:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Италия ще подари сто замъка

Flickriver
Замък от XII век. От замъците за продан са останали само руини, така че младите предприемачи трябва доста да се постараят, за да им върнат някогашното величие.
Ако някога сте искали да притежавате средновековен италиански замък срещу много малко или никакви пари, днес е щастливият ви ден. Благодарение на нова програма на италианската Държавна имотна агенция Италия дава 103 замъка, ферми, манастири и ханове абсолютно безплатно. Разбира се, има едно условие. "Ако се сдобиете с един от споменатите имоти, той трябва да се превърне в туристическа атракция, в хотел, хостел или някоя от толкова модерните в момента кафе-книжарници, където туристи, планинари или велосипедисти да могат да отдъхнат и да се порадват на красивата гледка", казва Роберто Реги от Държавната имотна агенция пред онлайн изданието The Local.

Идеята е да се възроди туристическият бизнес в осемте исторически района, където се намират тези замъци. Много от тях, освен със спиращата дъха гледка, са известни и с исторически пътища, като например Франкския път - маршрут, датиращ още от 313 г., използван от поклонниците от Франкония, отиващи до гроба на апостолите Петър и Павел.

За да се доберете до един от замъците, трябва да изпратите проект с идея за неговото реновиране чрез сайта на агенцията. Това трябва да се случи до 26 юни, а специално внимание ще се обърне на проекти от хора под 40 години, за да се подпомогнат младите предприемачи.



 "Офертата" включва и ферми, манастири и ханове.
775
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД