:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 224
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Англия забрани на 1200 фенове да пътуват за Русия

Вече бе регистриран инцидент с пребит и ограбен британски запалянко в Москва
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Въпреки първите инциденти общата атмосфера в Русия е позитивна и улиците са пълни с фенове. Мексиканска агитка дори си спретна концерт с китара в центъра на Москва.
Над 1200 английски футболни хулигани са получили отказ да посетят Русия за световното първенство, съобщи в. "Индипендънт". Причина за това са минали техни провинения. Цитиран е зам.-началникът на полицията Марк Робъртс, който обяснява, че е била проведена операция за изземване на паспортите на тези 1254-ма фенове, за които има регистрирани инциденти в Англия или на предишни големи международни турнири. Издирват се само още 58 души по първоначалния списък, за да не бъдат допуснати да излязат от Великобритания. За тях са предупредени и руските власти, ако тези хулигани решат да не минават през летища, а по морски път.

"Руснаците са нащрек като всеки домакин. Те съзнават големия риск. Но имам усещане, че руските запалянковци се страхуват от властите в своята страна", обясни Робъртс. Неговите очаквания са, че за Русия ще пътуват между 15 000 и 20 000 англичани заради Мондиал 2018. Той ги предупреди да не си позволяват изстъпления, тъй като ги очакват сериозни последствия.

Въпреки това вече има първи регистриран инцидент с британски фен. Според в. "Метро" той е бил в нетрезво състояние, когато е бил нападнат и бит от петима души в Москва, които насила го накарали да изтегли пари от банкомат и да им ги даде. Пострадалият не си спомнял подробности.



ОБИР

В Москва е нападнат и китайски запалянко. В кафене са му откраднали раница с юани, два таблета, два смартфона, два билета за мачове от мондиала и други вещи на обща стойност около 13 000 евро.
1343
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД