:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 208
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Има такава държава!

Тъй ни иде да викнем като един Ленин. 1917 министърът от Временното правителство Церетели казал, че в момента няма партия, която да поеме върху себе си тежестта на цялата власт. "Есть такая партия" - възразил Ленин.

И в нашата държава се случат такива неща, дето някой би рекъл, че няма такава държава, където могат да се случат. Но има!

Къде например на ремонта се прави ремонт - и той пак е некачествен!? В Шумен! "Ремонт на ремонта в Шумен се оказа некачествен", пише "Труд" под рубрика "Проблем". Кметството щяло да си търси парите. Както пише и в днешната "Реконтра", Шумен е пристанище на Варна, там си имат море, лесна е тяхната.

Но и в София има Цариградско море! Може би не си спомняте, но Бойко Борисов, когато беше кмет на София, обеща да заглади повърхността на "Цариградско" - е, няма такова нещо. Вълна след вълна нагъва асфалта на това инфраструктурно съоръжение и който няма пари за празен стол в Созопол, може да се наслади на столичното море по една от градските артерии. Има такава европейска столица!

С повече усърдие и Черноморието може да се сдобие с хубаво асфалтово море (highway to hell). "Стандарт" с обичайната си приповдигнатост съобщава за наличие на някаква "Коалиция "Черно море". "Бизнесът и властта се обединяват за строежа на пътя между Бургас и Варна", надува тромпети и фанфари изданието. В Созопол при пълни столове била проведена конференция "Чудесата на България", организирана от "Стандарт" - и там ентусиасти от бизнеса и политиката обявили: "Ще има такава магистрала!".

И още един парадоксален феномен. Има ли държава, в която хора работят като роби на галера, но същевременно същата тая държава е с доказано най-ленивото население в Обединена Европа? Има такава държава и тя е описана в две съседни дописки на "24 часа": "Българите най-мързеливи в ЕС" и "Робски труд се използвал у нас".

Кой за каквото учил - ние явно сме учили за роби, а спасението ни е емиграция в мързела.
1227
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД