тези редове за пореден път да огласи своя националноотговорна идея, но преди това виц: Водно шоу "Акули и инженери" търси да назначи хора с висше техническо образование, които никой няма да търси.

Пътят към терминал 2 е илюстрация, а ставащото в България дава водопад от причини най-сетне управлението на държавата ни да бъде поето от хора, които ги разбират тези работи. Разните държавници, родолюбци, балансьори, технократи, разбирачи и обикновени политически лакомници се пръждосват и вместо тях държавните дела поемат австрийци ли ще са, немци ли, или англичани, но хора, доказали се в тази работа. В крайна сметка управлението на една държава е наука със съответните правила, а ако някой отвори дума за патриотизъм, ще му припомним, че отдавна умните глави са установили - заговори ли се за патриотизъм, значи някой нещо иска да открадне. Добре, обаче проблем - какво да го правим политическия ни сбириток? Има какво, но за това след рекламите, които, разбира се, са с виц: Наистина безболезнена фотоепилация с Photoshop!

Сега трудното. Какво да ги правим държавните мушмороци, които непрекъснато демонстрират зловредността си със скандали, справка миналата седмица? Първата мисъл е директно да влязат в затвора. Добре, обаче онзи ден проверка там показа същия бардак като в останалата държава, но, внимание, и нещо друго - наличието сред мобилните телефони и самоделните ножове на 50 килограма нелегално джибре е убедително доказателство, че зад решетките има надежда. Не, не са загубени за обществото хора, които варят ракия дори и в неволя! Грях ще е да ги подложим на пагубното влияние на типове, за които е ясно, че надежда няма. Милост за затворниците! И един виц: Ако ви плаши твърде бързо отлитащото време, влезте в затвора.

Може да въдворим политиците ни в болниците, там от петък пак се влиза само с лична карта. Кой знае, може пък с инжекции, електрошокове, силни лекарства и, разбира се, клизми нашите политици да се очовечат? Още като го написах, и не си повярвах, та какво остава за прочитане, тъй че по-добре прочетете следващия виц, правдоподобен е: Вкъщи от Apple имам само компот.

А BG политиците? Тях рано или късно ще ги стигнат клетвите на милиони некъпани българи! Абе, катили такива, как може да вдигнете с почти четвърт цената на топлата вода от събота, деня за баня?! Вдигнете я от неделя, човек ще си каже "Вчера се къпах, дреме ми!" Или я вдигнете от петък, човек ще си каже: "Баба ми все се е къпала!", и в събота, вместо да иде на баня, ще постъпи както във вица: Уикенда прекарах като пешка b2 в дванайсетата партия на Карлсен и Карякин - никъде не мръднах.
1
2079
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
09 Април 2017 19:34


Визионерите сте забравил, ама нищо - чувала съм, че ги приемат с предимство на 4-ти км.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД