:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 214
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ал Кайда" превзела град в Ирак

Бойци на "Ал Кайда", които се подчиняват на Абу Мусаб ас Заркауи, са превзели град Кайм, намиращ се на границата на Ирак със Сирия. Там те са обявили Ислямска република и са издигнали флага на "Ал Кайда", предаде БГНЕС.

В. "Вашингтон пост" съобщава, позовавайки се на свидетели, че бунтовниците са разстреляли представителите на властите, които са сътрудничили на САЩ. В града е въведен ред, основаващ се на ислямското право.

"Добре дошли в Ислямска република Кайм", гласи плакат, закачен на табела на входа на града. Бойците, които не са иракчани, са разстреляли публично девет души в центъра. Официален представител на морската пехота на САЩ в Рамади, отговарящ за сигурността в провинцията, в която влиза и Кайм, е заявил пред вестника, че не разполага с информация за ситуацията в града.

Ирак се превърнал в по-голямо средище на терористи от Афганистан, заяви междувременно генералният секретар на ООН Кофи Анан, цитиран от Франс прес и Ройтерс. "Бяхме свикнали да разглеждаме Афганистан като център на терористичната дейност. Струва ми се, че Ирак се е превърнал в огромен проблем, всъщност там е дори по-лошо от Афганистан", каза Анан в интервю за Би Би Си.
12
605
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
07 Септември 2005 03:39
Всеко чудо за 3 дена.Ще ги изравнят с земята след неколко дена.
07 Септември 2005 03:45
Тук не виждaм нищо рaвно, освен някaквa твърде плоскa крaтунa.
07 Септември 2005 06:27
Кво искат да кажат ся с тая партенка? Че не им стиска за Иран и ще го отнесе Сирия ли?
07 Септември 2005 06:30
Нищо интересно. Те ни превземат, ние пазим етническия мир...... Лека ни пръст.......
07 Септември 2005 09:23
Инфото не е пълно след като не казват дали са превзели мандрите на града... .
07 Септември 2005 09:40
Абе душички, най после се осетихте каква каша забъркахте в Ирак. Ми той Саддам поне можеше да си контролира страната, да поддържа някакъв ред и т.н. А сега какво .... дадохте на иракчаните демокрация, те я разбраха по свой си начин и докараха терористи, взеха да стрелят по американците, разцепиха се на племенен принцип и стана манджа с грозде.
Е така става като искаш на сила да наложиш демокрация на племена, които в най-добрия случай са готови да приемат управлението на военна хунта или монархия.
07 Септември 2005 11:17
Нео ако не се лъжа Сирия си купи от русия много добри ПВО системи и други екстрички. А US знаят това и сега могат само да си го размахват и да гонят мухите.
07 Септември 2005 11:27
Извода който си правя е, че няма ред в Ирак, затова всякакви фанатици си развяват байряка. Не че това е новина.
07 Септември 2005 12:21
sedalgin: вероятно, ако сирия имаше повече нефт. сега като им се напълни памперса и на домашния фронт САЩ със сигурност ще заложат повече на зъбене, отколкото на хапане. язък за ирак. старата истина че лош ред е по-добър от никакъв ред се потвърди за не знам кой път.
07 Септември 2005 15:13
CTORH, спомням си за ПВО комплексите. Израел се счупи да протестира. Не знам обаче дали са вече доставени, а трябва и да ги обучат в обслужването.
Павка, достатъчно е някой някъде да реши че режима е прекалено недемократичен и застрашава "някои" околни държави. Ама засега не им е изгодно да я "демократизират" (Сирия).
07 Септември 2005 15:44
true, true. нуждата от демокрация се оказа правопропорционална на размерите на нефтени залежи и важността на стратегическото положение.
07 Септември 2005 16:57
ама я бой по каските докато омекнат - република коя? влизат избиват, излизат. така даже е по-добре, защото са излезли на открито
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД