:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 172
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Трета бира

***
Жега, та се не трае. Сякаш и майката природа работи на ишлеме за правителството, гледайки всячески да се намали броят на пенсионерите. Че и с наводнения опитва, а и с градушки ни бие по главите прости.

Но упорито нещо сме това, пенсионерите, не щем да си ходим току-така, че да предизвикаме демографски срив и да разправят, че повече сме умирали, отколкото се раждат. Но пък и не можем да си го позволим такъв лукс при толкова скъпите погребения, дето ще ни разплачат фамилиите.

Не, няма начин да ни жегнат лесно. Дори социалният министър призна, че пенсионерите са оцелявали и при предишната минимална пенсия. Демек от какъв зор сега е стъпаловидното й повишение?!

Че и другите пенсии индексираха с някой мижав лев - ликуй, народе!

Е, как тогава с колегата Варадин, видели се ненадейно с по 4-5 лв. отгоре, да не му отпуснем края? И ей ни правостоящи на бира пред кварталното капанче!

- Голяма работа е Бойко Борисов, ще знаеш, казва високо колегата Варадин, сякаш да го чуят и случайните в жегата минувачи. - Премиер Слънце!

Гледам го изненадан, чудя се дали не е слънчасал. А може би подозира, че ни подслушват... Нали вече ще ни следят и във фейса, и в скайпа, че и мобилно. Абе, ще трябва да внимаваме какво говорим, какво пишем, а и какво мислим. Ето на, дори колегата вече не казва Бай Туй или Бай Онуй, а Премиера Слънце.

- Знае той - продължава колегата Варадин - как да си подбира кадрите! И се чудя кой ще е следващият, дето ще палне плевнико на кмето.

- Ама Бойко Борисов вече не е кмет - прекъсвам го с опасението, че внезапно го е гепила склерозата.

- Образно казано! - усмихва се той, а бирата искри по рунтавите му мустаци. - Ти следиш ли ми мисълта?

- Следя я - отвръщам стриктно като професионално ченге.

- И къде е?

- Говореше за кадрите - усмихвам се и аз. - Нали кадрите решават всичко...

- Точно така - клати глава колегата Варадин, което е сигурен знак, че ще отпочне монолог (сам ще си задава въпросите и сам ще си отговаря). - Лилето сгафи ли? Сгафи, ама Той оправи нещата. Външната сгафи ли? Сгафи, ама Той оправи нещата. И Румито сгафи, не й е за сефте, ама Той оправи нещата. Действа като на пожар, действа по специалността си. Сякаш е палнат плевнико на кмето... Ха-ха-ха... А Цецо, вместо да си гледа веригата от апартаменти, не прави ли гаф след гаф? Като пале пред майка си е. Ама Бойко Борисов винаги оправя нещата! И социалния ще тури на мястото! Кадрите решават всичко!

- И ти това наричаш кадри - чудя му се на акъла, май съвсем е отсвистял в жегата.

- Истинският политик, наборе - спира да клати глава колегата Варадин, - се обкръжава само с такива, на чийто фон може да блесне!

Поръчваме си трета бира. И тихомълком пием за Третото правителство.
 ***
1409
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД