:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 318
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП даде седмица на ГЕРБ да се отърве от шуробаджанащината

Овчарското куче на Томислав Дончев сигурно има роднини в МВР и митниците, иронизираха от партията на Борисов
Графика: "Сега"
ВРЪЗКИ
Скандалът около шуробаджанашките назначения във властта не утихна и през почивните дни. От БСП извадиха нова порция свързани лица - този път в енергийните дружествата "Булгартрансгаз" и "Булгаргаз", Столична община и Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). "Имаме и схеми за "хранилки" в държавни и общински предприятия, но не ги слагаме на масата, защото чакаме да се събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да се види какво са решили за "шуробаджанашките връзки", каза в събота червеният депутат Таско Ерменков.

Сестрата на началника на правния отдел в КЗК Стоян Стоянов - Ралица Стоянова, е заместник-кмет на Столична община. Тя е заела мястото на Юлия Ненкова, която сега е председател на КЗК. Ненкова е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков. Неговата съпруга Пламена също беше посочена като служител на "Булгартрансгаз". Георгица Стоянова пък, която е член на КЗК, е съпруга на шефа на правния отдел в "Булгартрансгаз" Владимир Маринов, показват данните на БСП. "Дали тази връзка не е причина за едно неприятно за България събитие - процедура на ЕК срещу България по делото "Булгартрансгаз", в която ЕК настоява той да бъде приватизиран", попита Ерменков. В представената схема са включени и депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова и синът й Илиян Дуков, който е член на Съвета на директорите на "Булгаргаз" ЕАД.

По думите на Ерменков БСП разполага с "цялата информация" за роднински и партийни назначения в държавата - по общини и по областни центрове, по държавни и общински предприятия, и "дават една седмица на ГЕРБ" да свика Изпълнителната си комисия. "Даваме една седмица на ГЕРБ. Чакаме премиерът да събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, нещо като Светия конклав, за да реши кадровите проблеми", каза депутатът. След този срок, "ако от ГЕРБ не се заемат да управляват държавата честно", от БСП щели да изнесат цялата информация за роднински връзки.

Вчера на спешно свикана пресконференция зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори задочно, че партията му няма да участва в "компроматната война, инициирана от БСП". Той призова с информацията за роднинските назначения да бъдат сезирани компетентните институции.

Вицепремиерът Томислав Дончев, който като част от кабинета има право на законодателна инициатива, предложи да се помисли за промени в закона за конфликт на интереси, така че да не се стига до спорове защо нещо е законно, но пък не било морално. "Ако въведем норма в едно семейство да няма двама души на публична служба, това би означавало, че в едно семейство не може да има човек на държавна служба и полицай. Това може би не би било проблем в София, но в малките населени места това ще е проблем, и то не само семеен, а тежък проблем на пазара на труда", предупреди той. И сравни данните за шуробаджанащината, изнесени от БСП, с расовото си куче, което сигурно имало родствени връзки в митниците и в МВР. "Искам да предложа на Таско Ерменков да сезира комисията за конфликт на интереси за овчарското куче на Дончев, защото подозирам, че това куче има родствена връзка с граничарско и митничарско", вметна министърът на финансите Владислав Горанов.



ДОСЕГА

Шуробаджанашките разкрития тръгнаха от скандал с назначенията в общинската администрация на Хасково, където голяма част от ключовите длъжности са заети без конкурс от роднини, съученици или приятели на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Самият Добрев заяви, че не вижда нищо нередно в това, тъй като Хасково е малък град, а приближените му са дрийм тиймът на общината. Заради скандала Добрев подаде оставка, но тя не бе приета от депутатите. По същото време премиерът Бойко Борисов обяви с апломб, че оставката на Делян Добрев като депутат е морален акт, и обеща всички роднински назначения да бъдат отменени.

Разкритията продължиха с държавните енергийни фирми, където също се оказаха приближени на Добрев и на друг депутат от ГЕРБ - Александър Ненков.

После на мушката се оказа вицепремиерът Томислав Дончев, чийто брат Момчил Дончев е назначен за управител на общинско звено "Озеленяване" в Габрово. Описана бе и схема за назначаване на хора на областния координатор на ГЕРБ Цветомир Михов на различни управленски позиции в общината, докато негови фирми печелят обществени поръчки.

ГЕРБ отвърнаха със схема за назначения на близки на БСП хора в детска градина в Брегово.



Суперстар

Покрай разкритията си за "Булгартрансгаз" БСП не споменаха, че член на УС на "Булгартрансгаз" е и Делян Валентинов Димитров, съпруг на ПР на премиера Севделина Арнаудова, на чиято сватба кумува лично премиерът Бойко Борисов. Димитров също е от Хасково и, естествено, е близък приятел на Делян Добрев. Той е и в борда на друго държавно предприятие, което обаче е на подчинение на Министерството на транспорта - "Съобщително строителство и възстановяване". Интересното е, че в публичното пространство не може да се намери нито дума за това какво е образованието и опитът на Димитров, освен че е племенник на бившия депутат от СДС Марио Тагарински и е работил като негов съветник по туризма и енергетиката в парламента.

 Бойко Борисов кумува на сватбата на пиара си Севделина Арнаудова, чийто съпруг в момента е в борда на две държавни фирми.
16
3208
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
16
 Видими 
08 Октомври 2017 19:17
Изчерпателна родна административна картинка: Кой кум, кой сват, кой - на булката брат.........
08 Октомври 2017 19:22
Ако перифразираме-"роднина,милиционергербаджия,роднина..."
08 Октомври 2017 19:37
Идеята да се щади лицето Томислав Дончев изобщо не е добра, - ама никак!!!

Пожелавам успешна работа на депутатите от габровско и да се изнесе всичко за тоз невъзможен корифей на евроусвояването! По неговото сиви и секретарка не би си назначил "бизнесът"
08 Октомври 2017 20:02
Импотентността на опозицията е очарователна.
Очакваме следващата акция срещу "Балдъзошуренайките" в бълг. политика на тетка Корнелка.
08 Октомври 2017 20:50
"България е малка страна, всички сме братовчеди"
(Из изказване на министър-председателя от СДС Иван Костов от трибуната на Народното събрание през 1999 г.)

Претоплена манджа.
08 Октомври 2017 20:50
БСП даде седмица на ГЕРБ да се отърве от шуробаджанащината

След това ша си прибере обратно картинките.
И пак остава на диета. До Второто пришествие...
08 Октомври 2017 20:50
"България е малка страна, всички сме братовчеди"
(Из изказване на министър-председателя от СДС Иван Костов от трибуната на Народното събрание през 1999 г.)

Претоплена манджа.
08 Октомври 2017 20:55
Поискал хърбел от щърбел!
08 Октомври 2017 21:18
просташките шегички на управляващите са обидни. за тях не, защото те не могат да го разберат, но за малка част от публиката, която не им се хили, определено. тази част обаче е нищожна
08 Октомври 2017 22:31
Ако БСП не е споменало за Делян Димитров, то кой го е "омаскарил" човека
09 Октомври 2017 13:32
Виждаме интересът към просташките сеири на селската циркаджийка КорниТу показва НУЛА. По точно 2 нули.
09 Октомври 2017 14:53
Виждаме интересът към просташките сеири на селската циркаджийка КорниТу показва НУЛА. По точно 2 нули.

Нека първо се научим да създаваме завършено изречение с някаква мисъл, а след това да използваме "селска", "градска" или някаква друга форма на квалификация на произхода.
Поне за мен произходът не е важен, а демонстрираното образователно ниво в областта, в която работи.
09 Октомври 2017 17:22
Ko? Не ...
бабата на корупцията, авторката на понятието 'мой човек', майката на шуробаджанащината - БКП - иска да премахне тия явления ....
Брей, умни, честни, комунисти, брей , #шазагинарийшли
09 Октомври 2017 19:37
Да живее другарката Корнелия Нинова! Бате Пешо се скъса от яд. БСП, вика, дава. Че кои са те, че да дават или да не дават, бе! Ама аз знам, че щом Партията не дава, нищо не става. Още мама ми го повтаряше, преди да я изостави осмия й мъж, и тя да се пропие съвсем. После я прибраха в лудницата и сега ме гледа кака
09 Октомври 2017 19:40
Бате Пешо вика, че по-рано не можело, ако дядо ти е имал кръчма, или е бил стражар, а сега не можело, ако се окаже, че имаш роднина началник. А пък аз си мисля, че Партията продължава да се бори с класовия враг. Щом е по-горе от мене, значи е класов враг.
09 Октомври 2017 20:51
БКП - иска да премахне тия явления ....
Глупости! Просто иска да ги модернизира - БеСеПарска честност по Чудомировски:
"След този срок, "ако от ГЕРБ не се заемат да управляват държавата честно", от БСП щели да изнесат цялата информация за роднински връзки.


"Не обичам, как'Сийке, и не съм от тия, дето се бъркат в хорските работи, ама има едни" гербери ..."като разчекнат едни уста - като ханджийска порта".
БСП: Думах му на наш Бойко: слушай мене бре, майка, аз да ти избера момиче, че ги познавам всичките в града и околията.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД