:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 227
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин предрече разпадане на Украйна при нова война в Донбас

Западът постепенно започва да осъзнава необходимостта от установяване на отношения с Москва, смята той
СНИМКА ЕПА/БГНЕС
Путин пристига в телевизионното студио за участие в традиционната "Пряка линия", на която в продължение на няколко часа отговаря на въпроси на граждани. Той заплаши с разпад на Украйна, ако тя се възползва от Световното първенство по футбол за ново военно настъпление в Донбас. Според Путин нова световна война може да "сложи край на цивилизацията".
Руският президент Владимир Путин заплаши с разпадане на Украйна, ако тя се възползва от световното първенство по футбол за ново военно настъпление в разбунтувалия се Донбас. Това стана вчера по време на традиционната "Пряка линия", на която в продължение на няколко часа Путин отговаря на въпроси на руски граждани. За опасността от подновяване на войната в Източна Украйна въпрос отправи руският писател Захар Прилепин. "Ако това се случи, ще има много тежки последствия за украинската държавност като цяло", подчерта руският държавен глава. "Ние оказваме и ще продължим да оказваме помощ на двете непризнати републики (Донецката и Луганската народна република - ДНР и ЛНР)", бе категоричен той. Русия ще направи всичко възможно за разрешаване на проблемите в Донбас в рамките на мирните споразумения от Минск, обеща Владимир Путин и допълни, че действащото украинско ръководство е неспособно да реши проблемите в региона, включително защото на него не му трябват избиратели от тези области. Той отново повтори, че смята руския и украинския народ за братски, и обеща да облекчи получаването на руско гражданство за големия брой желаещи от Донбас.

Нова световна война може да "сложи край на цивилизацията", предупреди Путин. Страхът от взаимно унищожение по думите му сдържа водещите държави от резки движения и ги заставя да се уважават. "Не знам с какви оръжия ще се води третата световна война, но в четвъртата ще се бият с камъни и дървета", цитира той Алберт Айнщайн. Според него страхът от взаимно унищожение, както и стратегическият паритет са принудили световните сили да се уважават след края на Втората световна война. Президентът подчерта необходимостта от сядане на масата за преговори и приемане на решения, които ще гарантират европейската сигурност, отговаряща на днешната реалност.

Според него "безкрайните" обвинения на Запада по адрес на Русия са политическа грешка, пояснявайки, че тези политики са вредни за всички. Путин смята, че западните партньори постепенно започват да осъзнават необходимостта от установяване на отношения с Москва, въпреки че Западът гледа на Русия като на заплаха и конкурент. Държавният глава не може да даде прогноза кога ще се възстановят отношенията със Запада, но подчерта, че Русия е длъжна да защити интересите и стремежите си. "Тъжно, партньорите на Русия отказват да признаят интересите ни", смята той. Държавният глава на Русия призова света да преговаря и да разработи нови механизми за международна сигурност. Руският лидер вярва, че оказваният натиск над руски компании в чужбина подкопава доверието към икономическите политики на западните държави. Путин също подчерта, че изтеглянето на САЩ от Договора за ограничаване на системите за противоракетна отбрана е опит за унищожение на стратегическия паритет. САЩ хапят ръката, която ги храни, с тези ограничения, коментира той наложените от САЩ рестрикции при търговия с американски долари. Путин иначе отбеляза, че доларът "в момента е универсална валута".

ПОЗИЦИЯ

Руският президент посочи, че бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия не са били отровени с бойно отровно вещество, защото в противен случай двамата щели да загинат на място. "Слава богу, това не се случи", каза Путин. Той отбеляза, че е трудно да се коментира, докато Русия няма достъп до британското разследване и достъп до самата Юлия Скрипал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Руският президент Владимир Путин отговаря на въпроси на граждани в т.нар. пряка линия, която се провежда всяка година от 2001 г. насам.
41
14173
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
41
 Видими 
07 Юни 2018 20:42
Като че ли каза множество далеч по-значими неща (деклариращи основните му намерения във външната и вътрешната политика), ама някой е изадвокатствал на незалежната със собствена интерпретация на най-значимото.
07 Юни 2018 20:44
"Разпадане на Украйна" и "Ще има много тежки последствия за украинската държавност като цяло" са две големи разлики.
Защо редакцията на "Сега" безкритично препечатва пропагандни статии?
07 Юни 2018 20:50
Е сига ша видим кон боб яде ли2
07 Юни 2018 21:09
"Ако това се случи, ще има много тежки последствия за украинската държавност като цяло"


Каза им го и сега да си опичат акъла. Да няма после "не чух, не разбрах". Ако в Киев са решили да се правят на еркеци, световното няма да ги спаси.
07 Юни 2018 22:15
Да питам аз, като незнаещ - той Путин ли ще я разпада или тя както я е подкарала ще се разпадне?
07 Юни 2018 22:21
той Путин ли ще я разпада или тя както я е подкарала ще се разпадне?


Тва е стара "Окраинска" традиция - избираме си атаманите с много викане и като не можем да се оправим помежду си, отиваме на килима в Кремъл. Мноо е смешно и най-вече, щото ситуейшънът върви по същия сценарий подобно на преди повече от век. И това е традиция
07 Юни 2018 23:16
А това предрече ли:.
..
...7 июня на военном полигоне в Кингисеппском районе Ленинградской области произошел взрыв, есть пострадавшие.

Как сообщили в администрации Кингисеппского района, взрыв произошел на полигоне Министерства обороны, есть пострадавшие. .....

07 Юни 2018 23:22
Рики Еповери
07 Юни 2018 23:16


За да се представим подобаващо на тебе, ние трябва ли да се юрнем да описваме във форума всека простотия от произволна взета реднешка база поне? СмЕташ ли, че ще издържиш на контрата? Аре да се усещате поне малко...за да не страдате мноо после
07 Юни 2018 23:23
Путин помни ситуацията Тбилиси-Цхинвал когато Кондолиза подкара танковете в първия ден на олимпийските игри и сега предупреждава всякакви уолкери и байдени да внимават...всичко е под контрол не си правете илюзии...
08 Юни 2018 01:45
"Ще има много тежки последствия за украинската държавност като цяло"


Горното може да има много широк диапазон на тълкувание. От "държавата ще се разклати, ще има политическа криза", до "Ще превземем Киев и цяла окрайна за 3 дни."
08 Юни 2018 02:39
....3 дни....

.
Проблемни ще са нощите. Муджахединското минало ф Афг. ще изглежда като мила детска градина
08 Юни 2018 03:53
Проблемни ще са нощите. Муджахединското минало ф Афг. ще изглежда като мила детска градина


Рики, 5000 мнения и все така .... неуравновесени. Нарочно ли е, или така мислите поначало?
08 Юни 2018 07:19
Напротив, именно това е най-важното от цялата пресконференция !

Неприкритата заплаха към Украйна с военни действия, които могат да доведат до нейния разпад и предупреждението за ТСВ !

Разберете, на хората извън Русия хич не им дреме за некво си ЖКХ или цената на бензина. Тях ги интересува как Русия ще се позиционира глобално и как и дали ще взема участие в едно или друго световно събитие .

Руски анализатори :

Най-силния момент от цялата пресконференция беше заплахата към Украйна. Изключително мощен сигнал. Най-вероятно Путин е изпратил "официална нота" до Вашингтон и Брюксел какво ще последва ако Украйна направи "провокация"....

08 Юни 2018 07:38
Понаучил се е и Путин на новогвор.
Ясни знаци и послания.
08 Юни 2018 07:38
И още една много важна новина от Путин.

Владимир Путин :

Руската армия ще седи в Сирия, докато ни е изгодно ! Няма по-добра тренировка за една армия освен участието в реални бойни действия ! Никакви учения не може да се сравняват с това ! Да, дават се жертви, но ние подпомагаме семействата !

Аз дори бих казал, че това е най-важното от цялата пресконференция. Путин де факто потвърди връщането на "великоруския чип" .

Прие за нормално даването на жертви в "интерес на дръжавата". Самата идея, че да участваш във война е "най-добрата тренировка" е нещо изключително, като мисъл !

08 Юни 2018 08:33
https://www.youtube.com/watch?v=Lkhkp6VluKQ
08 Юни 2018 08:37
Подобна реч в нормална държава те сваля от власт. Но в матушката, където са свикнали на гнет и алкохол от боя за обувки, такива думи могат да предизвикат спонтанни ерекции, както впрочем и по нашите ширини, както зачитам
08 Юни 2018 08:41
Прие за нормално даването на жертви в "интерес на държавата". Самата идея, че да участваш във война е "най-добрата тренировка" е нещо изключително като мисъл !

Америка това отдавна си го практикува. Нищо ново.
Друг е въпросът. Ще може ли КБЖ да бие банкстерите в тяхната игра, в тяхното поле, по техните правила?
И какво предлага по-различно от империализма на запада?
08 Юни 2018 08:45
да бие банкстерите в тяхната игра, в тяхното поле, по техните правила?
Там няма нужда от правила
08 Юни 2018 08:49
Redneck - Викаш за такава реч ако си руснак се пада от власт. Ако си американец можеее! Е такива като теб насила ме правят русофил.
08 Юни 2018 08:59
Ще може ли КБЖ да бие банкстерите в тяхната игра, в тяхното поле, по техните правила?

Не, няма да може, разбира се. Би трябвало да разбира това.

И какво предлага по-различно от империализма на запада?

Точно там е големият въпрос! Съветският съюз затова беше велик, защото работеше по собствен проект и създаде праобраза на бъдещото социалистическо общество. Това беше гигантски скок в човешката история – първият в историята обществен строй, който успя да отстрани класовия антагонизъм и да нахрани масите. Моето лично мнение е, че докато на официално ниво сегашна Русия не признае това и не направи опит за нов съветски проект (отчитайки грешките и слабостите на предишния), тя не може да претендира, че се различава особено от Запада. Единственият плюс в нейна полза засега е, че тя си остава нормална, за разлика от прекалено увлеклия се по разни извратености и уплел се в собствените си лъжи и двойни стандарти Запад.
08 Юни 2018 09:38
"Съветският съюз затова беше велик, защото работеше по собствен проект и създаде праобраза на бъдещото социалистическо общество. Това беше гигантски скок в човешката история – първият в историята обществен строй, който успя да отстрани класовия антагонизъм и да нахрани масите."
Собствения проект беше налаган с автомати и затворени граници, липса на всякаква лична свобода, освен тази да работиш за дребни пари от сутрин до здрач. А за нахранването на масите - да някои бяха нахранени много добре, а други съвсем не. В този смисъл може спокойно да се заяви, че всеки обществен строй е добър или не, в зависимост от това дали си най-отгоре или си най-отдолу.
08 Юни 2018 10:23
А за нахранването на масите - да някои бяха нахранени много добре, а други съвсем не.
масите въобще не били нахранени. голодомор след голодомор. чак през 50те години голодоморите изведнъж секват защото съенинените щати от хуманни съображения започват да изнасят зърно към съветския съюз. трилиони пудове пшеница и царевица отплават към ссср и спасяват милиони хора от смърт.
08 Юни 2018 10:23
Убийствена снимка от студиото
08 Юни 2018 10:55
Нещата около Крим се уталожиха и сега е ред на Украйна. Путин го е казал съвсем точно.
Не трябва да се забравя, че преди не много години, в Русия се въведе закон, според който държавата е задължена да помага с всякакви средства на руснаци, независимо къде по света се намират.

А америката с цифрите, ако много се е загрижила за масите, да се засели в някоя комунистическа или поене социалистическа държава. В Русия отдавна няма комунизъм и яде този който се труди.
08 Юни 2018 11:19
Айде стига с тия тъпи мински споразумения...
Страхливецът отново развява плашила разни. Имало опасност за украинската държавност. Ахм...Докато тоя е в Кремль , за хунтата в Киев няма страшно. Ще се разберат по кумовски,по братски. Нали олигарсите и президентските приятели са в едни и същи офшори, имат съседни квартири в Лондонград....
Основният мотив в отговора му е,че Донбас е част от Украйна . През 2014 имаше всичките права за водене на война,имаше подкрепата на целия руски народ и десетки милиони украинци. Просра златни шансове,просра исторически възможности..Страхлив мошенник...!
А повишаването на цените и мизерията в руските региони е много важно за руските граждани. Това е непонятно за смахнатите форумни стратези.

П.С. Като квинтесенция на гнилата путинска система е случката,когато от конфискуваните като вещ.доказателства , тон и половина пари , на полк.Захарченко / главен антикорупционер в МВД/ , са откраднати 3 млн.евро.

30 мая стало известно, что из 8,5 миллиарда рублей, изъятых у полковника Захарченко и его близких, пропали более 200 миллионов рублей (3 миллиона евро). Как выяснилось, деньги были доставлены в одно из подразделений Сбербанка сотрудниками «Росинкасс», и недостача была выявлена при пересчете. Именно сотрудники Сбербанка и сообщили о пропаже. В настоящее время по данному факту идет доследственная проверка, ее выводы пока не известны.




08 Юни 2018 11:27
Страхлив мошенник...!

Напомняш ми на Радан Кънев - от всичко разбира, за всичко се изказва компетентно, във всичко е краен, всичките страхливи - само той смел: като петел на стобор.
08 Юни 2018 11:29

Казуса
08 Юни 2018 11:27
08 Юни 2018 11:30
За какво ти напомням,няма значение. Просташките сравнения си ги запази за себе си.
Коментирам темата,а не форумци. Има си правилник на форума.
08 Юни 2018 11:38
Данил

Путин едва ли е страхлив. Както писах и в съседната тема олигарсите от двете страни на границата няма какво да делят. Те са от едната страна на барикадата.
Няма да ви пиша кой е от другата страна. Трябва да се сетите. Освен ако не си кореспондирате с Дерипаска, Ходорковски и Порошенко...Много са... Около 0.01% от хората.
Тези които владеят 90% от богатството.
08 Юни 2018 11:53
Коментирам темата,а не форумци. Има си правилник на форума.
казуса коментира мнението ти, съвсем според правилата на форума. а ти с това
Просташките сравнения си ги запази за себе си.
в отговор на
Напомняш ми на Радан Кънев...
нанасяш обида на тоз беснодесен политик, което си е поне за звездичкосване

така де, що за простащина може да е сравнение с политик, въвел крилатите "гъз, ти си нашто знаме" и "бай *уй"
08 Юни 2018 15:02
"bobone08 Юни 2018 08:49
Redneck - Викаш за такава реч ако си руснак се пада от власт. Ако си американец можеее! Е такива като теб насила ме правят русофил."
08 Юни 2018 15:06
А Владимир Владимирович получи "Орден на дружбата" на Китайската Народна Република. Първият чужденец.
Лично връчен му от Си Джинпин. С тържествено обявяване на наградата на руски език.
За носителите на ЕТАЦ продължава с едно тъжно, много тъжно лято...
08 Юни 2018 17:16
Бивш шеф на НАТО: Русия може да победи Украйна за „няколко дена“
Берлин. На Русия би отнело само няколко дена да победи Украйна, заяви в сряда бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.
08 Юни 2018 22:48
https://www.1tv.ru/shows/vystupleniya-prezidenta-rossii/pryamaya-liniya-2018/pryamaya-liniya-s-vladimirom-putinym-2018-polnaya-versiya
Пенча го мързи,

гледа да лежи,

ходи, та се май,

търси да играй.

<><><><><><><><><><><><><>
А, и жълтите, и сините рокли . . . не бяха случайни
09 Юни 2018 08:15
Лесно критикуваме и САЩ и Русия а ние къде сме всъщност?
09 Юни 2018 09:20
http://www.iarex.ru/articles/58203.html

Не случайно Путин открыто предупредил о том, что любая эскалация военных действий на Донбассе грозит Украине кризисом государственности. Многие подумали, что Путин признает ЛДНР. Это ошибка. Признания не будет. Если бы война влекла признание, США немедленно начали бы наступление на Донбасс.

Ибо признание ЛДНР означает отказ России от борьбы за всю Украину как нерусофобское государство. Это как раз то, на что все эти годы нас толкают США и от чего нам удавалось уклониться. Развал Украины вообще не выгоден ни России, ни Европе, ни США. Одинаково невыгоден, хотя и по разным причинам. Значит, Украину пока будут сохранять. Просто будет борьба за смену её режима. Признание Россией ЛДНР будет означать начало войны с официальным участием России там, где Европа уговорила Россию разместить миротворцев, чтобы выскользнуть от давления США по «Северному потоку-2». Начало войны на Донбассе означает конец планам по газопроводу. Это мечта США. Именно потому так велика вероятность начала войны на Донбассе в период чемпионата мира в России.
09 Юни 2018 11:04
*
09 Юни 2018 23:02
Какво предлага Путин на мястото на западния империализъм?

Би трябвало да го познавате вече и нямаше да задавате такъв въпрос въобще. Путин мрази комунизма, има сантименти към монархията и чисто и просто предлага - руски империализъм!
10 Юни 2018 00:06
Русия може да победи Украйна за „няколко дена“

интересно а олигарсите за колко време ще съборят Украйна...Ахметов е спрял топлата вода на Киев вече 10 седмици, цената на газта за населението от 2014 е скочила 11 пъти и МВФ иска още 70% отгоре...наред е канала и боклуците, помня в Италия мафията като не се договори с власта и спира да утилизира битовите отпадъци...улиците се превръщат в планини от чували с боклук...на хората им писва събарят кмета...слагат някой "Дон" и на другия ден чисто и спокойно...
10 Юни 2018 00:10
по евронюза преди година имаше видео "без коментар" от Бейрут хиляди чували с боклуци...даже от космоса се виждат...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД