:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 227
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Руският хокей заплаши с бойкот игрите в Пьончан `18

------
Континенталната хокейна лига (КХЛ), администрирана в Русия и с преобладаващо руски клубове участници, заплаши с бойкот олимпийския турнир в Пьончан `18, ако МОК отстрани Русия от зимните игри или вземе решение руските спортисти да участват там под неутрален флаг. Президентът на КХЛ Дмитрий Чернишенко заяви, че лигата е готова да "отговори съответно".

В доклада от 2016 г. на комисията на WADA с председател Ричард Макларън се твърди, че поне 28 руснаци са ползвали допинг на игрите в Сочи `14. И МОК създаде нови две комисии - на Денис Освалд (тя препроверява съмнителните допинг проби и разглежда всеки случай) и на Самуел Шмид (тя опитва да докаже как е ставала подмяната на пробите в запечатаните шишенца).

В края на октомври комисията на Освалд започна да разглежда случаите и стартира от шестима ски бегачи. Решението, подкрепено и от МОК, е резултатите от Сочи на Александър Легков (злато и сребро) и Евгений Белов (без медал) да бъдат анулирани, а двамата състезатели да нямат право на участие в Пьончан `18. Ако комисията намери повечето от 28-те заподозрени руснаци за виновни, това може да доведе до наказание за Русия, както бе и в Рио `16.

"Президентът Путин неотдавна подчерта, че някой притиска МОК или да извади Русия, или да участва под неутрален флаг в Пьончан. И двата варианта ще нанесат сериозен удар на олимпийското движение. КХЛ е готова на съответен отговор, защото МОК разрушава съществуващия ред в спортния свят", обяви Чернишенко.

КХЛ смята да отмени паузата в мачовете си, предвидена заради Пьончан `18. "Не виждам причина да се спира лигата, ако "сборная" няма да участва на игрите", обобщи настроенията бившият треньор на руския тим Александър Биков.

В КХЛ играят 22 руски отбора, плюс "Кунлун" (Кит), "Астана" (Каз), "Йокерит" (Фин), "Динамо" (Минск, Блрс) и "Слован" (Слвк). Но също така и много легионери от други държави - американци, канадци и различни европейци.

По-рано най-силната лига - НХЛ, не постигна споразумение с международната федерация да направи пауза в своя шампионат и така играчи от НХЛ няма да играят на олимпиадата. Ако и КХЛ стори това, тогава в отборите в Пьончан масово ще има аматьори. А това ще повлияе на зрителския интерес и на тв аудиторията.
1052
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД