:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 179
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Люто сладко и "кълбъсъ" спечелиха конкурса на ЛИДЛ "Съхрани родния вкус"

Снимка: Юлиян Савчев
Главният изпълнителен директор на "ЛИДЛ България" Милена Драгийска (вляво) поздравява пазителките на ценните кулинарни рецепти Мария Иванова от Асеново и Диляна Георгиева от Бургас.
Сладко от люти чушки и месният деликатес "кълбъсъ" са победителите в кампанията на "ЛИДЛ България" "Съхрани родния вкус". Двете кулинарни чудеса са спечелили в конкуренция с близо 1500 предложения. "Съхрани родния вкус" стартира през септември и има за цел да запази уникалните български рецепти и традиции. Известните топготвачи Манчев и Шишков са обиколили повече от 200 градове и села в търсене на автентични храни, запазени през столетията.

Кълбъсъ идва от кухнята на банатските българи, които задължително са приготвяли тройно опушената вкусотия за коледната трапеза. Рецептата е дошла у нас преди около 300 години и се предава от поколение на поколение, разказва Мария Иванова от плевенското село Асеново.

Другият победител в "Съхрани родния вкус" - сладкото от люти чушки, идва от Бургас. "Тайната е в марината, в която се слагат чушлетата, а сладкото върви идеално с парче сирене или просто с препечена филийка", обяснява Диляна Георгиева, която е научила рецептата от баба си.

Кулинарните шампиони ще станат част от продуктовата линия "Родна стряха", която предлага български стоки с екстра качество, и от идната пролет всички клиенти на ЛИДЛ ще могат да опитат уникалния им вкус. Освен това пазителките на отличените рецепти ще получат парични награди от по 10 000 лева.

"Кампанията ''Съхрани родни вкус'' е в подкрепа на българските производители, продукти и вкус. Тя доказва, че българинът пази автентичността на своята кухня, предава родния вкус в поколенията и съхранява българската традиция", каза главният изпълнителен директор на "ЛИДЛ България" Милена Драгийска при обявяването на наградите.

1552
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД